Aanleuning-probleem

Moderators: SayaJones, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
NehnaDagmar

Berichten: 3949
Geregistreerd: 31-03-04
Woonplaats: Roden

Aanleuning-probleem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-07-04 16:45

Ik had zaterdag onderlinge wedstrijd bij ons op de club..
Heb haar sinds kort echt lekker lopen, lekker ontspannen en heel lekker in de aanleuning. Maar als ik wat langer (in tijd) rijdt dan begint ze heel erg met haar hoofd op en neer te schudden.. Dus nadat ik ingereden had (20 min.) en met de proef begon ging ze weer Verward
Had dus lage punten omdat ik haar niet goed tussen 2 teugels kon houden.. Zou ze gewoon moe zijn na een halfuur? (Lijkt me sterk want ik rijd elke dag), of zou ze pijn hebben, of stress? Het jury-commentaar was dat ik meer moest toestaan en meer drijven.. Wat vinden jullie daarvan?
(Had van de beste man wel een 9 voor verzorging *LOL* )


VValar

Berichten: 6170
Geregistreerd: 05-07-04
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-04 16:58

Gefeliciteerd met je 9 voor verzorging! Lachen Je had zeker wel erg netjes ingevlochten?
Probeer je paardje gewoon goed voorwaarts te rijden. Als je zegt dat je thuis regelmatig rijdt en niet met haar hoofd loopt te schudden dan lijkt het mij niet een fout in je basis. Misschien ben je zelf een beetje zenuwachtig voordat je de ring in gaat? Dit hoef je zelf niet door te hebben maar het kan zijn dat je iets te voorzichtig gaat rijden waardoor je paard weer meer dingen kan gaan uitdenken. Lekker voorwaarts neerwaarts rijden! Als je paard met zijn hoofd op en neer gaat kan je hem voorwaarts drijven of even je kuit erin doen om af te straffen. Probeer je teugels niet te strak te houden maar gewoon na te geven. Wanneer je paard dan een beetje vervelend met zijn hoofd is binnenhand naar voren (desnoods tot aan zijn oor) en been erbij! Ik denk dat je wel wat had aan dat jury commentaar! Volgens mij gaat het vast wel lukken Lachen

josien
Berichten: 2554
Geregistreerd: 15-08-03
Woonplaats: Uddel (veluwe)

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-04 21:32

Door de juiste aanleuining rek je de spieren als het waren op. Dit kan na een poos aardig gespannen worden en moe aanvoelen. Dus laat haar lekker haar hoofd los schudden en rij even met lange teugel. Probeer al eerder een pauze in te lassen zodat ze dit gevoel helemaal niet meer krijgt.

Voor alle info kijk hier http://www.paardenmetplezier.eu

Gezocht boerderij met minimaal 2hec land op de veluwe.

Janski

Berichten: 6497
Geregistreerd: 03-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 08:21

Kan zijn dat er wat verzuring op treed in de spieren, inderdaad tussen door even 5 minuuten stappen lang en laag.
Rijd bijvoorbeeld op wedstrijd niet 20 minuuten los maar twee keer 10 minuuten met even ontspaning tussendoor. Goed en lang instappen wil ook wel helpen.

WWW.EQUINOVUM.NL
Millie (v Manhattan) drachtig van Van Gogh delivery date: 1 juli 2013 http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=229&t=1714289

joyce B

Berichten: 14810
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-04 17:53

ik zou ook vaker tussendoor even halstrekken en ontspannen aan lange teugel tussendoor. Halsstrekken doe je ook in de proef, dus hoort ook bij het losrijden toch? Grote kans dat het verzuring van de spieren is. Interval training is dan erg goed. (korte periodes van intensief werken afgewisseld met korte rustpauzes van ontspanning)

Doet ze dit alleen op wedstrijd en thuis niet? En rijd je op dezelfde manier los als thuis? Of neem je er dan meer de tijd voor?
Succes met uitvogelen!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 bezoekers