opvliegend

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
marijkedam

Berichten: 1753
Geregistreerd: 14-08-03
Woonplaats: Thorn

opvliegend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-04 07:29

Ik heb een probleem met mijn eigen opvliegendheid. Bloos
Als ik rij met mijn paardje, kan ze echt erg drammen. Ze heeft geen aandacht voor mij en kijkt alleen maar in de rondte. Als ik extra veel oefeningen doe om de aandacht bij mij te houden, gaat ze alleen maar hard draven/stappen. Hierdoor word ik heeeeel kriebelig. Ik ga me ergeren aan haar. Ten eerste omdat ze niet oplet en ten tweede omdat ze steeds keihard gaat. Ik weet dat als ik rustig blijf dat zij ook rustiger blijft, maar op een of andere manier kan ik mijn geduld niet bewaren.
Heeft iemand tips om te zorgen dat ik zelf wat kalmer ben en niet te snel uit mijn slof schiet?!


KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 07:35

Het is zeker nog een jong paard.......... Dit zijn echte jonge paarden streken Haha! Haha! Haha!

Je tips geven om niet boos te worden kan ik je niet geven, dat zit in jouw karakter........ wat ik je wel mee kan geven is dat boos worden juist averechts werkt. Je moet rustig blijven, natuurlijk mag je best wel eens een vloek of een tier eruit gooien...... als je maar direct daarna in ontspanning verder kan gaan. Neem goed les, je instructeur kan je hier ook bij helpen, blijf ademhalen en neem de tijd die je paard nodig heeft!

Tis ook niet makkelijk

marijkedam

Berichten: 1753
Geregistreerd: 14-08-03
Woonplaats: Thorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-04 07:45

Ze is al 7. Maar ik beschouw haar als een jong paard. Ze is als vierjarige zadelmak gemaakt en daarna hooguit 5 maanden in totaal verspreid over 3 jaar bereden. Dus ze kent alleen de basis. Ik weet dat als ik rustig blijf, zij ook rustiger blijft. ALs ik les heb, dan gaat het altijd supergoed. Maar dan blijf ik rustiger. Het is vooral als ik alleen rijd.

lizjuhh

Berichten: 1301
Geregistreerd: 02-06-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 07:54

Probeer goed te ontspannen, en als iets niet wil lukken probeer dan iets anders dat wel lukt. Of zet een hindernisje neer en ga iets heeeel anders doen Lachen Optimistisch blijven... hoe moeilijk dit ook is

succes!

elke_fyfel

Berichten: 724
Geregistreerd: 28-06-04
Woonplaats: Maaseik

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 08:39

Dat probleem hb ik dus ook !! Als ze niet oplet en begint te rennen (doet ze nog vaak) dan begin ik lastig te worden Bloos Het is al veeeeeel minder dan vroeger dankzij Romina ( r0mina hier op bokt) !! dankje schat! Als ik kwaad wordt, probeer ik tegen me te praten of begin in te zingen of zo ,gewoon iets waar ik rustig van wordt ...

Als romina mijn pony thuis reed , en ik op Fyfel (waar ik zo snel kwaad op wordt), maar romina kan dus heeeeeeeel rustig blijven en als ik kwaad begin te worden zegt ze => rustig blijven Elke, niet beginnen te trekken dan doet ge Fyfel pijn!

zoeits zegt ze dan en dat helpt !!
En evengoed rustig ontspannen blijven , of even gaan stappen en terug opnieuw beginnen!!
succes

Precious Pyra

Amadeo

Berichten: 894
Geregistreerd: 28-03-04
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 13:19

vaak werkt het als er iemand bij aanwezig is (instructrice bijv.) die je erop kan wijzen en die je adviezen en relax-oefeningen kan geven! werkte bij mij vroeger en werkt nu bij al mn leerlingen ook heel goed! Je moet uit dat patroon zien te komen! Doorbreek het, vraag hulp!

Die Skala der Ausbildung blijft de basis van de opleiding van ruiter en paard.
Takt, Losheid, Aanleuning, Schwung, Recht richten, Verzameling
https:www.equisabella.nl

marijkedam

Berichten: 1753
Geregistreerd: 14-08-03
Woonplaats: Thorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-04 13:59

Het probleem is dat ik niemand heb om mee gaan. Ik heb 1 x in de twee weken les. Dan gaat het ook allemaal super. Maar verder kan er nooit iemand mee. Ik ben altijd alleen aan het rijden.

yolande

Berichten: 309
Geregistreerd: 04-08-04
Woonplaats: Egmond

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 15:32

Hooi Marijke,

OK dan! Het is al heel wat dat je beseft dat het probleem bij je zelf ligt en dat je er aan wilt werken!

Het meest ideale zou zijn als je vaker les zou kunnen nemen. Zelf rijdt ik minimaal 2 x per week een 1/2 uur met les en dat bevalt goed! Als dat echt niet mogelijk is probeer dan toch een vriendin of familie mee te nemen. Misschien heb je een kleine buurmeisje? Die willen meestal graag mee als ze een rondje mogen stappen. Is er iemand op stal met wie je regelmatig samen kunt rijden? Ook leuk is om een videocamera Cheese! (als je die hebt) op een tactische plek neer te zetten. Daar wil je tenslotte alleen leuke beelden op hebben!

Je opvliegendheid beheersen kun je echt leren. Besef zodra je boos wordt dat je paard een veel dommer wezen is dan jij zelf bent. Besef dat ie onervaren is en in het verleden weinig aandacht heeft gehad.

Werkt dat niet dan wil een rondje lange teugel, het zingen van een liedje, of tot 7.000.000 tellen best wel eens helpen. Beloon je zelf elke keer na een rit als je niet boos bent geworden.

Kom je er echt niet uit denk dan eens na over het volgen van een cursus reiki, yoga, meditatie of zoals ik deed karate Schijnheilig ! Hierbij gaat het vooral om de totale beheersing van lichaam en geest! Ik heb hierdoor, met een in de lengte richting gebroken (gespleten) been, thuis kunnen komen! Het werkt dus echt! Bijkomend voordeel is dat op het moment dat je lastig gevallen wordt door wie dan ook, diegene vrij snel afdruipt *LOL*

Buitenkans voor de paardenliefhebber, ons droomhuis nu te koop ivm emigratie 2011


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: aeolusnr1, cvdg, Kirsha en 16 bezoekers