negeren been+naar binnen vallen

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Astragirl

Berichten: 2717
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Westvlaanderen, Belgïe

negeren been+naar binnen vallen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-01-04 17:44

Ik ben momenteel bezig met een 4jarige lippie zadelmak aant maken,
heb 2kleine vraagjes:
1.stappen gaat al perfect, maar omdat ze enkel al ingespannen is, luistert ze enkel naar stemhulpen en niet zoveel naar beenhulpen. Naar stap gaan lukt, maar naar draf niet zonder stem. Hoe los je dat op? Eerst nog stem gebruiken of toch direct naar been (zweeptikje) laten luisteren?

2.in draf durft ze nogal vlug stilvallen daardoor en valt ze linksom veel naar binnen met haar schouder omdat ze nog nooit echt een volledige baan uitgedraafd heeft, enkel aan de longe. Hoe laat ik haar goed de hoeken doorrijden zonder te trekken aan de teugels?

3.Mag ik in dit stadium al galoperen en wat aanleuning vragen?

dank u voor antwoorden! OK dan! *LOL*

Mijn maantje, mijn sterretje...
Just remember in the winter far beneath the bitter snows
Lies the seed that with the sun’s love, in the spring becomes the rose


sharir

Berichten: 2576
Geregistreerd: 15-02-03
Woonplaats: ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 19:32

als ze bij mij niet reageren op me been krijgt junta gelijk een tikje (zweep) net achter me been. en elke keer doen als ze gewoon niet luisterd.

Net als die hele baan niet uitrijden. Als ze terug valt. probeer d'r dan eerst op gang te houden met je benen. niet luisteren tik achter je been. hoeft helemaal niet hard te zijn. gaat om haar reaktie als ze dan naar voren schiet niet boos worden( het is wat je wilde. )

Vasco nog altijd mis ik je
Peline mijn nieuwe topper

josien
Berichten: 2554
Geregistreerd: 15-08-03
Woonplaats: Uddel (veluwe)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 21:00

Gebruik de stem commando direct na je hulp. Dus je vraagt draf. Op je been reageerd hij niet direct stem hulp. En dan moet hij ook echt gaan. Anders een tik.
Laat hem eerst maar is leren wat been is. En dat benen ook verschillende dingen kunnen wertellen. Als dat goed is kun je echt gaan galopperen en aanleuning gaan vragen. Want aanleuning berijk je door het paard naar het bit te rijden. En niet andersom.
Als hij goed aandraaft. Kun je best een galopje pakken. Met echt met galop aan het werk. Kun je pas van hem verlangen als hij goed op het been reageerd.

Voor alle info kijk hier http://www.paardenmetplezier.eu

Gezocht boerderij met minimaal 2hec land op de veluwe.

Astragirl

Berichten: 2717
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Westvlaanderen, Belgïe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-01-04 13:46

bedankt voor de tips! dus eerst been leren, zoniet zweepje en stem! Lachen

Mijn maantje, mijn sterretje...
Just remember in the winter far beneath the bitter snows
Lies the seed that with the sun’s love, in the spring becomes the rose

Hester

Berichten: 2153
Geregistreerd: 29-11-03
Woonplaats: Een Leidsche in hart en nieren!

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-04 13:56

1. Je kan denk ik het beste een combinatie van stem en been gebruiken. Eerst geen je eerst je stemcommando, daar gelijk op volgend je been, later geef je tegelijk stem en been, en later eerst been en dan stem. Bijtikken heeft in dit geval denk ik weinig nut, omdat ze de beenhulp nog niet begrijpt.
2. Wanneer ze naar binnenvalt, doordat ze longeerlijn gewend is, kun je maar een ding doen, en dat is haar terugdrukken met je been. Maar zolang ze het been nog niet begrijpt, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Je kan iemand mee laten lopen, ernaast, zodat ze niet naar binnen kan vallen, maar dat werkt alleen als je iemand met een goede conditie hebt Haha!
Je kan ook proberen stukken met haar te gaan joggen, dus niemand op haar, maar alleen naast haar, dat heeft bij mijn pony ook heel goed gewerkt. Je traint haar dan om rechtuit te lopen, en niet alleen rondjes, zoals aan de longe.
3. Als ze op de stem ook aangaloppeert, en weer teruggaat naar de draf, kan dat wel, maar je moet er, zoals al eerder gezegd, niet te veel van verwachten. Laat het haar ook niet te veel doen, want het is weer nieuwe informatie, en ze heeft dus de tijd nodig het even te verwerken.
Aanleuning komt vanzelf, als ze goed op het been reageerd, en haar achterhand er goed onder zet. Wanneer je nu al aanleuning vraagt, leer je haar in de krul te lopen, en lichtelijk immuun te worden voor je hand. Voor een leek ziet zo'n krul er leuk uit, maar een beetje getraind oog zal er alleen maar treurig van worden.

You don't need eyes to see, you need vision.
De Jack Meagher methode is dè oplossing voor al je ontspanningsproblemen

Astragirl

Berichten: 2717
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Westvlaanderen, Belgïe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-01-04 14:03

waw, wat een verhelderende uitleg Clitia, heel erg bedankt! ze gaat veel in de koets enzo, en rechtuit, maar ze valt nogal snel naar de persoon int midden, maar dat zal wel beter gaan. Ik ga meer eens volledige baan proberen rijden en niet zo veel cirkels. Ze geeft echter wel al uit zichzelf na, want ze is teugels al gewend, maar ik zal het niet eerder vragen totdat ze idd been begrijpt. daaag Lachen

Mijn maantje, mijn sterretje...
Just remember in the winter far beneath the bitter snows
Lies the seed that with the sun’s love, in the spring becomes the rose


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: michelle933 en 6 bezoekers