Voorjaar in de kop?

Moderators: SayaJones, Agossie, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nonnie
Berichten: 2066
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Delden

Voorjaar in de kop?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-02 20:38

Tussen Homero en mij gaat het de laatste paar dagen helaas eventjes niet zo soepeltjes, en ik weet niet hoe ik het op moet lossen Frusty '

Hij heeft het al eens eerder geflikt, hij zag andere paarden rennen in een wei verderop, en toen begon hij te steigeren. Een paar dagen geleden heeft hij Lissy er bijna afgegooid, omdat hij een paar honderd meter verderop een paar paarden zag staan(ze was hem aan het uitstappen op de oprit).

Vandaag was ik bezig los te rijden, en hij was aan het loeren naar weer diezelfde paarden, en begint met zijn hoofd te schudden, en staat alweer op zijn achterbenen. Ik probeer hem dan wel voorwaarts te rijden, maar op dat moment ben ik helemaal verstijfd, en lukt dat dus niet(ik ben niet zo'n held Lips are sealed ). Ik probeer hem ook aan het werk te zetten, maar hij zet z'n nek erop, dus nagevelijk rijden is niet meer mogelijk....Vanmiddag ben ik na 20 minuten al afgestapt, ik was echt kwaad op hem, en dan word ik onredelijk.

Trouwens, als die paarden niet buiten staan kan ik gewoon rijden, heb ik ook geen problemen, maar nu hoeft er maar 1 te hinniken, en hij staat weer op zijn achterbenen, bah... Boos!

Ik weet gewoon dat hij te hoog opgeleid is voor mij, en helemaal nu, ik kan hem kennelijk gewoon niet de baas Verdrietig


Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-02 21:56

Wat denk je ervan om em eens goed naar voren te trappen?
Je hebt em zijn zin gegeven, als je pech hebt komt dit terug en wordt dit steeds erger tot je op een gegeven moment niet eens meer kunt gaan rijden tot ie gaat staken. Ze kweek je gewoon lastige/verwende zeikbokken die bij et minste of geringst gaan staken. Ik ga er gewoon niet of voor ze een klein beetje normaal kunnen doen, als ik dat wel doe kom ik nóóit meer aan rijden toe. En krijg ik dus ka uu tee knollen waar niemand iets mee kan.
Ga erop, been erachter, en gaan met die banaan. Zeiktie? naar voren trappen die handel! Luisteren zal die!

Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-02 21:59

Als je niet meer durft gewoon afstappen en hem direct aan de longeerlijn gooien en hem net zo lang rondjes laten lopen tot ie niet meer kan denken aan die andere paarden!!!! Hij heeft gewoon te luisteren naar jou en niet anders! Spelen doet ie maar in de wei! Als je er op blijft terwijl je niet durft denk ik dat ie alleen maar gekker gaat doen en dan gaan er ongelukken gebeuren!!! Heel veel succes en laat je niet door hem op de kop zitten!

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg !!!

Nonnie
Berichten: 2066
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Delden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-02 23:11

Tja, Steef, daar zeg je me wat....ik heb het geprobeerd, maar helaas. Ik ben er wel afgegaan toen hij enigszins normaal liep, dus wel goed beeindigd. Maar goed, hij heeft zich gewoon te gedragen, maar ik ben alleen niet de persoon die hem dat duidelijk kan maken vrees ik Lips are sealed

Denk dat ik hem maar weer terug doe aan de eigenaar, want dit gaat zo niet goed Verdrietig

Fadima
Berichten: 153
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-02 19:45

hoi
het komt mij echt heel bekent voor. Ik heb sinds december een nieuw paard en in januari begon hij ook te staken. Vooral op de weg naar de manege (die hij dus kent) en begon in 1 x stil te staan. Ik begon dus te drijven en te drijven maar hij begon toen maar achteruit te lopen. Nou ja aangezien het langs de weg was ben ik er toen wel af gegaan. Mijn instructrice zei dat ik hem maar eens met de achterkant van de zweep tussen zijn oren moest tikken op het moment dat hij omhoog wilde komen. Ik dacht eerst, jee das wel gevaarlijk maar op een gegeven moment deed hij het op een weggetje richting het bos. toen ben ik er ook even af gegaan, ik zag dat er verderop een weiland was waar ik in kon, en heb hem toen toch maar zo aangepakt.
Dit werd me toch een rodeo maaaaaaar uiteindelijk had ie zoiets van: dit is niet fijn, hij begon ook echt met zijn kop te schudden.
Maar als je echt bang bent dan is dit niet zon fijne methode alhoewel je in zon weiland niet veel kan gebeuren. Dit heeft bij mij heeeeel erg geholpen. Als hij nou bijv. iets eng vindt en ook begint te steigeren dan hoef ik m maar aan te raken met de zweep en hij loopt alweer.

Ik hoop dat je misschien durft het te proberen. Hij zal echt versteld staan van je.

Succes Knipoog

pferdtje
Berichten: 687
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 10:13

Ik ben in princiepe tegen schoppen en slaan maar stiegeren kan echt niet neem een zweep en iedere keer als hij ook maar aanstalte maakt om omhoog te komen dan mep je hem tussen zijn oren (stevige zit vereist de eerste paar keer) hij zal niet weten waar die tik vandaan komt en jouw daar niet mee in verband brengen na een aantal keer hebben de meeste er al genoeg van

Longeren helpt voor eht grooste gedeelte om zijn eerste energie kwijt te raken

Misschien kan iemand die iets dapperder is hem rijden?

Is het werk niet te saai? Daar mee bedoel ik niet te veel en te lang rondjes rijden sommige paarden hebben daar een hekel aan en gaan dan lopen klieren

En denk om je eigen veiligheid eerst jij en dan je paard!!!!

Vooruitgang is dat alle eskimo's centrale verwarming krijgen. En zich vervolgens kapot moeten werken om een koelkast te kopen.

LadyMadonna

Berichten: 56368
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 13:27

wat een belachelijk antwoord om je paard met een zweep tussen de oren te gaan slaan.
Iedereen vergeet geloof ik dat gevoelige botje dat snel breekt.
Voorwaarts rijden, voorwaarts rijden, voorwaarts rijden.
Je zit op een hengst, het dekseizoen begint weer en homero is echt niet gek!

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 13:37

stef schreef:
Voorwaarts rijden, voorwaarts rijden, voorwaarts rijden.


Het enige juiste antwoord volgens mij Haha!

Die van mij zijn totaal niet gevoelig voor weers- of seizoensveranderingen. Heb ik eindelijk ook eens mazzel Tong uitsteken

pferdtje
Berichten: 687
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-02 00:12

stef schreef:
wat een belachelijk antwoord om je paard met een zweep tussen de oren te gaan slaan.
Iedereen vergeet geloof ik dat gevoelige botje dat snel breekt.
Voorwaarts rijden, voorwaarts rijden, voorwaarts rijden.
Je zit op een hengst, het dekseizoen begint weer en homero is echt niet gek!


Goed voorwaartsrijden wel eens geprobeerd op een dol paard? Maar goed dan mag je me toch eens vertellen waarom een paard dat botje niet breekt als hij zijn hoofd tegen een balk stoot en wel als je hem met de achterkant dus niet je handvat van de zweep tussen zijn oren slaat????

Vooruitgang is dat alle eskimo's centrale verwarming krijgen. En zich vervolgens kapot moeten werken om een koelkast te kopen.

Nonnie
Berichten: 2066
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Delden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-02 01:25

Dank jullie voor de antwoorden, heb nu sinds dat het gebeurde weer 2 keer gereden. De eerste keer heb ik hem echt al moe gemaakt aan de longe, en daarna idd alleen maar voorwaarts, voorwaarts, voorwaarts, en allerlei figuren gereden waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden Tong uitsteken Maar hij was braaf.
De dag daarop zonder te longeren, hij was iets vervelend, maar dat was niet erg, ik reed hem precies hetzelfde als de dag ervoor, en weer werd hij na ongeveer 15 minuten wat braver.

Ik weet nu dus hoe ik hem aan moet pakken, en daar ging het ff om, thnx again!! Knipoog

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-02 13:39

Sjonge, probeer maar eens een staker die absoluut niet meer naar voren wilt naar voren te rijden! Dat red je vaak niet eens met been maar dan mag er rustig een spoor of een zweep erachter, en als er bij mij eentje flink steigert krijgen ze een klap voor hun kop! Ik heb geen zin om te verongelukken.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, ilse27, Puk en 6 bezoekers