Manier van lesgeven

Moderators: C_arola, Dyonne, SayaJones, Apple, Coby, petraaken, Nicole288, A_nouk

 
 
Shaienne

Berichten: 4930
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-05-01 12:33

Hallo allemaal, ik heb jullie raad weer eens nodig.

Rocky is mijn verzorgpony. Hij is best wel een talentvolle NewForest pony en hij heeft vroeger wedstrijden gereden. Veel gesprongen en L-dressuur gelopen.

Ik rijd nu op hem, en ik krijg les van een vriendin van mij. Zij heeft vroeger op Rocky gereden. Ze is 19 en ze kan zelf erg goed rijden.
Als eerste instantie wou ik recreatief gaan rijden en elke week priveles, om toch een beetje 'bij te blijven'.

Maaaarrrr....ik vind het dressuren toch wel heel erg leuk en ik ben nu het boek Ruiters en Rechters aan het lezen.

Ik ben erachter gekomen dat de manier van hoe ik leskrijg helemaal niet goed is. De manier waarop ik rijd is ook helemaal niet goed. Ik moet oefeningen doen zoals, schouderbinnenwaarts, schouderbuitenwaarts, wending om de achterhand, renvers, en wijken voor de kuit.
Terwijl ik nog niet eens een normale overgang kan maken en Rocky totaal niet voor het been is.
Ik zit erop als een zak aardappelen. Bij elke pas moet ik aansporen, en het liefst zo hard mogelijk.
Donderdag zijn er foto's gemaakt van mijn les.
IK BEN ZO GESCHROKKEN!

Ik had al een idee dat het niet echt klopte, maar nu weet ik het zeker.
WAT MOET IK DOEN? ik krijg de ene week dressuur les en de andere week springles (waar ik wle tevreden over ben). Ik wil die pony niet verpesten en daar ben ik nu geloof ik wle mee bezig.

Moet ik eerlijk tegen haar zeggen dat ze niet goed lesgeeft? Moet ik wel springlessen bij haar volgen, maar geen dressuurlessen?

Wat kan ik voor mezelf veranderen aan mij houding, wat kan ik doen om te zorgen dat ik niet zoveel benen moet geven?

Hier zijn de foto's van donderdag..... ik hoop op veel reacties en zeg eerlijk wat je ervan vind als je deze foto's hebt gezien.

[img]../upload/273/draf1.jpg[/img]

[img]../upload/273/draf2.jpg[/img]

Mijn houding is helemaal niet goed. En die spoor er in...

[img]../upload/273/draf3.jpg[/img]

Ze zegt wel: jaaaaa zo loopt ie mooi, en dat is ook wel zo, maar de manier waarop klopt niet.

[img]../upload/273/middendraf.jpg[/img]

[img]../upload/273/schouderbinnewaarts.jpg[/img]

[img]../upload/273/schouderbinnewaarts2.jpg[/img]

Ik wil eerst de basis goed hebben, hoe lang me dat ook gaat duren, voordat ik aan deze oefeningen begin.
Ik durf het niet tegen haar te zeggen....

In ieder geval alvast bedankt.


Fitzroy
Berichten: 18026
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 12:41

Moeilijk probleem, Shaienne. Ken je eigenlijk goede instructeurs bij jou in de buurt?? Je zou nl. kunnen beginnen om eens in de 2 weken bij iemand anders les te nemen, als je tenminste een goede instructeur weet. Heeft zij bv. een opleiding gedaan?? Anders zou je het daarop kunnen gooien, zo van: ik wil liever een gediplomeerd persoon.
En kun je niet aan de hand van deze foto's zeggen dat je zelf toch dacht dat je anders op je paard zou zitten?? En dat je het liefste eerst aan de basis wil werken??

Ik ben inderdaad met je eens dat er wel het een en ander aan de basis gedaan moet worden en dat je nog lang niet toe bent aan de oefeningen die je van je vriendin wel moet doen.

Ik zie nu dat je ook wat tips wil om je houding te verbeteren. 1 van de belangrijkste tips die ik vroeger ook van mijn instructrice kreeg en voor jou ook geldt om mooi rechtop te zitten is "Laat maar zien wat je hebt" *LOL* *LOL*. Dit is me altijd bijgebleven en zelfs nu denk ik er nog regelmatig aan.
Voor de rest moet je natuurlijk je hak proberen uit te drukken en dus niet met je spoor maar met je kuit aandrijven.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Fitzroy op 2001-05-19 13:46 ]</font>

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 12:42

ja, je kan denk ik toch beter eerlijk zijn, Danhoef je niet te zeggen dat je de les niet ged vindt, maar gewoon dat je iets naders wil en de springles wel fijn vindt en misschien wel wil blijven doen. Dat schoppen, daar moet je gewoon elke keer weer op letten en op de 1e foto is je houding niet heel erg verkeerd. Zoek een goede instructrice die je kan helpen met je zit, ik krijg nu ook les met nadruk op mijn houding, iedereen zei altijd dat ik zooo mooi zit, en moet toch wel veel veranderen. Onthou btw ook altijd dat een foto een momentopname is, zo zit je op de derde foto idd, onderuit, maar op de andere niet. suxes verder!

ylva

Berichten: 1745
Geregistreerd: 08-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 13:27

Het lijkt op de foto een beetje of je moet trekken om hem aan de teugel te krijgen Verward Waarschijnlijk zie ik dat verkeerd, en ik zou niet met sporen rijden als je die continu gebruikt ook terwijl dat niet de bedoeling is. Als mijn pony niet aan het been was deed ik veel overgangen, stap draf, stop, draf galop, en in een paar passen weer stil(rustige overgang wel he) dan stilstand draf, en stilstand galop, daarna was ze weer prima aan mn been, ik hield er wel een zweepje bij als ze niet snel genoeg reageerde, maar die kon ik daarna weer wegleggen.
Verder zit je op de meeste foto's best netjes hoor, het kan altijd beter maar ik schaam me nu ook voor hoe ik zit, lijk net een beginner Bloos Ik zou inderdaad die oefeningen niet doen aangezien je er zelf nog niet aan toe bent, en het is helemaal geen slecht idee om een andere instructeur/trice te vinden om je wat verder te helpen, en op zich hoeft dat meisje nog niet zo slecht les te geven, alleen houdt ze geen rekening met jou niveau, misschien dat het al veel beter gaat als je haar dat verteld en jullie gewoon bij het begin beginnen en die andere oefeningen voorlopig even vergeten.

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 13:34

De foto's openen bij mij heel moeilijk, dus dan kan ik weinig over kwijt. Over dat lesgeven: niet elke goede ruiter kan dat ook overbrengen, (en wat noem je een goede ruiter, L dressuur, of stel je daar hogere eisen aan?) en daarnaast is het ook nog weer een beetje persoonlijk hoe je dat oppakt. Als je zelf het gevoel hebt dat het niet klopt, dan moet je dat gewoon zeggen. Omdat ze je vriendin is betekent dat niet dat je kritiekloos alles maar aan moet nemen.
Je moet les nemen bij iemand waar je je prettig bij voelt, en die jou het gevoel geeft je op een zinnige manier te leren rijden. En het is heus niet zo gek dat je eens naar een andere trainer overstapt hoor.
Ik zou het eerst eens met je vriendin bespreken, en kijken wat zij er van vindt. Als ze niet het gevoel heeft dat er iets mis zit, en jij blijft het idee hebben dat je verkeerd bezig bent, zoek dan gewoon een andere instructeur. Iemand met diploma, die zelf al heeft bewezen paarden en ruiters op te kunnen leiden geeft de beste garanties. Gewoon een keer proef gaan rijden en kijken of het klikt. Dan kun je met je vriendin gezellig bosritten gaan maken.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 14:01

Als ik jou was zou ik echt een andere instructeur zoeken, hoe banketstaaf het misschien ook is voor die ander. Nu leer je het jezelf verkeerd aan en het word hoe langer hoe moeilijker om het weer goed te krijgen.
Je houding moet inderdaad nogal verbeteren (hakken laag en jezelf lang maken en ontspannen). En je moet volgens mij leren om je handen te durven ontspannen en naar voren te doen.
Maar ja, je hebt echt begeleiding nodig van een professionele instructeur. Ik vind het echt supergoed van je dat je je probleem erkent!!! De meeste mensen doen dat namelijk niet! Veel succes verder!!!

Wilona

Berichten: 3115
Geregistreerd: 06-04-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 14:31

Misschien heeft Jan Otten wel tijd voor je?
gewoon een x een proef les nemen of zo? Verward

I love to love!

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 17:42

Gerdien: als ik geen les zou hebben zou mijn zit er net zo uitzien als die van jou. Ik ga ook snel met m'n hand breed zitten en (dus) met m'n schouders naar voren.
(verder niet als belediging opvatten)

Het ziet er inderdaad uit alsof je hem in de krul trekt als ik het even plat mag zeggen.
Maar op veel foto's heeft hij wel z'n achterbeen erbij.....dus dat zou dat dan weer bestrijden. Ik weet het ook niet.

Wat ik wel weet is dat van instructeur wisselen moeilijk is , maar soms gewoon verstandig. Ik heb het eerste anderhalf jaar met Amoga, de anderhalf jaar dat ik Sam had, een jaar met Rosi en daarvoor nog met henkie les gehad van dezelfde instructrice.
Ikkende haar en zij mij. Toch bleef ik met Amiga hangen in het L op een gegeven moment, het liep gewoon vast. Zij zag dat ook in.

Dus toen ben ik bij een ander gaan lessen (die haar ook weer kent en daar 's winres elke dag komt enz.)ik heb het haar gewoon uitgelegd hoe het zat, een gezellige laastte les gehad. Zij bergijpt dat een trainerswissel af en toe gewoon nodig is. Ze rijdt immers zelf ook! (ze was zelf ZZ-zwaar )
Ik kom haar nog vaak tegen op de club en m'n broetje traint weer bij haar met Jim. Altijd harstikke gezellig daar op de manege......
Het hoeft geen probleem te zijn!!
Ik zou het gewoon met je intsructrice overleggen en zeggen wat je vindt. Is het allerduidelijkst en het beste voor jou en Rocky (leuke pony trouwens!!)

Hoop dat we nog horen wat je uiteindelijk gedaan hebt!

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

Shaienne

Berichten: 4930
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-05-01 18:14

Ja ik heb nog niets gedaan. Ik heb deze week geen les, vanwege hemelvaart.

In ieder geval alvast bedankt voor de reacties.
Het is trouwens wel zo dat ik hem niet in de krul hoef te trekken, Hij is erg los van voren en en hij heeft zn achterhand er goed bij, alleen een nadeel is dat ie zo ontzettend sloom is en niet doorloopt.

Ik moet elke pas aansporen, bij de schouderbinnewaarts op de foto, heb ik mijn benen van zijn lichaam om nog harder te kunnen schoppen.

Ik wil dit zo niet langer! Ik snap niet dat zij dat niet ziet.

Als de basis goed is, als ik normaal een grote volte kan rijden, als hij mooie overgangen kan maken en goed voor mijn been is, dan zullen de andere oefeningen denk ik ook veel makkelijker gaan.

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 18:35

in de eerste plaats moet ik zeggen dat je pony wel super loopt hoor!
Wel raar de je instructeur niks zegt van je houding en zit.
Ik denk dat je jezelf constant in de gaten moet houden. Want alles moet je toch zelf doen: dus constant denken: zit ik recht op? heb ik mijn hakken naar beneden? kijk je tussen de oren van m'n pony door? etc.

Je kan bijvoorbeeld ook een vriendin of wie dan ook meenemen, en als je voorover valt, dat zij het even tegen je zegt.

Mijn instructeur let ook vooral op hoe je paard loopt. Ik heb een tijd erg scheef gezeten. ik drukte rechte heup naar voren en mijn rechter schouder naar achteren. Het heeft veel bloed zweet en tranen gekocht, maar het is goed gekomen!

Ik zal zeggen, let eerst op hoe jezelf zit, en dan pas op je pony! Lachen

Heel veel suc6!!!!!!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 18:48

Hoi, dat is wel een forse dosis zelfkritiek die je hier op tafel gooit. Geeft niet hoor, het is goed dat je kritisch bent. Zorg wel dat je je er niet te rot onder gaat voelen.
Je wilt graag leren rijden op een andere en liefst betere manier, daar is wel wat voor te zeggen. Het is moeilijk om van instructeur te wisselen, want je moet er wel een voor 'ontslaan'.
De Apeldoorners hier kunnen je misschien wel aan een goede naam helpen.
Leuke pony trouwens.

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 19:24

HOi,
Ik wens je heel veel succes met jezelf verbeteren. Dit is heel erg moeilijk maar als het lukt! Dan voel je jezelf echt top!
Ik zou bij een ander iemand gaan lessen. De basis moet eerst goed zijn voor je verder gaat zoals je nu doet. En doordat misschien in de basis fouten zitten gaan de travers SB ed ook niet allemaal top!
Maar het komt goed. Je hebt een erg maar dan ook erg mooie pony. Jouw houding is best netjes alleen je handen mogen iets dichter bijelkaar. (voor je gevoel tegen elkaar aan) en alleen been geven wanneer nodig is. Maar dat is zo'n lang verhaal dat weet je zelf waarschijnlijk ook wel. En probeer je zelf zo lang er recht mogelijk te maken. Net of je Anky bent zeg maar.
Gegroet!

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 19:24

HOi,
Ik wens je heel veel succes met jezelf verbeteren. Dit is heel erg moeilijk maar als het lukt! Dan voel je jezelf echt top!
Ik zou bij een ander iemand gaan lessen. De basis moet eerst goed zijn voor je verder gaat zoals je nu doet. En doordat misschien in de basis fouten zitten gaan de travers SB ed ook niet allemaal top!
Maar het komt goed. Je hebt een erg maar dan ook erg mooie pony. Jouw houding is best netjes alleen je handen mogen iets dichter bijelkaar. (voor je gevoel tegen elkaar aan) en alleen been geven wanneer nodig is. Maar dat is zo'n lang verhaal dat weet je zelf waarschijnlijk ook wel. En probeer je zelf zo lang er recht mogelijk te maken. Net of je Anky bent zeg maar.
Gegroet!

Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 19:35

Een tip van mij:
zoek iemand anders, want die meid die jou lesgeeft kan dr nix van!
(ik zeg niets over jou, het is niet jou schuld, maar de hare, wie zegt nou dat je met sporen moet schoppen?!)

#Ymke#

Berichten: 13859
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 19:47

Je hebt ten eerste echt een supergave pony! hij is echt mooi!

Tn tweede zou ik meteen die intructrice eruit schoppen, ik krijg les van iemand die mij helemaal bij de basis liet beginnen ( ik was bang geworden voor mijn eigen pony) terwijl ik een L-proefje makkelijk aankon. Ik vond het eerst stom, maar merkte dat het hielp. Ik ging rechterop zitten, durfde in de galop mijn handen op mijn hoofd te leggen, of zijn oren aan te raken. Ik mocht gewoon met sporen rijden, maar heb zelf 2 maanden geleden de stap genomen om ze even aan de kant te leggen, hij was ook zo slecht voor het been, en nu rij ik alleen met een zweepje. Kuitdruk = geen reactie = tikje Misschien streng, maar zo leert hij het wel. Ik denk dat je gewoon, nou zo gewoon is dat niet, ik weet hoe moeilijk het is, een andere instructrice moet zoeken. Iemand die jou wel vertrouwen geeft en leert omgaan met de goede en minder goede eigenschappen van een pony.

Voor jezelf is het misschien een idee om je sporen ook eventjes af te laten , ik weet natuurlijk niet of ze echt nodig zijn, maar als jij zegt dat je niet wilt schoppen. Spoortjes af, en een zweepje erbij. Probeer als je rijdt te laten zien *hier ben ik* en kruip niet in elkaar.Je handen opstellen voor je zadel en je hakken uitdrukken.Porbeer je handen nooit over je knieen te leggen, maar voor je zadel , neem desnoods je teugels iets korter. Als je voor jezelf mee denkt gaat het meestal stukken beter. Maar nogmaals, ik vind dat je echt een mooie pony hebt Lachen

Heel veel succes,

Groetjes Ymke

_________________
<FONT COLOR="PURPLE">Ik ben niet gek,</font><FONT COLOR="BLUE"> Ik ben een vliegtuig,</font><FONT COLOR="SAEBLUE">als je me niet gelooft,</font><FONT COLOR="GREEN">Stap je maar uit!!!</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: #Ymke# op 2001-05-19 20:51 ]</font>

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 21:26

Hoi, je vraagt om eerlijke antwoorden, dus daar komt 'ie:
Je houding is inderdaad om op te schieten, daar zie ik geen enkele basis in terug. Als je instructrice dit toelaat in de les, dan vraag ik me af hoeveel je er voor ontvangt om bij haar te lessen, want elk kwartje dat het kost is er eentje te veel. Ik snap niet dat ze jou al zulke moeilijke oefeningen laat rijden, dat slaat echt helemaal nergens op. Ik zou je echt aan willen raden om een ander te zoeken, en eerlijk te zijn tegen je huidige "instructrice". Da's de enige juiste manier.

Zorg wel dat je er geen frustratie voor jezelf voor maakt; je legt hier een prachtige portie eerlijkheid op tafel en dat siert je als mens en als paardenliefhebber. Maar ga het jezelf niet kwalijk nemen dat je er zo opzit, met een goede instructeur kom je er echt wel, want je bent eerlijk, kunt tegen kritiek, houdt van je pony en je hebt een grote wil om te leren.

Dusseh..... zoeken maar, en heeeeeel veel succes met je nieuwe instructeur! Laat je nog eens foto's zien als het lekkerder gaat?

Groetjes, Sonja

PS Leuke pony!!!

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 22:33

Hmm. Sonja, je hebt helemaal gelijk. Als je het wilt, kun je het echt leren. iedereen kan leren paaerdrijden want eigenlijk is het alleen een kwestie van constant aan alles denken en dan komt het allemaal goed......

Hee Gerdien, succes hè!

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 22:49

Ik kan me precies indenken hoe je je voelt. Ik heb met Iwaldo ook een beetje een geschiedenis.. het meisje wat er eerst opreed raadde mij aan om maar goed te zagen want dan kwam ie vanzelf wel aan de teugel Verward Dat lukte ook wel... maar op een bepaald moment kwam ikmezelf tegen; Iwaldo werd steeds sterker; ik moest steeds harder trekken. Dan wordt het een gevecht en hij is altijd het sterkst. Door veel te lezen, bokkers om raad te vragen en hier op te letten, besefte ik dat er eerst ontspanning in mn rijden moest komen; zowel bij mezelf als bij Waldo. Ik ben toen bewust terug naar de basis gegaan (een les rijden met hele losse teugel, enkel voorwaarts en wat figuren; ontspannen leren zitten en hij onafhankelijk van mijn getrek lopen. Ik moet zeggen, het is nog lang niet perfect; maar het gaat nu tenminste meer naar mijn zin en op de goede manier.

Over jouw foto's; ik zal morgen ff kijken of ik wat oude van mij neer kan zetten, die zijn ook niet denderend hoor.. Haha!

Wat mij het meest opvalt bij jou, is dat je je handen erg laag houdt. De eerste foto is wdb niet zo erg, maar op de 2e foto heb je je handen bijna op je knieen. Dit heb ik dus ook moeten afleren, opd e manege waar ik heb leren rijden gingen pony's alleen aan de teugel als je de handen zo laag duwde. Je handen horen eigenlijk boven de manen te zitten. Je arm moet als de wijzers van de klok zijn die op 3 uur staat. Op de tweede foto heb jij het 5 uur, dus je moet ze twee uur hoger houden Pling in een hoek van 90 graden dus. Trust me, dat is heel erg wennen. Maar pas dan kan je je pony ook loslaten en kan ie door het drijven verder gaan zakken. Je ellebogen moet je langs je lichaam houden.

Ik vind het heel erg goed van je dat je wil beginnen met veranderen; en dan ook nog zo moedig bent om fotos hier te zetten en om commentaar te vragen. Knap hoor! Ik hoop dat je wat aan mn reactie hebt. Ik denk dat je qua instructie, eens met je vriendin over hebben moet over jouw ideen en haar methode van lesgeven. En anders een andere instructrice proberen te zoeken, is moeilijk maar wel een investering voor jezelf denk ik!
Heel veel succes!

WennieJ88

Berichten: 2563
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Emmen, Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 10:27

je zit best veel voor over en je zit een beetje als een zout zak op! maar dat doe ik ook als ik bezig ben duzzzzz ik kan niet veel over zeggen wandt ik doe het zelf ook!

Malakeh Arabians * Breeder of the Beautifull Arabian Horse.*

Neem een kijkje op onze nieuwe website!! http://www.malakeharabians.webs.com

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 13:19

Zoals Ymke zegt, ik krijg nu ook les van iemand anders die ook grotendeels opnieuw is begonnen met me.(niet opnieuw, bij de basis) mijn houding is in paar keer stukken verbeterd, rijd nu idd ook zonder sporen en thiedemann, maar die heb je niet. Het is op dit moment het belangrijkste dat jij goed zit en de goede hulpen geeft, ook al loopt je pony misschine niet altijd even mooi, dat hoeft tijdens het thuisrijden niet altijd! suxes ermee en ik hoop dat je geen minderwaardigheidscomplex krijgt van alle kritiek hier!Het s goed bedoeld, denk maar!

Shaienne

Berichten: 4930
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-05-01 14:39

Echt ontzettend bedankt voor alle reacties.
Ik heb de tips voor mezelf opgeschreven en daar ga ik eerst eens goed aan werken.

Ik moet inderdaad mijn handen laag houden en mijn binnenhand van de hals. Ik moet altijd heel veel stelling vragen.

Ik ben nu wat met Nimber aan het overleggen, misschien wil zij mij les gaan geven. Okee, ze is niet gediplomeerd maar ze weet erg veel van dressuur af en kan ook goed uitleggen (vinden jullie niet?).

Ik vind het moeilijk om tegen mijn huidige instructrice te zeggen dat ik geen les meer van haar wil, omdat ik haar persoonlijk ook goed ken. Ik krijg ook springles van haar en dat gaat wel heel goed, dus ik ben nog een beetje aan het piekeren. Of ik dan ook maar met de springles moet stoppen.

Ik had zelf wel in de gaten dat het niet goed gaat, want ik ben ook niet gek. Ik rij al 10 jaar paard, maar heb nog nooit wedstrijden ofzo gereden. Ik lees ontzettend veel over paarden en paardrijden en ik heb al een hele hoop ervaring. Ik kan nog beter mezelf les gaan geven *LOL* *LOL* *LOL*

Nee, ik heb zeker iemand nodig die me helpt met het rijden op deze mooie pony!

Nimber

Berichten: 25629
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 14:56

heb je Jan al geprobeerd.
(voor de rest ik heb les van hem en Gerrdien heeft toen ze bij ons op stal stond ook bij hem gereden)
heb je z'n tel nummer nog?
anders stuur maar een PB.
Ik wil je best helpen maar zoals je ze;f al zegt ik heb nog geen diploma's ga in het najaar waarschijnlijk wel beginnen met Orun

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 15:04

HOi,
heej van Nimber! wat leuk! Ik zou het zeker doen. Ze is niet de minste maar ikweet ook niet hoe zo les geeft.
En anders haar instructeur!
Groetjes!

Nimber

Berichten: 25629
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 15:11

grijnz eerst maar kijken voor je het weet rent ze gillend weg.
Ik ben een tijdje terug al bij gerdien wezen kijken en heb haar toen geholpen omdat rocky niet in de linkergalop wou toen heb ik het al met haar erover gehad dat ze nog veel aan de basis moest doen en haar o.a. het boek R&R en basisboek dress. van tineke bartels aangeraden.
Ik geloof dat ze nu eerst mijn instructeur gaat bellen wat ik begreep uit haar PB 's Lachen

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 19:00

ja ik vind het het beste plan:nimber gaat jouw lesgeven.ik weet wel hoe ze is en een betere kan je niet hebben!!!!!!succes gedrien


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers