springen

Moderators: SayaJones, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
coco

Berichten: 2140
Geregistreerd: 25-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-04-01 19:05

Ling heeft een paar weken geleden uitgevonden dat het leuk is(vind zij dan)om heel erg hoog over een hindernis heen te springen, het bit vast te pakken en er dan keihard vandoor gaan.Is echt heel erg irritant ik ben er al bijna afgevallen.Heeft er iemand tips waardoor je haar beter onder controle kan houden.


Lielle

Berichten: 65069
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-01 19:22

stormt ze al voor de sprong of pas erna? Je kunt proberen om haar direct op een volte zetten of halt te houden. Een paar sprongetjes achter elkaar wil ook wel eens helpen. En pas aanrijden op de sprong als je paard rustig blijft. Vanuit een hoog tempo zullen ze eerder wegrennen dan uit een sukkeldrafje.

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-01 20:02

Veel voltes (15 mtr) rijden. Voor en na de sprong.
Voor de sprong: rij de volte zo dat je langs de hindernis rijd. Is je pony lekker dressuurmatig voor elkaar en ontspannen, dan spring je een keer. Jezelf niet druk maken en gewoon dressuurmatig door blijven rijden en doen alsof er niets aan de hand is.
Na de sprong: Als ie gek doet op de volte zetten en hem wéér dressuurmatig voor elkaar rijden. Je zal zien dat je hem steeds sneller weer onder controle krijgt.
Dressuur is en blijft op ieder niveau de basis van het springen. Zonder de dressuur kom je nergens.
Veel suc6!!!
Groetjes Carola

Dick
Berichten: 89
Geregistreerd: 26-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-01 21:04

Je zou een balk voor en na het sprongetje kunnen leggen, op galopafstand. Doordat er iets achter de sprong ligt, zal 'ie niet als een achterlijke eroverheen schieten, maar juist goed kijken wat het is.
Of natuurlijk weer die eeuwige in-uitjes he....

Succes, Dick.

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 10:55

Carola heeft helemaal gelijk; dat wou ik ook zeggen Lachen gewoon met veel geduld en dresuurmatige dingen voormekaar maken, dan pas weer springen. Veel dressuur doen tussen de hindernissen zodat hij daar aan gewend raakt.

Kitty

Berichten: 7537
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 11:59

In-uitjes zijn erg goed voor het beheersd leren springen. Bij in-uitjes kan je paard niet stormen en moet zij er dus rustig over. De eerste paar keer zal ze het nog proberen, maar zodra ze weet dat het niet kan, doet ze wel rustiger. Deze in-uitjes gewoon vanuit draf springen en ze mogen ook best wat hoger, ook vanuit draf!

Ook is het goed om eerst over cavaletti te draven. Twee meter na de cavaletti moet je dan halthouden (en ook echt stilstaan). Na dit een paar keer gedaan te hebben, kun je de laatste twee cavaletti op elkaar zetten en ook hier meteen na de cavaletti halthouden. Als dat goed gaat, moet je ook eens iets verderop halthouden. Een paar passen achterwaarts en weer verder...

Veel afwisseling erin brengen dus!
Succes en als je nog vragen hebt, horen we het wel van je!

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

coco

Berichten: 2140
Geregistreerd: 25-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-04-01 16:41

Ze doet het nog niet lang.Als de instructeur erop rijd is ze wel heel erg braaf. Schijnheilig
Lielle:ze stormt pas weg na de sprong.

Rivella-R@chella

Berichten: 308
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 17:41

hey coco,

Ik zat met hetzelfde probleem toen ik pas bij de ponyclub reed alleen mijn pony scheurde al voor de hindernis weg. Zoals al eerder in dit forum is gezegd is dressuurmatig rijden echt het allerbelangrijkste en zelf vooral heel rustig blijven, net doen alsof er niets aan de hand is en als ze weg scheurt, meteen op de volte zetten (maar houd de volte wel op een normale grootte, niet te klein maken). Als ik nu op een hindernis af rijdt dan kijk ik gewoon een eind verder dan de hindernis, meestal blijft ie dan wel rustig, niet zo focussen dus. (ik wilde namelijk zo graag over die hindernissen dan mijn pony er denk ik een beetje gek van werd Party!! )
Een kwestie van geduld en het komt weer goed
Succes!
groetjes Rachel


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, Yahoo en 7 bezoekers