links het bit vastpakken

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
missy_m

Berichten: 2160
Geregistreerd: 22-06-01
Woonplaats: Utrecht

links het bit vastpakken

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-01-02 16:05

Ik heb m'n pony vanwege een slechte bak ruim 2 weken niet kunnen rijden. Nu ben ik sinds vorige week weer begonnen en het gaat echt heel erg slecht. Hij pakt nu de linker teugel vast en slaat z'n hoofd naar rechts toe en trekt zo de teugel uit m'n handen.Hij laat zich ook van geen meter meer sturen. Als je de linkerteugel van de hals af haalt voor een wending steekt hij ook gewoon z'n neus de lucht in en loopt rechtdoor. Hij is altijd al vrij gevoelig in z'n mond geweest aan de linker kant en dan kreeg ik het advies om links veel mee te geven en vooral niet te veel druk erop te zetten. Dan liep hij wel meestal wel ontspannen. Maar nu is er echt geen land mee te bezeilen. Hij liep de hele les die linkerteugel uit m'n hand te trekken en met z'n hoofd te slaan. Ook die teugel overdreven veel meegeven hielp niet, dan draaide hij gewoon z'n hoofd naar rechts. dan nam ik weer meer contact met de linker teugel op hem weer recht gesteld te krijgen en dan begon het weer van vooraf aan. Ik wordt daar dan zo moe van en uit frustratie ben je dan snel geneigd om dan juist die linkerteugel vast te pakken, wat het alleen maar erger maakt.
Ik zal ongetwijfeld wat fout doen, maar ik heb geen idee wat en hoe ik dit op moet lossen.(ik ben wel opzoek naar een goede prive-instructeur die me verder kan helpen, want het ging al een tijdje niet meer zo super) Ik ga nu maar veel met een hele lange teugel rijden, maar dat werkt ook niet altijd. Soms blijft hij dan alsnog met z'n neus de lucht in lopen.

Don't hate me cause you ain't me!


Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-02 16:10

als een paard het bit vastpakt, doet hij dat eigenlijk om de ruiter voor het blok te zetten; meestal blijft er dan geen keus over om dan ook maar vast te pakken en dan krijgt het paard zijn zin. Op die manier is er aan de andere kant van het bit meestal geen aanleuning en kunnen ze op die manier onder alle kaweitjes die ze moeilijk vinden uit komen. Wat je dus moet doen is NIET terugpakken, die kant waar het paard vastpakt, los laten, weigeren om druk aan te nemen, zoals het paard weigert om los te laten. Druk moet je nemen aan de andere kant. Bij gevolg gaat het paard dan dus ook die kant op buigen. Niets van aantrekken. Aan de andere kant met je been hem terug proberen te drijven naar de kant waar hij de teugel niet aanneemt. Dus in jouw geval: paard pakt links vast, dus jij met je rechterhand vastpakken, links loslaten, en flink blijven drijven met je linker been naar de rechter teugel.

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-02 08:43

Als een paard links vasthoudt ga ik het probleem altijd rechtsom zoeken en oplossen. Meestal is het zo dat als het paard links vasthoudt het probleem vanuit zijn lijf komt en gek genoeg is het altijd makkelijker op te lossen op de andere hand. Probeer hem rechtsom lekker los te werken, zowel links en rechts stelling nemen. En als hij rechtsom lekker los is ga je over de linkerhand en je zult zien dat het probleem dan minder is. ik vond dit altijd een rare theorie maar mijn instructrice (Irma Smulders) van vroeger zei dit en het klopte echt. links vasthouden dan moet je rechtsom het probleem zoeken.

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

missy_m

Berichten: 2160
Geregistreerd: 22-06-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-01-02 16:36

Dat ga ik vrijdag meteen proberen, maar wanneer je op de rechterhand gaat, moet je dan van de linkerteugel ook nog druk afhalen? meestal heb ik de buitenteugel n.l vrij strak en ik weet niet of ik dat nu zo moet houden of links ook iets meegeven als het de buitenteugel is?

Don't hate me cause you ain't me!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers