Bijzets loshangen?

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-12-01 21:05

Ik las in het longeerboekje van Lammert Haanstra, dat het niet goed is als de bijzets (of touwtjes, whatever) los gaan hangen, omdat het paard dan achter de teugel zou lopen (geen contact meer)
Vinden jullie dat ook? Ik zal in een bgerichtje van Niber over longeren dat zij juist loshangende bijzets als goed beschoud. Ik dacht zelf ook dat wanneer bijzets loshangen, Iwaldo loslaat. Verward Verward


Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-01 21:14

Het is de bedoeling dat je paard wel aan blijft leunen op de bijzets. Helemaal slap is niet de bedoeling, maar hij moet zich er wel licht op maken. Zodra hij dat doet, zie je de spanning minder worden. Je ziet het eigenlijk aan het hele plaatje of ie zich licht maakt of dat ie erachter kruipt. Je ziet het vooral aan het achterbeen, rug en hals.

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-01 21:20

Je laat toch de teugels ook niet slap hangen als je aan het rijden bent?
Een paard moet constant de anleuning blijven zoeken, natuur,lijk zonder dat hij gewoon met z'n kop naar beneden getrokken wordt. Oplossing hiervoor is gewoon even opdrijven naar achter (bij de mijne de zweep 2 cm omhoog Haha! )

Es k├Ânnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

Nimber

Berichten: 25362
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-01 07:12

Ik maak ze vast aan de zijkant en dan onderaan de singel.. euhmm nouja daar ergens lastig uit te leggen.
Hoofd omhoog is druk hoofd normaal is iets druk, nageven is ontspannen en vwnw is bijzet los. maar aan de bijzet zit toch een aardig gewicht (van het rubber) dat door het lopen van het paard wat blijft wiebelen (spelen)
Lot laat heel mooi los en ik kan 'm zo fijn van achter naar voren toe drijven met de zweep.
Zou ik de bijzet zo strak zetten dat ie dus niet los komt te hangen blijft een bijzet behoorlijk stug in zijn mond en kan ik 'm met een bijzet slecht vwnw vragen.
Mijn instructeur heeft me deze manier aangeleerd. Toen Lodewijk naar Rodinde moest vroeg ze me hoe ik longeerde want ik moest met passoa gaan longeren na het kraken. Toen ik deze manier vertelde hoefde ik niet meer met passoa te longeren maar kon ik op deze manier blijven longeren


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 bezoekers