meer druk op het bit krijgen

Moderators: SayaJones, Agossie, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
janna

Berichten: 4073
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-12-01 21:03

Mijn driejarige heeft een beetje de neiging om, zodra ik de teugels oppak, gelijk helemaal rond te gaan lopen. Schijnt aan het soort te liggen, en dat ze het allemaal doen uit deze stam. Nu wil ik eigenlijk meer druk hebben op het bit.
In draf zou ik de teugels wel strakker kunnen nemen, maar dan gaat hij gewoon met zijn hoofd op zijn borst lopen (heeft hij absoluut geen moeite mee, hij is heel soepel).
Ik ben dus bang, dat als ik op deze manier aanleuning ga vragen, en hem toch aan zijn mond zit, hij straks helemaal niet meer met zijn neus naar voren wil. Of zal dat wel meevallen?
Ik laat hem nu een paar keer hals strekken in galop. dat gaat prima, en dan wordt hij ook wel wat zwaarder op de hand, maar echt druk op het bit heb ik niet. Ik kan natuurlijk gewoon afwachten, hij is nog maar heel kort onder het zadel (2 maanden of zoiets), maar hoe zouden jullie dit aanpakken, zodat je toch wat meer gewicht op je teugels krijgt?


Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-01 21:18

Volgens mij gaat het vanzelf, hoe meer achterbeen je van hem krijgt, hoe meer je dat tegenkomt in je aanleuning.
Het is natuurlijk wel de bedoeling dat hij zijn hals wat meer naar voren wil dragen, dat bereik je alleen maar door hem met je been tegen je verende hand aan te rijden. De teugels zou ik niet korter nemen om meer druk te krijgen, juist andersom. Om van de hand af te kunnen lopen moet hij eerst gaan aanleunen op het lichte contact wat jij maakt.
Overigens zou ik m liever voor mijn hand hebben dan zo opgerold, een vlugge beenhulp brengt meestal hoofd en hals weer naar boven.

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-01 21:20

Hier had ik met Kawa eerst ook problemen mee.
Hij heeft altijd een hekel aan het bit gehad en probeerde zo het bit te ontwijken. Net zoals andere het bit vastpakken liet hij het te los.
Hoezo van achter naar voor rijden Verward

Ik moest men handen stil houden, dus niet zelf proberen de spanning om te zoeken, want dat moet hij zelf leren. En dan zoveel als het ging toch van achter bij proberen te drijven.

Nu is Kawa voortaan "zwaar" in de hand, maar als er ooit eens iemand anders opzit zeggen die dat er nog weing is. maar hij is voortaaan wel van achter naar voor te rijden dus heb ik genoeg.

Oja Kawa vind een enkelgebroken trens verschrikkelijk, daar krijg ik geen enkele druk mee.
Toen hij nog jonger was liep hij het beste op een kunstof ongebroken bit. Dit wiebelde niet in zen mond want dat vond ie maar niks. En dus niet om sterker door te komen met hulpen wat altijd gedacht word met een ongebroken bit.

Nu rij ik hem met een dubbel gebroken en daat gaat voortaan ook heel goed._________________
Als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: runningkawa op 2001-12-09 21:24 ]</font>

janna

Berichten: 4073
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-12-01 21:32

nou, Lov, dat achterbeen is geen enkel probleem. Hij trekt ze er heel goed onder, en klimt sinds een twee weken voor echt omhoog. hij is behoorlijk vlug, en daarom hoef ik dus ook niet echt met mijn been te drijven. Er valt dus nog weinig van achteren naar voren te rijden. Dat kleine beetje dat ik drijf, daar reageert hij op door te gaan sjouwen. (met krulletje in de hals..)
kawa: misschien wel een goed idee, met een ongebroken trens. Ik rijd hem met een gewone enkelgebroken bit, en mischien is dat inderdaad wat wiebelig voor hem.
hij hoeft van mij niet heel zwaar te worden, maar nu heb ik bijna niets in mijn handen, en dat is ook niet echt goed.

Lielle

Berichten: 65031
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-01 21:33

Pablo had en heeft dat probleem ook. Ik moet heel veel stap-draf-stap overgangen rijden en hem in die overgang even tegen mijn hand aan laten lopen en zodra dat gebeurt mijn hand ontspannen. En dus heel veel werken aan vw-nw werk. Bij mij wordt de aanleuning beter naarmate hij beter aan mijn been is.

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-01 21:38

Janna, hij doet wel veel met zijn achterbeen, maar hij is nog niet zover om dat in verband te doen. Hij ontloopt je hand een beetje door erachter te floepen, daardoor krijg je nog niet echt verband van voren naar achteren denk ik.
Dat komt mettertijd vanzelf, door gewoon te rijden zoals je doet. Hij volgt je hand al wel, dus dat is goed. Meer aanleuning komt vanzelf.

Waventy

Berichten: 5285
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-01 21:43

ik heb precies ( had) het zelfde probleem, ik ben daardoor heel anders gaan rijden gewoon naar voren alleen naar voren,. VW NW, en nu krijg ik na een paar maanden al meer druk op het bit.

Z1+4 !!!!
reserve kampioen M2 dressuur!!

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-01 04:58

Ik heb het ook met Ronald. Hij is ook nog maar heel kort onder het zadel en met mijn drukke semester (wat dinsdag afgelopen is YES eindelijk weer veel tijd voor m`n paarden!) heb ik mischien in totaal 15 keer op hem gereden. Ik maak me er niet zo druk om, rijd gewoon lekker voorwaarts en probeer zijn neusje eruit te rijden. Komt vanzelf wel goed denk ik.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Asvinia, Heleennn en 15 bezoekers