Tips voor omgaan met erg getrainde paarden please?

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Style
Berichten: 9
Geregistreerd: 26-04-02

Tips voor omgaan met erg getrainde paarden please?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-04-02 15:53

K mag 1 keer in de maand op mijn pa's lipi rijden en hij wil dat k weet hoe k met haar om moet gaan. Enige tips aub?

K vind ter erg "getraind" rijden.

Style


Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-02 16:03

Ik denk dat je met een keer in de maand niet echt door gaat krijgen hoe zo'n paardje in elkaar steekt. Ik weet niet wat jij verstaat onder "te getraind". Ik heb je niet zien rijden en weet niet wat jij kunt. Maar als je zonder dat je het bedoelt het paard van je vader hulpen gaat geven waar hij normaal op moet reageren (zoals te erg klemmen met je benen, en hij heeft geleerd daarom voorwaarts te gaan, maar dat is op dat moment helemaal je bedoeling niet) dan heb je een probleem.
Ik denk dat je lessen moet gaan nemen, samen met het paard van je vader, en dat je er niet komt met één keer in de maand. Wij kunnen hier via bokt weinig aanwijzingen geven.

Je suis Charlie.

Style
Berichten: 9
Geregistreerd: 26-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-04-02 16:08

Uhm, je get mijn point nie. K rijd maar 1 keer in de maand op dat paard omdat ut een erg kostbaar paard is. Ze doet ook mee aan internationale presentaties. K rijd al vanaf mijn 5e ofzo. Met getraind bedoel ik, dat ze niet uit der dak zal gaan. Geen gekke sprongen of plotselinge uitbarstingen van kr8 tijdens een galop. Ze is te, gedecideerd als je vat wak bedoel. Ze heet bythw niet lipi maar Lauret.

Style

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-02 16:12

Style,

Om te beginnen is het erg moeilijk om je MSN-taalgebruik te doorgronden. Het zou helpen als je zou proberen om leesbare taal te gebruiken.
Bovendien weet ik niet hoe oud je nu bent om een waarde toe te kennen aan het feit dat je sinds je 5de rijdt. En ik ken mensen die al twintig jaar rijden en er nooit wat van terecht gaan brengen, en ik ken ruiters die met een jaar in de Z zaten.
En een te gedecideerd paard? Je bedoelt dat je moeite hebt om haar voorwaarts te houden?

Je suis Charlie.

Style
Berichten: 9
Geregistreerd: 26-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-04-02 16:17

Ow, ja dat werd ergens anders ook al gezegd, het is een gewoonte van me ik zal ermee ophouden. Ik bedoel met gedecideerd dat ze gewoon niet fel genoeg is. Je hoeft bij de way ( mag bythw wel? ) niet mijn rijgedrag te beoordelen, ik wil weten hoe je het beste om kan gaan met een erg! gedresseerd paard. Ik hou meer van ongetemde stijl ( niet echt ongetemd natuurlijk ) maar ik vind het toch speciaal om erop te rijden. Ik ben 16 zie profiel:). Ze luistert eigenlijk te goed maar ik wil haar niet verknallen door der ongehoorzaam te maken. Als da zou kunnen dan.

Style

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-02 16:45

Als jij meer houdt van ongecontroleerd scheuren (en dan moet je me mijn directheid maar even vergeven) heb je op dat paard niets te zoeken. Omdat je op een heel gedisciplineerd paard rijdt denk ik niet dat je in een uurtje per maand het paard helemaal kunt veranderen. Bovendien denk ik dat je er meer schade mee aanricht (qua opleiding voor het paard dan) en meer voor je eigen lol bezig bent dan goed is voor dat paard.
En dat is mijn bescheiden mening.

Je suis Charlie.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers