Smiles is strontvervelend buiten

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lieke

Berichten: 10205
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-11-01 18:39

Als ik alleen naar buiten ga (moet altijd naar buiten geen bak naast de deur) zonder fiets of paard ernaast komt Smiles in protest. Hij gaat draaien achteruitlopen probeert in de sloot te lopen (Is aan beide kanten) of probeert naar huis te racen. IK kan hem gewoon echt niet aan. Anders is het een schatje en nergens bang voor. IK heb al iemand anders erop laten rijden maar dat geen nog slechter. Eerst loste ik het op door achteruit te gaan maar nu weigert hij het gewoon, hij maakt zich ontzettend sterk. Heeft iemand van jullie nog tips?


Evy

Berichten: 7615
Geregistreerd: 04-11-01
Woonplaats: Warmenhuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-01 19:20

Misschien moet je een hele harde tik met je zweep geven. Klinkt hard maar jij moet de baas zijn.
Ik had dat ook met mijn fjordje maar ik ging in het begin eerst vooor oop het erf rijden en later langere stukjes. Zodra dat paard van jou omdraait moet je hem rechttrekken en ene tik geven

Annelien (Moneymaker x Renovo) ZZL + 1 *\o/*

Lieke

Berichten: 10205
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-11-01 19:29

Dat heb ik vaak geprobeert maar t enige wat ie dan doet is een klein stukje omhoog komen.

joycje

Berichten: 907
Geregistreerd: 06-10-01
Woonplaats: arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 14:53

hallo!,

en als er iemand naast hem loopt en hem met een lang touw vasthoudt en als je dan bijvoorbeeld in het bos doet dat je hem dan loslaat en dan heb je in ieder geval iemand met een touw bij zich... en kan hem altijd nog vasthouden. misschien voelt je paardje zich dan wel wat zekerder.... waardoor ie niet telkens naar huis wil rennen

groetjes joyce

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 15:06

Dit moet je zelf oplossen. Als je der anderen met een zweep gaat bijhalen word het voorjezelf alleen maar lastiger om het op te lossen. In de bak doet hij het niet? MIjn advies: geef hem behoorlijk op zijn donder. DIt is een stinkmodder-eigenschap die nog gevaarlijk kan zijn ook. Schop die hele handel naar voren, zodra je het niet red met je been dan kom je maar in met je zweep. Alles mag behalve staken, voorwaarts houden die handel!

Misschien is het ook wel handig om een persoon die weet wat je moet doen in te schakelen die kan jouw moed inpraten als je het eng vind.

Flus
Berichten: 85
Geregistreerd: 24-11-01
Woonplaats: Aalten

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 16:01

Probeer eerst iemand mee te laten lopen, en laat diegene dan steeds een stukje verder vooruit of achteruit lopen, volgens mij kun je diegene trouwens beter niet achter laten blijven, want dan gaat ie natuurlijk juist terug lopen. Succes! Lachen

Lieke

Berichten: 10205
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-01 18:46

Tis gewoon echt klieren. Eerst deed hij t nooit. Maar zolang hij weet dat er buiten mij nog iemand mee gaat is t net een hondje. Hij blijft stinkmoddern tot we in het park zijn ( 1 km). Als ik hem voor uit 'schop' of sla loopt ie net zolang naar achter tot hij vlak bij de sloot is en komt ie met zn voorhand omhoog (klein stukje). Tis een lieve pony maar op zulke momenten zie ik hem liever als paardenbiefstuk. Vooral omdat het best gevaarlijk is auto's rijden en veel fietsers zijn.

joyce B

Berichten: 14733
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 20:47

Mijn pony heeft ook zo'n periode gehad. Vroeger ging ik altijd alleen naar buiten en stond hij alleen bij mensen thuis. Hij wilde graag van huis om te wandelen of te rijden. Toen ik hem op een pensionstal zette, met andere paarden en ik met anderen buiten ging rijden, wilde hij na een tijdje plotseling niet meer het erf af. Klieren, springen, van voren wat omhoog en dan draaien met hoofd tussen benen en een bok na (ik op het grind auw!)
Ook net van het erf af probeerde hij om te draaien of stilstaan, niet verder willen en als ik hem dan doordreef weer alle trucjes.
Ik ben een keer flink pissig geworden (nadat ik er af viel) en heb hem echt naar voren geschopt en met de zweep wat geholpen Schijnheilig Toen gelijk maar in draf, dan had hij minder kans om weer stil te gaan staan. Ik gebruik dit trucje nog steeds als hij weer eens gaat klieren, maar hij heeft wel mazzel, want bij mijn nieuwe stal moet ik het eerste stuk langs een gewone weg, en dat durf ik er niet op (niet helemaal betrouwbaar in verkeer alleen) Dus loop ik er eerst naast tot het fietspad en ga er dan pas op...

Concorde

Berichten: 6654
Geregistreerd: 14-08-01
Woonplaats: Klein dorpje in Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 20:52

Kun je marije niet vragen je te helpen? als het goed is kent ze miles door en door.

Merel Blom

Berichten: 1317
Geregistreerd: 21-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 21:39

hai, ik heb ook zo'n paard.

Mijn paard heeft int. gelopen, maar is nu super bang voor alles. Nu heb ik om hem in het algemeen minder bang te maken, iedere dag mee de weg op genomen( twee keer).

Je moet gewoon het terrein afdraven, en alsmaar door draven. als hij terug komt, meteen been of een klap geven. en maar blijven draven en desnoods galopperen. en anders iemand anders met een loingeerzweep mee laten lopen.

Haha!

Alayda

Berichten: 878
Geregistreerd: 06-11-01
Woonplaats: Munstergeleen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-01 17:29

Teneerste, ik rijd geen dressuur maar western maar toch kun je misschien hier wat aan hebben.
Mijn pony heeft dit ook gedaan en het advies van mijn trainster was, steeds als hij stilstaat of niet verder wil eraf en heel kleine rondje om je heen laten lopen en met de teugel een paar tikjes op zijn kont geven (niet een rondje maar wel 8 of 10..). Dit steeds maar weer. (je moet er wel vaak af in het begin)
je moet er wel op letten dat de rondjes ECHT klein zijn dus een teugel gewoon kort houden!
je kan het altijd proberen, misschien helpt het ook bij jou!!!

Succes!!

Enne...zelf altijd rustig blijven...

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-01 20:21

Op gang houden! Net wat merel zegt in draf en desnoods in galop en zodra je 'm voelt remmen gelijk een mep! Als je zeker weet dat het staken is.
Ik kwam zo'n probleem ook een keer tegen, toen vroeg dat meisje of ik op de pony wilde. Ik gedaan hij deed het na even vechten wel. Maar toen zij er weer op ging (ze was dus een beetje angstig) flikte hij het gelijk weer, je zal het echt zelf op moeten lossen! Misschien met iemand die op je inpraat.
Succes!
En niet onbewust aan je teugels gaan trekken maar ruimte geven.

:evaw:


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers