Actief longeren met 'struikelend' paard

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
EllenR
Berichten: 79
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-10-01 13:13

Ik wil graag wat 'actiever' gaan longeren. Tot nu toe laat ik haar gewoon los in de binnenbak (dus zonder touw) of ik doe een eenvoudig longeertouw aan haar halster en 'slinger haar zo wat rond'. Haha!
Maar ik wil dus wat meer met haar gaan werken tijdens deze dagen.

Onze binnenbak is echter van slechte kwaliteit: zeer zachte ondergrond met veel (diepe) kuilen erin. Frusty Het komt dus wel eens voor dat ze struikelt. (Vooral als ze effe geen zin heeft in netjes aan de lijn lopen en ervandoor scheurt!)
Nu vraag ik me dus af of het wel zo'n goed idee is om met bijzetteugels of dubbele lijnen (ik denk aan een pessoa-teugel?) te gaan werken. Want als ze dan struikelt, kan ze zichzelf dan nog wel corrigeren of gaat ze onherroepelijk op haar plaat???
En als er zo'n lijn langs de achterhand loopt, schiet die dan niet tussen de achterbenen bij een ongecontroleerde beweging? (met alle paniekreactie die dát met zich mee zal brengen)

Wat zijn jullie ervaringen met 'actief' longeren? Heeft het überhaupt zin?


Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-01 13:33

Actief longeren is prima maar de bodem moet wel goed zijn. Wanneer er veel kuilen liggen en de grond is mul zou ik zelf veel liever zonder poespas longeren. Als je paard nu struikelt kan ze zelf veel makkelijker haar evenwicht bewaren omdat ze nu vrij is te bepalen waar ze haar benen neerzet.
Als je paard struikeld terwijl ze in de pessoa zit kunnen die touwen haar behoorlijk belemmeren wanneer ze overeind probeerd te krabbelen na een struikelpartij.
Het is trouwens erg belastend voor de peezen van je paard om te werken in mul zand. Stel je zelf maar eens voor dat je een eindje gaat joggen op het strand.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Lowara en 8 bezoekers