Ze overkruist heel veel

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
gatelover

Berichten: 126
Geregistreerd: 05-12-01
Woonplaats: H.I. Ambacht

Ze overkruist heel veel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-05-02 19:04

Hoi allemaal,

Ik rij op een manegepony, Oase, ze is 6 jaar en waarschijnlijk een welsh gekruist met een arabier. Ze is ontzettend lief, beetje voorwaarts maar daar heb ik gelukkig wel controle over.
Ik ga zondag as een B-proefje met haar rijden, alleen ik zit met een probleempje. Verdrietig Ze is pas ong een jaar onder het zadel en heeft daarom best wel wat moeite met het lopen op een tempo. Ze struikelt dan af en toe. Maar haar grootste probleem is het overkruisen. Bloos Dat doet ze op elke volte, hoeveel stelling ik er ook bij vraag. En ze doet het af en toe zelfs in de hoek.
Ik probeer goed stelling te vragen in de voltes en ik hou goed m'n binnenbeen erbij tijdens het hoeken doorrijden, maar weten jullie misschien wat ik er og meer aan kan doen? Verward Want ze loopt voor de rest heel netjes maar je krijgt er toch aardig wat strafpunten voor.
Alvast bedankt,

groetjes Cecile

Gatejuhh is Tha SweeTesT Pling
Mila is mijn LieBling Tong uitsteken hihi


germie

Berichten: 16598
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 07:50

Het is een manege pony, dus als het goed is, zou de jury moeten weten, dat als ij de goede hulpen geft, dat je dan niet gestrafd wordt, maar helaas is de praktijk vaak anders.
Overkruist galopperen is vaak een balansprobleem. Dit kun je niet zomaar oplossen, en zeker nietals jij de enige bent die 1 keer in de week zoiets probeert te corrigeren, want 9 van de 10 ruiters beginnen er niet eens aan, dus dan leert de pony het nooit.
Wat je het beste kunt doen is gewoon rijdne, niet denken van hij doet het straks weer, want dan zal die pony het zeker vfout doen. Gewoon rijden, recht op de pony, normaal been erbij, geen rare dingen doen, geen extra been geven enz.
Als ze het in de hoeken wel goed doet en op de voltes niet, dan zit jjij waarschijnlijk anders op de pony als je een volte rijdt.
Succes, en verwacht geen wonderen, je kunt niet in 5 minuten verbeteren wat al een jaar fout gedaan is.

Bob Marley : "Who are you to judge the life I live? I am not perfect and I don’t have to be! Before you start pointing fingers, make sure your hands are clean". Nobody is perfect, so I am nobody :D

Novelle
Berichten: 999
Geregistreerd: 19-02-02
Woonplaats: Harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 20:30

Overkruisen is wel een teken dat het paard een soepele rug heeft,
probeer hem goed er bij te houden en niet te veel naar binnen stellen,
En veel succes natuurlijk

Kiekeboe


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 2 bezoekers