kreupelpaard revalideren

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
muddy
Berichten: 7
Geregistreerd: 17-08-03
Woonplaats: sijbekarspel

kreupelpaard revalideren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-08-04 22:48

mijn paard is gebleseerd geweest aan zijn voorbeen , nu moet ik hem meer rijden op zijn achterhand, hoe krijg ik die er het beste onder, met lange teugels rijden of juist aan de teugelrijden , en voorwaards neerwaards rijden,

al we need is horse love


Amadeo

Berichten: 894
Geregistreerd: 28-03-04
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-04 10:00

neem les, iemand die je goed kan begeleiden. In elk geval zijn alle oefeningen die je ooit hebt geleerd met paardrijden ervoor bedoelt om je paard te trainen, meer op het achterbeen te krijgen, beter aan de hulpen, meer in balans etc (dit staat in willekeurige volgorde).

Die Skala der Ausbildung blijft de basis van de opleiding van ruiter en paard.
Takt, Losheid, Aanleuning, Schwung, Recht richten, Verzameling
https:www.equisabella.nl

yolande

Berichten: 309
Geregistreerd: 04-08-04
Woonplaats: Egmond

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-04 11:24

Overgangen tempowisselingen en het rijden van wendingen actieveren de achterhand. Niet te veel voorwaarts neerwaarts want als de achterhand niet actief genoeg is dan legt ie op dat moment zijn gewicht juist op de voorbenen!

Buitenkans voor de paardenliefhebber, ons droomhuis nu te koop ivm emigratie 2011

Evelijn

Berichten: 7285
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Peize

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-04 12:01

Heb eens een manegepaard gerevalideerd die ook een (eigenlijk chronisch) probleem aan haar voorbeen heeft. Rustig mee gewerkt (4 maanden) veel stappen en zorgen dat haar achterhand actief blijft (lange zweep erbij). Niet te lang laten aan de voorkant , dus steeds een beetje opvangen. De spieren ook in de achterhand moeten weer sterker worden naar lang stil te hebben gestaan (die merrie had 8 maanden in het land gestaan en daarvoor manegelessen gelopen, dus dat kostte gewoon wat tijd) Daarna moest ze echt weer de manegelessen in en alle het werk was in 3 maanden ook gewoon weer eruit gereden en was ze dus weer kreupel. (als het een zware blessure is moet je echt wel maanden bezig zijn voordat ze weer gewoon veel kan stofzuigeren) De merrie heeft nu weer de hele zomer op het land gestaan, dus de ellende begint gewoon weer van voren af aan. Neem aan dat jij een stuk zuiniger op je paard bent en dus gewoon rustig hem de tijd geeft z'n spieren en pezen te herstellen en aan het werk te laten wennen. (Dat kost trouwens voor pezen ruim 2 jaar / voor spieren ongeveer een half) Succes ermee!

"If you ride to help your horse, your horse will recognize this and as his trust grows so will his desire to please you" - Manolo Mendez


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 8 bezoekers