Paard over de zeik van de letter A vanaf rechts???

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Manda

Berichten: 6313
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Flevoland

Paard over de zeik van de letter A vanaf rechts???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-04-04 08:14

Beetje vage titel, maar het paard is ook vaag... Ik ben in de wei aan het trainen voor het buiten seizoen waarvan ik aanstaande zaterdag mijn eerste wedstrijd heb (op gras dus).
Ik heb de bordjes uitgezet in de wei en een kruiwagen bij C gezet als jury Haha! Daar was hij na 2x langs te gaan al niet meer bang voor. De rest van de letters die ik op losse boomstronken had gezet maakten ook niet veel indruk. Behalve de letter A. Vanaf linksom was er gen probleem, maar zodra ik rechtsom erlangs wil schiet hij weg en gaat hij er echt niet langs. Aangezien hij wel vanaf linksom erlangs wil was ik behoorlijk woest op hem. Zo'n klier dan !
Ik rij nu al met sporen en die maken toch wel indruk want het wegschieten beperkt zich maar tot een paar meter ipv als een idioot door de bak. Ik probeer hem al extra te begrenzen en op de sluiten, maar hij doet zijn hoofd omhoog en vliegt van de A af.

Na een half uur rijden is hij er wel loom van en dan gaat hij er wel gewoon langs, maar dan is opeens de kruiwagen eng die een half uur lang niet eng was .

Wat kan ik hieraan doen?


Nistria
Berichten: 3239
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Beneden Leeuwen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-04 08:39

Ik heb ook een paard die altijd 1 punt in een bak eng vind.
Hij blaast zichzelf dan helemaal op.
Wat ik doe; negeren. Anders wordt hij alleen maar heter. En krijg je alleen maar ruzie; iets waar mijn paard helemaal niet tegen kan.
Ik ga ergens anders in de bak op een volte rijden, 1 ontspannen tempo aannemen en dit tempo constant aan blijven houden. Paard een beetje aan het werk zetten op de volte en vervolgens de volte steeds wat groter maken. En natuurlijk veel stem gebruiken om hem op zn gemak te stellen. Van mij mag hij kijken en de hoek niet door gaan, als hij maar dat zelfde tempo blijft aanhouden en niet harder gaat of vlucht.
Bij mijn paard is het meestal zodat hij naar een keer of 3 er zo langs gaat omdat hij dan alles heeft kunnen zien.

Dit scheelt natuurlijk per paard, ik heb er ook 1tje gehad die een schop onder zn kont moest hebben als hij iets zogenaamd eng vond...
Succes ermee!

She's my lady Lovers

peggel

Berichten: 1134
Geregistreerd: 12-03-03
Woonplaats: Schijndel

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-04 11:32

dat hij het van links niet eng vind en van rechts wel wil niet direct zeggen dat hij je in de maling neemt. iets kan er vanuit een andere hoek anders uitzien. probeer stelling van het enge voorwerp af te nemen en reageer er niet echt op (zoals nistria al zei). en wordt vooral niet boos. je paard voelt dan spanning en gaat het daardoor alleen maar enger vinden. het is moeilijk maar probeer je te blijven ontspannen.

LuvdaTossa

Berichten: 12894
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Midden vh land

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-04 15:24

Zoals Nistria al zegt: negeren en verder door rijden. Vooral in de proef moet de door gaan en niet de proef laten verknallen doordat het paard niet door een hoek wil!
En dat verschilt ontzettend per paard, sommige zijn echt bang en zien spoken, terwijl de anderen even een lesje nodig hebben!

Vooral zelf rustig blijven!

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-04 15:27

Ik heb ook een paard dat zo doet. En ze kan het heel erg op de spits drijven. MAar ik kan er nu veel beter mee omgaan dan vroeger. Als ze ergens niet langs durft, ga ik haar er niet toe dwingen, omdat er dan alleen maar een gevecht uitbreekt, dat je nooit kunt winnen. Ik ga haar aan haar vet zitten en flink rijden zodat al haar aandacht naar mij toe gaat. En dan smokkel ik haar langzaam aan naar de plek waar ze niet langs durft. En als ze dan een zijsprong maakt, probeer ik dat natuurlijk zoveel mogelijk te voorkomen, maar OOK onverstoorbaar door te rijden, alsof ze dat niet deed. En geleidelijk aan wordt het steeds minder.

De hond is de betere mens

CM_

Berichten: 26874
Geregistreerd: 19-04-03
Woonplaats: Stal Niveau Herpen !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-04 15:05

toen ik de titel las moest ik meteen denken aan paarden die aan een oog slechter zien !!

maar om op te lossen, idd wat er al gezegt word, negeren!!! boos worden is het slechtste wat je kan doen, want je maakt hem er dan juist op attent dat daar echt iets engs moet zijn !!!!
als jij niets doet, dan zal hij ook snappen dat ie er niet bang voor hoeft te zijn
wat schouderbinnenwaarts of iig binnengesteld rijden op die plek, dat leidt hem af van datgene dat ie daar ziet
maar noooooit boos worden!!!

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-04 16:56

kawa is ook zo'n doos.
maar iets kan van de andere kant wel eng lijken.
BV omdat er dan de zon in terugkaatst.

idd negeren, net doen alsof het niet gebeurd.
want dan doe jij ook anders als in de rest van de bak, dus dat is dan voor hem bevestiging.
Dan ergens anders goed aan het werk zetten en stukje bij beetje er dichterbij en voor dat ze er zelf erg in hebben zijn ze er al voorbij.

Schoudervoor helpt ook, maar dan moet je in de buurt kunnen komen, niet dat ze op x al staan te kijken.

Manda

Berichten: 6313
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-04 08:00

Bedankt voor de tips! Ik heb gister expres wat enge dingen bij de wei gezet, een knalrode auto als jury auto, een springbalk bij de B en een paar witte dekjes bij de letters *LOL* Ik heb alles genegeerd en eigenlijk was hij alleen bang voor de juryauto en de rest deed hem na twee rondjes weinig. En na verloop van tijd kon ik al 1,5 meter bij de juryauto in de buurt komen. Zo leer ik ook beter ermee omgaan en idd het negeren werkt bij hem best aardig. Af en toe is hij zo geconcentreerd dat hij even vergeet dat hij langs iets engs gaat, wat dan soms uitmunt in een giga zei sprong maar ook dat wordt voor zover dat kan genegeerd en gewoon doorgereden.

Bedankt voor de tips!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Windygo03 en 10 bezoekers