Wat als je paardje de andere kant op gaat :S

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Brendahorseslover

Berichten: 545
Geregistreerd: 16-01-02
Woonplaats: Zeist

Wat als je paardje de andere kant op gaat :S

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-02 18:41

Hoi hoi, ik heb gister op Treffer gereden, dat vrij jonge paardje die zo moeilijk aan de teugel komt... En het ging HEEL goed, ik heb hem eindelijk aan de teugel gekregen Haha! Ik ben echt zo blij Haha! Haha! Haha!
Ik weet niet of het komt doordat hij het gewoon beter begint te begrijpen of doordat ik doorheb hoe het bij hem moet, maar dat maakt ook niet uit, het is GELUKT Haha!
Op het laatst bij de laatste galop begon hij wel te kloten, maar alle paarden deden toen maf.... als ik links moest ging hij rechts enz. :S
Hij sprong toen ook een keer de andere kant uit, en ik lag er bijna naast, maar gelukkig bleef ik zitten, hihi
Heeft iemand tips als hij zoiets doet om te zorgen dat hij wel luistert? We moesten dus bij c wenden en dan bij a ene links, volgende rechts enz. Ik dus alles proberen te doen om hem naar rechts te laten gaan en hij dus leuk naar links springen :S Tja, het probleem is dat hij heel groot is en hij weet maar al te goed dat hij sterker is... dus, hoe pak je dat dan aan?
Nou ja, op dit puntje na ging het dus goed, dus ik ben heel happy
(ik wil nog wel even zeggen dat hij goed voorwaarts en ontspannen aan de teugel ging, dus ik heb hem niet in de krul getrokken ofzo...)

Groetjes Brenda

Druk druk druk... Knipoog


JessicaG

Berichten: 1413
Geregistreerd: 25-04-01
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 16:32

Ik ben blij voor je dat het zo goed ging. Wat betreft de verkeerde kant oplopen. Vooral bij een jong paard moet je goed laten merken dat jij de baas bent. Als jij zegt links dan is het ook links... Als je paard dan naar rechts wil is dat vervelend maar je zult hem toch net zo lang door moeten sturen en opsluiten tot hij de kant opgaat waar jij hem opdracht toe gaf. Misschien ging dat wel niet zo goed in dit geval omdat er misschien nog mensen achter je reden maar onthou het in ieder geval. Je zult het ongetwijfeld ook wel weten dat het links links is en rechts rechts maar ik herinner je je er toch maar aan.
Veel plezier en succes met je volgende les!!
Groetjes van Jessica!

Liesje4ever

Berichten: 1423
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: Stompetoren

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 18:01

Ja, dat ken ik, jong eigenwijs paardje dat de andere kant op wil...
Bij mij was dat jonge eigenwijse paardje een fjord, en als die d'r nek gebruikt, is ze bijna niet meer om te keren... Gelukkig is ze heel gevoelig voor benen en zweep, dus als ze niet luistert naar benen en sturen, krijgt ze een tikje op d'r hals, zodat ze hem weer naar de goede kant draait, werkt altijd, oke, af en toe ben ik een beetje laat, maar dat is mijn schuld dan, maar in ieder geval, zoals al gezegd, nooit z'n zin geven, ook al ben je uiteindelijk aan de andere kant van de bak geƫindigd, toch nog steeds naar de kant sturen waar je heen wilde, maar ja, dat weet je vast wel.

Het enige wat je er aan kan doen is dus benen, sturen, zweep en net zo eigenwijs als je pony zijn }>

Groetjes

#Ymke#

Berichten: 13851
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 16:31

als jij links wil moet die pony links. Doe een zweepje in je rechterhand en vooral veel benen eraan. Als je b.v. op een middenlijn komt aangereden en je moet bij A linksaf. Begin je na X al lichtelijk met inbuigen naar links. Hou goed je rechterbeen erbij en geef desnoods voordat je went een klein tikje achter je kuit. Hij moet doen wat jij zegt. Ga niet hangen aan de teugels maar probeer het op te lossen met je benen!! succes

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers