Zonder aanleiding er vandoor gaan

Moderators: SayaJones, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Renze
Berichten: 3
Geregistreerd: 16-02-04
Woonplaats: Groningen

Zonder aanleiding er vandoor gaan

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-02-04 13:22

Wij hebben sinds een half jaar een probleem met onze Tinker, nu bijna 5 jaar oud. Tijdens een buitenrit draaide hij zich met een ruk om en ging er vandoor, de ruiter lag er naast. Hiervoor waren er nooit problemen en wat de aanleiding was is ons ook niet duidelijk. Sindsdien gaat hij er af en toe zonder aanleiding vandoor zonder zich om te draaien, dus direct in de sprint. Ook in de binnenbak. Hoe kun je dit gedrag veranderen, wie kan ons adviezen geven?


KellyenXena

Berichten: 3615
Geregistreerd: 08-04-03
Woonplaats: Roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-04 13:32

Dit klinkt als heel erg uitproberen...Proberen om het paard direct terug om te draaien of stil te zetten...Als dit niet lukt,en je hebt de mogelijkheid om het volgende veilig te doen,bijvoorbeeld in de bak..Laat maar racen totdat hij weer naar de draf wilt,dan meteen weer aansporen tot een stevige galop en zo nog enkele rondjes blijven galopperen...En weer terug nemen zodra jíj het zegt.

Renze
Berichten: 3
Geregistreerd: 16-02-04
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-02-04 13:42

Bedankt voor de snelle reactie. We krijgen hem nu wel stil door hard aan de teugels te trekken, maar of dit de juiste manier is vragen we ons af. We moeten eigenlijk zien te voorkomen dat hij het doet. En hoe pak je dat aan.

Estragon

Berichten: 1666
Geregistreerd: 17-05-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-04 15:04

Ik zou er eerst voor zorgen dat ik mijn paard ten alle tijden onder controle heb.. Dus in de bak gaan rijden en goed les nemen. Hij raakt dan ook meer gewend aan het luisteren naar jou en zal je ook buiten minder gaan uitproberen.

Lovers Estragon & Herlando Lovers

biancaaaa

Berichten: 688
Geregistreerd: 16-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-04 16:18

ik heb een arabiertje gereden, die het ook zeer amusant vond om er zomaar vandoor te gaan, vooral buiten. We dachten eerst dat er iets was, maar door dat toe tegeven, en hem gerust te stellen, begon hij de streken steeds vaker en ook in de bak uit te halen. Klanten wouden niet meer op hem rijden.
Toen zijn we maatregelen gaan aan nemen al1 nog naar buiten nadat hij een paar keer goed hed gelopen in de bak. Tussen andere paarden zetten. En elke keer als hij dit deed hem goed straffen, en belangrijker als hij braaf was belonen. Hij legde al snel een verband wat wel en niet kon, en vooral niet opgeven meteen terug sturen of een paar keer goed de bak doorjagen, hij wou toch rennen dan zal hij ook... ZO is de lol er al snel af.

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-04 16:25

Sneller worden. Het aan voelen komen en het voor zijn. In de bak op het buitenteugel, binnenbeen principe rijden en niet eerder naar buiten gaan dan dat je het dressuurmatig onder controle hebt

Sjonniej
Berichten: 17527
Geregistreerd: 21-05-03
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-04 18:51

Nog 1 á 2 keer laten gebeuren, voor jezelf....dan moet je iedere fractie van een seconde op je paard letten (heel moeilijk) en in jezelf zeggen wat hij doet. Zo kan je er ook achter komen wat hij doet voordat hij omdraait en gaat racen.


Renze
Berichten: 3
Geregistreerd: 16-02-04
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-04 11:32

Dank voor de reacties. Hij wordt nu tijdens het rijden goed aan het werk gehouden zodat zijn aandacht niet verslapt en hij zelf iets kan gaan verzinnen. Tot dusver gaat het beter. Hopelijk houden we het zo.

Flor

Berichten: 1040
Geregistreerd: 08-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-04 10:38

KellyenXena schreef:
Als dit niet lukt,en je hebt de mogelijkheid om het volgende veilig te doen,bijvoorbeeld in de bak..Laat maar racen totdat hij weer naar de draf wilt,dan meteen weer aansporen tot een stevige galop en zo nog enkele rondjes blijven galopperen...En weer terug nemen zodra jíj het zegt.En wat doe je dan als je een paard hebt dat wel wil blijven lopen tot ie dr bij neer valt? Juist ja, minstens een kwartier galopperen. Dat vind ik ook wel heel overdreven. Heb het nl wel es gedaan, en het hielp wel, maar alleen binnen die les!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Gianti en 11 bezoekers