Bokt.nl • springen
Pagina 1 van de 1

springen

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-10-18 20:54
door caggrosa
hallo, ik en mijn favo manegepaard hebben best veel moeite met springen, als wij op de sprong af draven dan gaat ze vlak voor de sprong een sprintje trekken en springt ze met een hoge boog over de sprong. Is er iemand die mij kan helpen??

Re: springen

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-10-18 20:57
door WietskeK
Ik had dit ook met mijn vp. Volgens mij betekent het dat hij/zij springen gewoon heel leuk vindt. Ik zou heel veel controleoefeningen doen en veel oefenen.

Re: springen

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-18 08:56
door Elisa2
Als het een manege paard is dan heb je vast wel les als je gaat springen? wat zegt de instructeur?

In ieder geval, probeer het paard voor te zijn..het mag niet het tempo overnemen van jou. Als ze je voelt dat ze dat wilt gaan doen kun je proberen een volte 10 mtr te draaien voor de sprong en dan weer aanrijden. Maar de belangrijkste tip die ik je kan geven is, doet dit allemaal onder goede begeleiding van een instructeur!

Re: springen

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-10-18 00:18
door Justme_24
De afstand tot de hindernis niet lang maken, eigenlijk heel kort draaien dus zodat ze niet de tijd heeft om te bedenken dat ze moet gaan rennen of voltes blijven maken als ze gaat rennen net zo lang totdat ze rustig er over heen gaat

Re: springen

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-11-18 16:32
door Gotovic
Mijn paard deed dit in het begin ook. Ik heb dit opgelost door mijn paard op het moment dat ze ging versnellen stil te zetten en te wachten tot ze ontspannen bleef staan. Ik gok alleen dat dit voor jou geen oplossing is omdat ik aanneem dat er ook andere mensen op het manegepaard rijden.

Re: springen

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-11-18 16:42
door Kendra
Misschien een drafbalkje neerleggen? Op ongeveer 2.20m voor de hindernis.