welk paard mee??

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
germie

Berichten: 15406
Geregistreerd: 02-04-02

welk paard mee??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-05-02 08:05

Tja, ik zit te dubben, welk paard mee naar les vandaag: het wedstrijdpaard, maar die heeft vanaf vrijdag tot en met gisteren een erg druk weekend achter de rug (trainen, 2 dagen wedstrijd enz). Dus eigenlijk mag ze ook wel een dagje rust, maar aan de andere kant, gisteren ging het erg SLECHT met trainen Boos!
Continu aan het vechten, schudden met de kop, loperig, enz

Het andere paard is een 8-jarige, 4 maanden onder het zadel, kan eigenlijk nog niets. Ja voorwaarts, soms aan de teugel, maar heeft het bit nog niet geaccepteerd (schudt aldoor, ben er nog neit achter wat het is, heb al rvs bustrens met rubberschijven, ijzervernikkelde watertrens met roest, gewone rvs waterttrens geprobeerd). Verder is ze in galop een echte racer. Deze merrie heeft ook al 5 dagen achter elkaar gelopen, maar niet zo intensief. Verder loopt ze dus nog vaak scheef, en we weten niet hoe ze reageert in een vreemde omgeving en ook niet of ze makkelijk te laden is. (maar dit moet toch ooit eens geprobeerd worden)

Welke zouden jullie meenemen??? Ik weet het echt niet meer, gisteren zei ik die groene, vandaag toch maar weer het wedstrijdpaard dat kuren heeft.
Voor de les zelf maakt het niet uit, het is bij ons toch een zootje (ik ben de enige wedstrijdruiter, 3 anderen zijn echte beginners en durven niet in galop, eentje is nog wel redelijk serieus maar springt ook niet) Dus een kreng van een paard erbij maakt niet uit. Daarom zou die groene ook best kunnen, moeten de overige lessers maar een keer uitkijken (meestal moet ik voor hun bokbeesten uitkijken)

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.


SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Re: welk paard mee??

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-02 08:11

germie schreef:
Welke zouden jullie meenemen???


Ik zou zeggen de groene, juist omdat alles nieuw voor hem is.
Manuel.

Amor Vincit Omnia

germie

Berichten: 15406
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-05-02 08:15

dacht ik gisteren ook superpepeijn, maar nu baal ik weer dat het wedstrijdpaard gisteren zo vervelend was, dat die maar een extra trainingkje nodig heeft, zo blijf ik bezig, ik weet het gewoon echt niet.

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-02 08:24

germie schreef:
dacht ik gisteren ook superpepeijn, maar nu baal ik weer dat het wedstrijdpaard gisteren zo vervelend was, dat die maar een extra trainingkje nodig heeft, zo blijf ik bezig, ik weet het gewoon echt niet.


Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Maar je grootste twijfel om het groene paard in te zetten is omdat alles nieuw is. Als je dat eruit krijgt, heb je mooi 1 probleem opgelost! Ik zou die lastige eventjes laten staan en pak die gewoon een keer als je niet baalt, want op een paard zitten als je baalt is ook niks, voor jou en het paard.
Succes, Manuel.

Amor Vincit Omnia

Amanda
Hoofd Nieuwsredactie

Berichten: 73805
Geregistreerd: 01-06-01
Woonplaats: Hoeksche Waard

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-02 09:16

Ik zou ook die groene doen, vooral voor de ervaring.
Geef die andere eens een dag rust. Misschien protesteerde ze wel gewoon tegen het werken. Omdat ze spierpijn heeft, moe is, enz.
Dan kun je het altijd een dag later weer oppakken. Je hebt vast nog wel eens meer les.

≈≈≈ ...paarden zijn de spiegel van onze ziel... ≈≈≈
★ Jim ★ L4+29

Hoe komt het dan toch dat ik zo'n eigenwijs stuk vreten heb? :')
Gezellig en knus dijkhuis te koop. Ideaal voor starter! https://www.funda.nl/koop/s-gravendeel/ ... rstraat-6/

pmarena

Berichten: 34403
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-02 20:45

Welke heb je uiteindelijk meegenomen ??

Ik had voor de groene gegaan , even je hoofd weg van dat wedstrijdpaard , en die even een dagje relaxen , als hij daar niet van opknapt dan kun je er later wel weer verder mee vechten Haha! .

Heb je in ieder geval weer een nieuwe frisse ervaring gehad met het groene ding , dus pak je het wedstrijdpaard weer met frisse moed wellicht . Knipoog

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm, Biothane teugels in allerlei kleuren. *\o/* Klik hier

germie

Berichten: 15406
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-02 07:26

tja, ik had beide paarden geborsteld, zegt de eigenaar: neem die zwarte maar mee, die is in ieder geval te laden. dus het is het wedstrijdpaard geworden, al had ik alles klaarliggen voor die groene, zelfs het zadel enzo al.
Het ging goed, totdat we aan het eind moesten galopperen, toen begon het vechten weer, echt vreselijk. Gisteren heb ik het beest maar met rust gelaten, vandaag heb ik cursus beoordelen (en ik heb de eigenaar al verteld dat die groene mee gaat, al heeft hij liever een andere ruin, maar ik heb al hulp bij het laden geregeld, bovendien ging het vorig jaar op de keuring ook goed. De eigenaar gaat namelijk niet mee).
Dus morgen weer rijden, of het nou regent of niet. Verder eerst 3 weken geen wedstrijd, dus rustig aan. Volgende week wil ik die groene mee, dan kan ik normaal gesproken met het wedstrijdpaard weer naar springles.
Nou weet ik helaas nog steeds niet of het groene paard rustig en braaf is in een vreemde omgeving. Nou rustig is ze thuis al niet, maar verder wel redelijk braaf (we racen wal door de bak, maar redelijk stuurbaar is ze wel).

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annienke, Janneke2, Janntjuh, karev, Petra_O en 16 bezoekers