Doorlopen zonder doordrijven

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
EllenR
Berichten: 79
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-10-01 11:36

Niet echt en duidelijke titel, maar ik kan effe niks beters verzinnen. (modi: als je een betere weet: 'feel free').

Het gaat dus om het volgende: ik ben sinds een paar weken weer 'echt' aan het 'dressuur-trainen' (heb eindelijk weer een instructrice gevonden).
Nu heb ik als 'huiswerk' gekregen dat ik Truus beter aan het been moet krijgen en dat ik mijn benen stiller moet houden (ik heb de neiging mijn benen af te steken bij een overgang naar een langzamer tempo en ze te ver naar achteren te leggen als ik wil versnellen).
Het beter aan het been krijgen lukt wél in de zin dat ik nu direct reactie krijg. Maar het probleem is dat ze na het aansporen actief reageert (ik voel haar achterbenen netjes ondertreden), maar na één of twee stappen zakt ze weer helemaal af naar het oude, rustig-aan, tempo.

Hoe krijg ik haar nu zover dat ze een iets actiever 'basis tempo' krijgt, zonder dat ik continue hoef te drijven (want dan zijn mijn benen weer onrustig)???

Overigens: als ik haar met lange teugel laat draven, loopt ze wél actiever door (in een continue tempo zonder drijven), dus het ligt niet aan haar conditie o.i.d.


ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-01 11:37

Heel consequent optreden...
op het moment dat zij weer terug valt in tempo gelijk weer een goeie por geven.

Waventy

Berichten: 5285
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-01 18:47

Je moet zelf een wakend been hebben. Op het moment dat je voelt dat ze verslapt meteen ff op der flikker geven,

ze zal je een paar keer uitproberen daarna maar je moet dat ff volhouden, Daarna kun je het met een ferfijndere hulp af, BV alleen wat knijpen met je kuit.


groetjes en suc6 Lara

joyce B

Berichten: 14740
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-01 18:47

Ik heb zelfde probleem mt mijn pony. Gewoon vol houden en consequent blijven vragen. Dan gaat het langzaamaan steeds beter. Mijn pony kon vroeger maar een sukkeldrafje (tenzij hij er zin in had) en we hebben het tempo al een aardig stukje omhoog. Maar als ik verslap of een tijdje niet oefen, dan zakt hij weer terug. Zucht...
Succes

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-01 19:00

Probeer er ook achter te komen wat een goed basistempo is voor jouw pony, actief lopen is niet hetzelfde als over haar tempo lopen! Hard draven is niet hetzelfde als voorwaarts draven. Ze mag best een beetje doorlopen, maar probeer de pony niet teveel over z'n eigen tempo heen te jagen.
Ik heb op vreemde paarden de neiging om té veel voorwaarts te willen rijden omdat Gipsy van zichzelf heel vlot is en ik dus gewend ben aan een vrij hoog basistempo. Wij moeten juist werken aan een rustiger basistempo, dus onder haar 'eigen' snelheid rijden, maar wel actief houden, dus niet in laten kakken, moeilijk hoor! Maar ik begin nu te merken dat ze steeds beter in een rustiger ritme kan lopen, ze krijgt ook veel meer tact en maakt haar passen beter af.

Nulla tenaci invia est via


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 7 bezoekers