Tenen meer naar voren steken: tips ??

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Maud_82

Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt

Tenen meer naar voren steken: tips ??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-05-02 13:58

Ik kreeg laatst te horen van m'n instructeur dat ik mijn benen niet ver genoeg naar voren leg, maar te ver naar achteren bij de singel.

Nou ben ik telkens wel erop aan het letten, maar als ik ze dus ver genoeg naar voren steek zit het voor geen meter. Ik kan echt niet lekker rijden zo. Ik heb dan veel minder contact met mijn paard dmv mijn benen, terwijl hij dat juist nodig heeft om goed te kunnen lopen.

Ik vind het trouwens sowiezo een raar verhaal. Als ik op Remy zit, zou ik over mijn knie heen moeten kijken en dan het puntje van mijn tenen moeten zien. En dat gaan ze me nu na 9 jaar rijervaring even vertellen?! Lekker moeilijk af te leren nu hé!

Wie heeft er tips om mijn voeten wat meer naar voren te laten komen, en toch lekker te zitten ?? En wie weet of bovenstaande verhaal eigenlijk wel echt waar is ?

groetjes!
Maud


germie

Berichten: 16598
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-02 14:12

Meestal is het andersom, en dan wordt er in de les niets gezegd van onderbenen te ver naar voren (heb ik ook last van). Ik snap ook niet hoe jij dat voor elkaar kunt krijgen??, heb je er fotos van?

Bob Marley : "Who are you to judge the life I live? I am not perfect and I don’t have to be! Before you start pointing fingers, make sure your hands are clean". Nobody is perfect, so I am nobody :D

Maud_82

Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-05-02 14:24

heb er helaas geen foto's van.

Diana_Mabel

Berichten: 6974
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-02 15:34

druk je je hakken goed uit?misschien als je je beugels wat langer maakt dat je je benen ook wat langer kunt maken, drijf je met je kuiten?
doe je beugels maar eens uit dan gaan ze vanzelf naar voren anders val je voorover neem eens een zitlesje dat kan nooit kwaad het gevoel moet alleen even wennen denk ik het is wel zo dat je hak heup schouder op een lijn moeten liggen dus dat je je teen moet zien klopt wel.
tineke bartels schrijft er heel duidelijk over ik weet zo niet hoe het boek heet maar ik heb er veel aan gehad.

ik heb na 10 jaar pas goed leren zitten!veel instructeurs corrigeren je niet omdat ruiters/amazones liever niet horen dat ze verkeerd zitten raar ,maar waar.

MLD therapeut voor paarden www.equinemld.nl

Natuurlijke voeding voor paarden een gezonde basis.
Kruidenmixen en voldoende goed ruwvoer zorgen voor een uitgebalanceerd voermanagement voor het paard. www.deoorsprong.eu

Marije_jiplover

Berichten: 20875
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-02 15:34

Meestal is het zo dat wanneer je je benen te ver naar achter hebtm je met je bovenlichaam te ver naar voren zit. Om je benen dus weer goed op zijn plaats te gaan houden, moet je eerst zeker weten dat je echt op je kont zit, met je schouders loodrecht boven je heupen. In diezelfde loodlijn moeten ook je hakken vallen.
Echt tips om erop te letten heb ik verder ook niet, soory.

/3 Jip en Elmo mijn hemel op aarde, Duvel en Estor mijn stars in heaven /3
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.

Maud_82

Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-05-02 10:59

ladolcevita schreef:
druk je je hakken goed uit?misschien als je je beugels wat langer maakt dat je je benen ook wat langer kunt maken, drijf je met je kuiten?
.


Thanx voor jullie reacties / tips!!

Ik druk m'n hakken wel ver genoeg uit denk ik, dat is volgens m'n instructeur wel goed. Maar ik kan m'n beugels niet meer langer maken: dan kom ik namelijk niet goed meer bij z'n buik en dat heeft hij juist wel nodig helaas.
Ik probeer wel zoveel mogelijk met m'n kuiten te drijven, maar meestal werkt dit niet omdat hij meer druk nodig heeft om het te begrijpen. (is ex-draver geweest)

Dus ik denk dat ik nu eerst maar eens nog verder achteren moet gaan zitten hé ?!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers