buigen

Moderators: SayaJones, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
meikemarieke
Berichten: 3415
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Achterhoek

buigen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-04 21:04

haai
Flash buigt in haar hals wel goed naar rechts, maar naar links knikt ze alleen haar hoofd, en buigt ze heel moeilijk, wat kan ik hieraan doen?


Evelijn

Berichten: 7311
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Peize

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-04 10:11

Ga eens kijken hoe ze loopt tijdens het longeren. Loopt ze dan rechts ook makkelijker gebogen dan links? Paarden hebben net als mensen een voorkeurshand, maar het is wel belangrijk om dit recht te stellen.
Dat je pony moeilijk naar links inbuigt betekent dat de spieren aan de rechterkant korter zijn. Je moet je i.p.v. je op de linkerkant richten dat deze meer inbuigt meer bezig zijn met de rechterkant langer te maken. Op de manier zoals Gioiello beschrijft. Kijk ook eens of ze recht loopt op de binnenhoefslag, het kan ook zijn dat ze net geheel in balans loopt en altijd wat rechtsgebogen is. Hierbij wil het aanleren van zijgangen ook helpen.
Als je pony vanzichzelf nog wat rechtsgebogen is kan het ook helpen om haar een aantal keer te longeren (met dubbele longe) met contra stelling (zie www.hoefkatrol.com) begin dan rechts om, met haar hoofd iets naar links. Hier hoeft het paard echt nog niet diep en rond naar beneden (laat al die extra hulpmiddelen in de kast) ze moet hierbij eerst haar balans vinden en dat mag best met haar hoofd wat hoger.
Succes ermee Haha!

"If you ride to help your horse, your horse will recognize this and as his trust grows so will his desire to please you" - Manolo Mendez

patsur

Berichten: 7310
Geregistreerd: 19-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-04 18:19

aan de buitenkant beter begrenzen en raad vragen aan je instructeur. Heb je er geen, zoek dan een goeie

ancy_is_cool
Berichten: 62
Geregistreerd: 05-08-04
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-04 20:40

Probeer rustig doorkneden... Maak je pony soepel... Het kan egt wel... ik ken ook een pony die zoo is.. als ze een beetje goed buigt.. meteen belonen door een beetje lucht te geven.. en heb vooral geduld.. zoiets moet je opbouwen.. en doe je niet in 10 minuten!!
VEEl SUC6!!

Ancy en Floris 4 EVAHH

xCipaEnRubyx

Berichten: 100
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Noord- Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-04 15:03

veel longeren en veel wendingen maken met het rijden, zorg er voor dat je je binnen been goed aan houdt als je een volte gaat maken...zodat ze dus goed inbuigt!

Liefs...Joƫlle & hoefjes en hinnikjes
Van Cipa en Ruby!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, KaasSouffle_ en 10 bezoekers