goede oprichting

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
obiwan
Berichten: 281
Geregistreerd: 17-01-04
Woonplaats: Dordrecht

goede oprichting

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-01-04 19:11

hallo,
ik heb een vraag waar ik graag 'deskundig' advies over wil: Mijn merrie van 6 is vrij lang in haar rug en hals. Ik ben haar nou aan het proberen bovenin te rijden, maar vaak word ze dan erg sterk. Ik denk zelf dat dit komt omdat ze het heel moeilijk vind haar achterhand eronder te zetten aangezien ze vrij lang is, en daarom niet goed haar hoofd/hals op kan richten. Ze loopt wel aan de teugel met haar oortjes op het hoogste punt, maar haar hals is dan net iets te uitgerekt en zou dus iets meer opgericht moeten worden, waardoor ze ook meer verzameld gaat lopen en minder sterk word. Ik hoop dat iemand mij kan helpen met hoe ik dit voor elkaar kan krijgen, zonder dat het een gevecht word of een scherper bit in moet. Alvast heel erg bedankt!!!
Kim en Obi-wan Kenobi


MacavityL

Berichten: 3649
Geregistreerd: 10-03-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-04 19:22

Het beste is om je instructeur/trice om raad te vragen. Die kan dan zien waar het probleem ligt, ligt het aan de toch nog te weinig van achteren gereden zijn, of aan te weinig van voren tegen gehouden, of weer wat anders. Die kan dan ook op het moment de juiste informatie geven.
Via internet wordt dit erg moeilijk.
Een tip kan wel zijn, omdat je zegt dat je paard het moeilijk vind de achterhand eronder te zetten, hier meer mee bezig te gaan.. Dmv tempowisselingen en overgangen, zo het gewicht steeds meer naar het achterbeen te verplaatsen.. Ik weet niet welk niveau jullie hebben en dus ook niet welke oefeningen het beste voor jullie van toepassing zijn..

"And sometimes I think the people to feel saddest for are people who once knew what profoundness was, but who lost or became numb to the sensation of wonder -- people who closed the doors that lead us into the secret world"

obiwan
Berichten: 281
Geregistreerd: 17-01-04
Woonplaats: Dordrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-01-04 22:56

We rijden nu op L niveau en af en toe proberen we schouderbinnenwaarst, wat in stap al heel goed gaat, maar waar ze in draf moeite heeft met tempo houden. Ik ben al heel veel overgangen aan het oefenen en dat gaat al goed. Soms voel ik haar achterhand er echt onder 'schuiven'. Alleen tempowissellingen gaan wat lastiger omdat ze dan vaak haar neus eruit drukt en haar hals lang maakt (in draf). Ik probeer mijn handen dan zo ver mogelijk naar voren te steken om haar ruimte te geven, en af en toe gaat ook dat al goed.
We komen er wel Tong uitsteken
Bedankt voor jullie tips!

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-04 09:24

obiwan schreef:
Ik ben haar nou aan het proberen bovenin te rijden, maar vaak word ze dan erg sterk. Ik denk zelf dat dit komt omdat ze het heel moeilijk vind haar achterhand eronder te zetten aangezien ze vrij lang is, en daarom niet goed haar hoofd/hals op kan richten.

Is je merrie wel correct rechtgericht en actief van actheruit gereden. Ik zou haar eerst wat actiever maken dmv tempowisselingen en dan eens een klein stukje bovenin zetten. Vooral met kleine stukjes beginnen!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers