Stug paard .....?

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
BloemBloem

Berichten: 14263
Geregistreerd: 21-05-03

Stug paard .....?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-04 11:17

Nu weet ik wel dat er verschillende zoekfuncties zijn, maar
er staat niets bij wat ik zoek..

Het paard wat ik rijd is niet naar beneden te rijden. Ik weet dat het voorwaarts neerwaarts moet zijn. Maar hij loopt voorwaarts vang hem netjes op d.m.v. van mijn handen, speel een beetje, ontspan een beetje etc. (hier gebruik ik ook mijn benen) maar ik krijg geen reactie!!!!!

Heb hem trouwens ook helemaal nagekeken incl. zijn mond, maar kon niets vinden. Heb een ander bitje gebruikt een dubbel gebroken watertrensje, maar ook dat helpt niet.

Nou ben ik niet zo van de hulpmiddelen, maar op een gegeven moment zag ik geen andere uitweg meer. Ik heb een elastieke halsverlenger gekocht. Nou daar kreeg ik ook geen reactie op. Toen een slofje geprobeert, maar dat vond ik een beetje zielig.......(om hem naar beneden te dwingen) Clown

Wie weet wat ik nog kan doen, want ik weet het echt niet meer


peggel

Berichten: 1134
Geregistreerd: 12-03-03
Woonplaats: Schijndel

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-04 11:31

waarom zou een slof zielig zijn? als je weet hoe je ermee moet rijden is dat niet zielig hoor. hellas rijden er nog teveel mensen mee die dat helaas niet weten. ik zou voor naar dergelijke hulpmiddelen te grijpen eerst les nemen. met goede instructie komt het vast wel goed.

BloemBloem

Berichten: 14263
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-04 11:36

Ik heb een instructrice, maar daar kom ik geloof ik niet veel verder mee Haha!
Hij gaat gewoon echt vet in verzet tegen de slof en halsverlenger..., maar daarentegen is er niets aan de hand. Zoals ik al eerder zij heb ik hem helemaal na laten kijken!

kelly_ov
Berichten: 526
Geregistreerd: 17-04-04
Woonplaats: lisserbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-04 12:09

ik heb het inderdaad ook niet zo op een slof, omdat ik in mijn omgeving veel gevallen zie waarbij de paarden niet op de juiste manier "aan de teugel worden gereden" ik ben van mening dat aan de teugel rijden ook echt aan de teugel rijden is, dus vanuit benen en zit aan/naar de teugel rijden.

Ik denk dat wanneer je hulpteugels gaat gebruiken, je de volgende keer weer opnieuw begint als je ze niet om hebt. Het verschilt natuurlijk per paard, maar die ervaringen heb ik.

CM_

Berichten: 26874
Geregistreerd: 19-04-03
Woonplaats: Stal Niveau Herpen !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-04 12:11

idd wat al werd gezegt, slof samen met goede instructie !!

en wat je ook kan doen is m gaan longeren, met bijzet of slof, en gaande weg de slof/ bijzet steeds iets strakker doen, zodat ie langzaam leert hoe die aan de teugel moet gaan lopen

KozieZ

Berichten: 7741
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-04 13:17

Ben je de enige die erop rijdt of zijn er meer? Eigenaar bijv. Als dat zo is, vraag ik me af hoe hij bij hen loopt... Hoe lang rijd je hem al? Is namelijk wel belangrijke informatie voor we je iets aanraden. Sommige dingen moet je ook gewoon tijd geven.

Verder... Misschien kun je een andere instructeur zoeken, als je met deze niet verder komt. Ik zou nog wachten met een slof tot je zeker weet dat dat de goede manier is en als je er nog niet veel ervaring mee hebt, zou ik het samen met je (nieuwe) instructeur doen, dan leer je het op een goede manier te gebruiken. Gebruik je hem waarvoor hij bedoelt is, is het namelik helemaal niet zielig.


BloemBloem

Berichten: 14263
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-04 13:40

PriscaZ schreef:
Ben je de enige die erop rijdt of zijn er meer? Eigenaar bijv. Als dat zo is, vraag ik me af hoe hij bij hen loopt... Hoe lang rijd je hem al? Is namelijk wel belangrijke informatie voor we je iets aanraden. Sommige dingen moet je ook gewoon tijd geven.


De eigenaresse rijdt western en recreatief....Maar bij western moet
hij toch ook met zijn hoofd laag lopen Verward (heb daar niet zo veel verstand van) Rijd hem vanaf september vorig jaar. Dus toch al wel een tijdje. Longeren met de halsverlenger doe ik wel.......

Lenn

Berichten: 5331
Geregistreerd: 17-04-03
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-04 13:45

Flower schreef:
Ik heb een instructrice, maar daar kom ik geloof ik niet veel verder mee Haha!

Een nieuwe zoeken dus

BloemBloem

Berichten: 14263
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-04 13:47

Ben bezig een nieuwe instructrice te zoeken, maar zo
makkelijk is dat nou ook weer niet. Geld speelt hier ook een
kleine rol, want ik zit nog op school.

Nou een oproepje dan Haha!
Wie wil er 1 x in de week les komen geven bij mij Knipoog

Issy
Berichten: 2442
Geregistreerd: 17-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-04 13:59

waarschijnlijk drukt dit paard zijn rug weg, daardoor kan hij niet nageefelijk lopen, en komt hij in verzet tegen hulpteugels omdat hij pijn gaat krijgen en zichzelf blokkeert.
Doe erst buig oefeningen op de voltes, wat overdreven stelling vragen en achterhand er meer onder, na lang doorzetten zal hij op een gegeven moment zijn rug gaan gebruiken en durven te nageven, nu doe nageven pijn, en iets wat pijn doet doe je niet met plezier. daarnaast een andere instructuer zoeken!!! want je instructie nu klinkt niet goed.

alexxxandra
Berichten: 186
Geregistreerd: 02-03-04
Woonplaats: wezep

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-04 15:02

maar je wilt je paard dus aan de teugel rijden, en in de ontspanning. hoe lang rijd je m dan al? zoals hierboven gezegd, andere instructrice zoeken, want hier kom je niet mee verder. en een goede instructrice kan je ook echt helpen, in het echt is zoiets makkelijker te zien dan achter mn compu! veel succes

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-04 15:03

Ik zou veel galopperen met een paard. Het paard grote sprongen laten maken, dan wordt hij los in de rug. Dat helpt al een beetje.

De hond is de betere mens

BloemBloem

Berichten: 14263
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-04 15:28

Desiree schreef:
Ik zou veel galopperen met een paard. Het paard grote sprongen laten maken, dan wordt hij los in de rug. Dat helpt al een beetje.


Dat heb ik ook weleens gehoord. Misschien dat ik dat
ook maar eens ga proberen. QQQQ heeft mij een PB gestuurd
om een keer langs te komen en les te geven........

Denk dat ik dat maar doe

Lenn

Berichten: 5331
Geregistreerd: 17-04-03
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-04 15:33

das aardig OK dan!

gamble
Berichten: 755
Geregistreerd: 31-01-02
Woonplaats: ledeacker

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-04 17:45

Ik herken Gamble wel in je verhaal, en ik kan alleen zeggen er naar toe blijven rijden en het kost gewoon heel veel tijd. Ik weet niet hoe oud hij is maar het heeft mij twee en een half jaar gekost en nu begint hij echt te komen. Zonder hulpteugels bij de basis begonnen. De laatste stukjes vallen nu op zijn plek, hoewel ik niet de illusie heb dat hij ooit licht en makkelijk te rijden zal zijn.
Lekker verder gaan en samen hard werken.
Groetjes Desiree

Miss_Blimm
Berichten: 4429
Geregistreerd: 03-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-04 18:29

Het gaat je gewoon veel tijd kosten. Je kan hem nu wel dwingen om in korte tijd 'na te geven' maar ik denk dat het veel tijd kost bij dit paardje. Je zegt dat hij nu al erg in verzet komt met hulpteugels e.d. denk niet dat ie daar dan zo ontspannen van kan gaan lopen of wel?
Zoals Gamble hierboven vertelt... teruggaan naar de basis. Eerst gewoon voorwaarts rijden, en aan het been en aan je zit. Probeer wel buiging en stelling te vragen, zodat je hem aan het werk kan zetten en dat hij fijner in je hand kan worden (zonder dat hij dus gaat vastpakken op links of rechts). En werk vanuit je been en zit zodat ie achter sterker en sneller wordt. Vandaaruit moet ie toch beter worden in je hand en vandaaruit kan je naar die nageeflijkheid werken.

Tenminste zo heb ik het meestal gedaan bij wat stuggere beestjes. Het belangrijkste is toch het rijden met zit en been. Als ie daar fijner gaat lopen, meer voorwaarts of terug als jij dat wil, kan je em wat meer gaan opsluiten en toewerken naar het nageven.

En longeren kan ook helpen (en voor de afwisseling). Werk em dan met tuigje o.i.d. Iets waarmee hij zelf kan gaan zoeken naar die ontspannenheid. Dwingen heeft geen zin bij dit paardje denk ik.

Veel suc6 ermee Lachen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 7 bezoekers