hoe voorbereiding op de contragalop???

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

hoe voorbereiding op de contragalop???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-05-04 17:13

M komt in zicht Haha!, dus was vandaag de proeven aan het doornemen.

Mirk is door zijn tweede eigenaar veel gebruikt met het springen, en hij heeft de neiging om vaak om te springen.
Vandaag was ik de contra aan het proberen. Maar ik merk dat hij veel moeite heeft wanneer ik op de andere volte over ga. Is dit omdat hij dan echt op zijn eigen benen moet lopen?!

Is dit een kwestie van veel trainen? Hoe kan je het beste de contra verbeteren? Of zal dit altijd een zwak punt blijven?

:){


Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-04 17:46

De contra moet je echt rustig opbouwen. In de M1 rij je heel eenvoudige lijntjes zoals een gebroken lijn 5 mtr in galop en linkergalop: F-X-C, C linkerhand of linkergalop K-A-X-M-C.

Blijf heel duidelijk linkerstelling houden en hou je gewicht goed op links. Als jij netjes de goede stelling blijft onderhouden en in de balans van de contragalop blijft zitten zal hij niet omspringen. Als je de stelling niet onderhoud en recht op je paard gaat zitten zal hij de voor hem makkelijkste balans zoeken en omspringen.

Chronos

Berichten: 3071
Geregistreerd: 13-05-03
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-04 21:09

Je kunt het proberen door op de volte iets meer buitenstelling te vragen en daar vanuit naar de contra galop te gaan, en idd in het M1 zijn het nog kleine stukken en dan zijn de gebroken lijnen 5 meter heel fijn te oefenen en als dat goed gaat dan ga je van M naar X en dan naar A dus eerst de schuine lijn en dan recht naar de letter als dat goed gaat dan wenden bij de C of A en dan vanaf X de schuine lijn op want dat is met een paard wat snel wisseld het moeilijkste

...Dreaming with my eye's wide open...

Marita

Berichten: 476
Geregistreerd: 12-06-03
Woonplaats: zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-04 08:35

Vooral ook veel op de tweede hoefslag galopperen, zodat het paard rechtop loopt (en niet tegen de bakrand leunt). Je kunt dan bijvoorbeeld ook op de lange zijde de contragalop aanspringen en voor de hoek weer in draf. Daarna langzaam uitbouwen door eens een bocht mee te nemen. Vooral de bocht niet te scherp rijden, een beetje afsnijden, zodat je paard zijn evenwicht kan leren houden.

Niet te snel beginnen met van hand veranderen in galop want dat is best wel moeilijk (juist het van richting veranderen geeft in het begin vaak problemen).

Succes!

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-04 21:56

Waar je in de contra heel goed op moet letten is dat hij absoluut recht over zijn benen blijft in de wendingen (zeker met een paard dat toch al geneigd is om te springen)

Begin idd met gebroken lijnen, maak eenvoudige, lange lijnen. Let erop dat hij niet in de buitenschouder (vanuit de galop die je aanhoudt gedacht, dus de schouder aan de binnenkant van de wending die je maakt) gaat hangen. Evt kun je in de training eens een paar keer met lichte contrastelling door de contragalop, waarbij je de schouder dus wat naar binnen plaatst.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

QQQQ

Berichten: 3730
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-04 14:50

Sluit me aan bij bovenstaande tips.
Rustig uitbouwen. Ipv met gebroken lijnen zou ik met gebogen lijnen langs de lange zijde beginnen. Eerst heel flauw (zo weinig mogelijk van de hoefslag afkomend) en steeds iets verder uit de kant. Daarna steeds meer afvlakken tot gebroken lijnen.

Denk aan je paard; rij 'm in natuurlijke houding!
Vele wegen leiden naar Rome, maar als je niet weet waar je heen gaat, maakt het niet uit welke weg je volgt. - Q
Les van David de Wispelaere bij Amsterdam? PB me.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 4 bezoekers