Ervaring met het rijden van hengsten!

Moderators: SayaJones, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zwelgje

Berichten: 3207
Geregistreerd: 01-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-10-01 14:29

Mijn hengst is 3,5 en gaat super onder het zadel. Ik vraag natuurlijk nog niet te veel en wissel veel af in de training. Nu hij frequent gereden wordt en ook nog eens groeit is hij veel sterker geworden. Hij is in 2 maanden tijd echt veel meer paard geworden. Dikke nek en stevige kont! Nu komen ook stilletjes aan wat meer problemen naar boven tijdens het rijden. Hij loopt altijd aan de teugel, doet ie van zichzelf. Ook een beetje hoger instellen is geen probleem. De laatste tijd is hij veel kijkeriger en moeilijker constant aan de teugel te houden. Ook wordt hij zo nu en dan sterk en pakt dan het bit vast of gaat rechts wanneer ik rechtdoor wil. Bij overgangen van draf naar gallop superhoog bokken. Hij heeft steeds zijn oren naar voren dus ongenoegen is het niet. Ik denk dat nu hij zich sterker/vrolijker voelt meer verzet durft en kan plegen. Misschien verveelt hij zich wel, daar lijkt het wel op en gaat dan liggen irriteren. Maar ik weet het natuurlijk niet zeker. Ik denk ook dat ik dan nog veel te lief ben en niet op tijd optreed of te laat ben met optreden. Het is een echte pestkop.
Heeft iemand ervaring met het rijden van hengsten en kan je me tips geven om bepaalde problemen op te lossen? In ieder geval om hem bezig te houden want ze zijn zo snel afgeleid Frusty


cornelie

Berichten: 9349
Geregistreerd: 11-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-01 15:14

Een klein deel kan ook lichamelijk te verklaren zijn. Je schrijft dat hij een dikke nek heeft. Een gevolg hiervan KAN zijn dat hij hierdoor sterk wordt. Zijn speekselklieren/keel komen dan wat in de verdrukking in de aanleuning.

Zwelgje

Berichten: 3207
Geregistreerd: 01-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-10-01 15:21

Misschien heb ik die dikke nek verkeerd omgeschreven. Ik bedoel eigenlijk een brede, gespierde hengsten nek. Mooi in verhouding dus ik denk niet dat dat het probleem is. Ik denk ook niet dat het lichamelijk is, eerder pesterijen.
Ik weet alleen niet hoe ik hem voor kan zijn Verward

marloes-joy

Berichten: 8420
Geregistreerd: 28-07-01
Woonplaats: Vianen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-01 16:22

Het is niet echt zozeer omdat hij hengst is.
Mijn 4 jarige merrie doet dit ook regelmatig
Je moet niet van een jong paard niet niks verwachten
Mijn prive instucteur noemt het puberen.
Het paardje is heel jong en als het van zich zelf naar beneden komt is dt prima, maar je moet niets gaan forceren.Ik denk dat jou paardje onder de druk uit wil lopen.
Ik zou zeker iemand erbij halen die er vanaf de grond wat meer zicht op heeft.
heel veel succes
hoefje Joy
liefs marloes

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-01 17:14

ik ken meerdere hengsten onder het zadel. Die ik kende waren regelrechte watjes maar hadden een hele goede opvoeding gehad maar als ze een merrie zagen gingen ze gewoon door het lint! De quarter die ik ken die gaat gewoon springen bokken omdraaien, zo erg, is gewoon niet gezond meer.
Ik heb zelf 2 frieze hengsten beleerd. Ging heel goed, waren zelfs sloom maar als ze een merrie zagen gingen ze hinniken en hielden NOOIT meer op en gingen ze een beetje showen. Niet verkeerd iig. Dan ken ik ook nog een meisje met een Concorde (geloof ik) 3 jaar en die ging zo erg bokken als hij een merrie hoorde hinniken dat ze der achtermekaar aflazerde. Was niet zo heel erg leuk. Die hebben ze laten castreren.

De problemen die jij omschrijft zijn echte hengstenproblemen. Een hengst is wat dat betreft wat lastiger te rijden maar als je daarop in kunt spelen ben je al een heel eind! Met hengsten moet je ook ontzettend concequent zijn want anders......

Waventy

Berichten: 5285
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-01 10:53

mijn shet hengt Lachen
was een mega beest. goed opgevoed en altijd dekhengst geweest tot dat ie bij ons kwam.
daar werd hij ingereden, en niets niets vervelend, was toch al 8 jaar lang dekhengst.

En je kon zo met hem lang hengstige merries en andere merries keek nog niet op of om, kon zelfs met een merrie buiten rijden, en op concour een pas de deux samen met een ruintje no problem.

ik denk dat het te maken heeft met idd wat opvoeding en karakter als je een showbink hebt kan het zijn dat ie nu dus zich zelf macho gaat voelen, en dat dan ook gaat uiten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Noa, Googlebot en 7 bezoekers