Eigen zin doen

Moderators: SayaJones, Agossie, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
didi74

Berichten: 409
Geregistreerd: 01-04-03
Woonplaats: IJsselstein

Eigen zin doen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-04 13:19

De laatste maand gaat het niet zo goed tussen mij en Indy. Ze staan niet zo vaak meer buiten, omdat het gewoon zo' n rotweer is. Op het land staan ze dus al een tijdje niet meer en hij heeft ontzettend veel energie en met rijden sprint hij er regelmatig vandoor. Nu gaat dat de laatste tijd wel weer een stukje beter, maar met die wind krijgt hij het weer in zijn bol. Vandaag besloot ik om hem maar te gaan longeren. Ik longeer hem altijd aan zijn halster of gewoon los. Longeren vind hij nooit zo leuk, maar hij doet uiteindelijk wel altijd wat ik vraag. Maar vandaag dus niet . Het begon al dat ik rechtsom wilde en hij ging linksom. Tijdens het draven besloot hij er maar bij te gaan liggen en te gaan rollen Boos! . En als ik maar in de buurt kwam met de zweep begon hij naar me te trappen. Uiteindelijk heb ik het opgegeven, ik weet dat dit stom is, maar het werd me echt te gevaarlijk. Hij deed gewoon waar hij zelf zin in had en als ik hem wilde corrigeren trapte hij. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Ik begin mijn vertrouwen echt in hem te verliezen. Ik heb de oude eigenaresse al gebeld en zij wilt binnenkort wel komen helpen, maar zit echt met mijn handen in het haar tot die tijd.

12 januari 2005 Levi Vernon
22 januari 2007 Jacy Collin


Bojangles

Berichten: 13704
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-04 13:35

Zowiezo zorgen dat hij vaker naar buiten kan, want zo te lezen heeft hij gewoon energie dat hij kwijt moet. Kan je hem niet elke dag even lekker losgooien in de bak? Tja en over het longeren, paard hoeft echt niet naar mij te trappen dan krijgt ie een klets met de longeerzweep. Is hij helemaal besodemieterd! Lachen Gewoon proberen door te pakken en hou het longeren afwisselend. Dus van hand veranderen, overgangen, eventueel een balkje draven. Dan houdt je pony de aandacht er veel beter bij en blijft het ook leuk voor hem.

Joyce de Vos - Horse Charms Webshop - Horse Agility NL - Painting Pony
Let op wegens tijdgebrek en andere bezigheden, ben ik nauwelijks meer actief op Bokt. Graag niet PB-en, maar mailen voor snel bereik :) Bedankt!

kjoedie

Berichten: 202
Geregistreerd: 20-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 15:55

Is er niet iemand anders op stal die je kan helpen. Waarom longeer je hem met een halster om, is een hoofdstel of een kaptoom niet fijner. Hierdoor heb je misschien net iets meer te vertellen. Ook kan je dan het paard bijzetten en kan die zijn energie iets meer gecontroleerd door jou kwijtraken

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 100969
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 16:05

Ik denk dat je moet beginnen bij de oorzaak van het probleem.
Een paard heeft buiten het werk om, ook behoefte aan ontspanning en moet zijn energie kwijt kunnen.
Als het zo is dat hij alleen voor werk zijn stal uit komt, dan kan ik je paard eigenlijk geen ongelijk geven Knipoog
Misschien kun je iets meer vertellen over de omstandigheden waarin je paard wordt gehouden en wat hij behalve "werk" nog aan verzetjes heeft.

tantethee
Berichten: 4110
Geregistreerd: 31-12-03
Woonplaats: overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 17:32

maak verschil tussen werken en losgooie buiten,
als je longeert zet hem dan echt aan het werk dus incl hoofdstel en eventueel bijzetten. ( ligt aan je paard, als hij op jou gaat drijgen tikken met de zweep, voorwaarts ) ik hoop voor je dat het snel beter , verder zie summertje


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 bezoekers