Tips nodig(draverkenners)

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Chantal173

Berichten: 1112
Geregistreerd: 29-06-02
Woonplaats: Leiden

Tips nodig(draverkenners)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-11-03 12:40

Ik sta sinds kort op een anders stal waar twee dravertjes(fokmerries) staan.Met de een word lekker actief gewerkt/gereden,maar met de ander niet.Nou was ik gelijk al verliefd op dat koppie Lovers ,dus heb al m'n moed verzameld en heb aan de fokker gevraagd of ik wat met haar mocht 'aanklooien'.Nou heb ik haar gisteren dus een kleine 10 minuten aan de longe gezet.Eerst linksom lekker laten stappen en een rondje laten draven,ze liep lekker ontspannen met d'r hoofd naar beneden.Maar toen rechtsom,stappen ging nog wel,maar toen liet ik er even draven en heb gewoon even de andere kant op moeten kijken(kon het niet aanzien Bloos! ).
Maargoed ik heb eigenlijk wat tips nodig over hoe ik haar soepeler kan krijgen en hoe ik de 'training'op moet bouwen,hoeveel dagen longeren enz.?Ik moet er wel rekening mee houden dat ze geblesseerd is geweest aan haar rechtervoorbeen en dat ze in maart moet veulenen.Ik werk eigenlijk ook alleen met d'r om d'r beweging te geven en soepeler te krijgen.Van rijden is er nog helemaal geen sprake voorlopig.Alle tips zijn iig welkom! Lachen


ponyzotje

Berichten: 6364
Geregistreerd: 21-10-01
Woonplaats: kortrijk, belgië

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-03 18:24

de eerste tijd is het sowieso zo dat ze heel erg stijf zal staan. en vooral op een kant. verwacht er niet teveel van in het begin! gewoon verderdoen zoals je bezig bent. als ze gereden worden nog goed zou kennen, kan je beginnen met stapritten, niet teveel vragen en opbouwen.
maar nu kan dat dus nog niet.
hoeveel keer per week oid hangt van het paard af, hoe ze reageert.
je kan ook aan de hand gaan wandelen en zo wat toertjes lopen, ergens naartoe, wat draven, rechtuit, enzovoorts. meelopen op de hoefslag... en longeren natuurlijk ook, maar niet alleen dat. dat wordt al gauw saai.
laat ze op haar moeilijke hand een zo groot mogelijke cirkel lopen, en grote passen maken. stappen, draven, galoperen. zorg dat ze niet overbelast wordt. aan de goede kant kan je minder werken, maar die moet je zeker ook onderhouden.
maar zorg er bv voor, dat je niet aan de ene hand supergoed bezig bent en aan de andere nog nergens staat. dat gaat de musculatuur niet gelijk op, en loopt ze sowieso niet goed. werk haar nu dus vooral op de moeilijke hand los.
veel succes!! heel leuk van je dat je dat voor die merrie wil doen!!

Enya - Daya :-)

WendyBZ

Berichten: 12687
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-03 20:41

Longeren helpt inderdaad heel erg goed Ik heb het ook met een van onze dravers gedaan, en dan met slof. Tussen de benen vast maken, door het bit en dan aan een singel vast. Gewoon heel losjes beginnen en langzaamaan kan je wat stelling gaan vragen. Vaak helpt het al als je hem gewoon los laat hangen. Belast haar slechte kant idd nog niet teveel, misschien alleen stappen op die kant?
Met rijden kun je heel veel overgangen rijden, en bochten, maar ik weet niet of die bochten een goed idee zijn met een blessure

Maud_82

Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-03 10:49

Ik heb zelf ook een ex-dravertje.

Wat het beste is, denk ik, is ongeveer 2 tot 3 keer per week longeren, in het begin niet langer dan 10 minuten. 5 min. linksom en 5 min. rechtsom.

2 keer per week met halster longeren en 1 keer per week bijvoorbeeld met pessoa of touwtjes.

Daarnaast is het denk ik goed om met haar te gaan fietsen over de verharde weg. Dat kun je namelijk ook nog met haar doen als ze aan het eind van haar zwangerschap loopt. '

Ik hoop dat je hier iets mee kunt ?!

Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-03 18:32

In tegenstelling tot wat Wkoekoek adviseert zou ik een draver niet zo snel aan een slof aan de longe laten lopen-

Draver zijn er niet op gebouwd om nageeflijk te lopen. Zij zijn gebouwd voor snelheid. Wanneer je er een slof aanbouwt grijp je naar mijn mening naar de harde middelen.
Zeker aangezien ze net kreupel is geweest en dus weinig conditie heeft zou ik dus voorlopig lekker longeren, wandelen, met haar fietsen. Maar absoluut geen bijzet/slof eraan bouwen.
Je zet ze dan in een houding die ze absoluut niet gewend is en je hebt een dikke kans dat de kreupelheid weer snel terug komt.

Naar mijn mening kan je best elke dag wat met haar doen, maar wissel dat dan af. De ene keer een stuk wandelen en poetsen, de andere dag 5 min iedere kant longeren, de dag erop fietsen en de dag daarop weer wat langer longeren. Paard zal zelf wel aangeven wanneer ze moe is. En let op, het zweten op zichzelf is niet zo´n probleem, maar houdt de tijd waarin ze opdroogt in de gaten. Paarden met een goede conditie zullen eerder op adem en droog zijn dan paarden zonder conditie.

Succes met je paardje!

Op zoek naar de zon!!!

Cowgirl

Berichten: 20061
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-03 19:21

Zo'n heel stijf paard, als het al stijf is en niet door die blessure komt wat ik dus denk, zou ik nog niet aan een hulpteugel zetten.

Gewoon eerst eens zonder aan de longe wat conditie opbouwen en kijken of het op deze manier beter wordt, als dat zo is kun je altijd iets erbij pakken(mijn voorkeur zijn dubbelel lijnen). Zo niet dan moet er eens naar de blessure gekeken worden of eens verder kijken of het dier niets anders mankeert.

casanova

Berichten: 10939
Geregistreerd: 04-11-03
Woonplaats: maassluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-03 19:56

meestal is rechtsom de moeilijke kant(als ze op de baan gelopen heeft,ooit)

misschien dat ze daarom zo rennerig is.
veel met haar doen,wandelen,longe(ZONDER HULPTEUGELS!) en het zal beter worden echt waar.

Nieuwe eczeemdekens te koop..voor maar 40 euro

Chantal173

Berichten: 1112
Geregistreerd: 29-06-02
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-03 22:37

Even voor de duidelijkheid het paardje is (gelukkig)niet kreupel,blessure blijkt ouder te zijn dan ik dacht.Ze loopt dus idd heel erg stijf doordat ze gewoon een poos stil heeft gestaan,was dus ook niet van plan om er een hulpteugel aan te zetten Lachen .De optie om zonder longe te longeren zie ik ook niet zitten: 1)ik ken het paard nog niet zo goed 2)ze is me nog zo aan het uitproberen,ik heb al moeite om haar terug vanuit de draf te krijgen aan een longe.Ik ga iig wel even aan de eigenaar vragen of ik met haar mag wandelen,ik hoop iig dat ze verkeersmak is Verward Iig bedankt voor de tips,er stonden een paar hele bruikbare tussen OK dan!

WendyBZ

Berichten: 12687
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-03 09:15

Dimple schreef:
In tegenstelling tot wat Wkoekoek adviseert zou ik een draver niet zo snel aan een slof aan de longe laten lopen


Het is ook niet bedoeld om hem meteen strak aan te trekken, maar om langzaam ermee te beginnen, om het paard soepel te krijgen. Vooral een beetje stelling is geen overbodige luxe. Het paard gewoon laten lopen aan de longe is goed voor de conditie, maar als je echt aan het rijden wilt, is longeren met slof of touwtjes een goede optie.

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-03 17:54

Vaak is het een kwestie van oefenen en oefenen, elk paard heeft natuurlijk zijn moeilijke kant. Het kan komen wat iemand anders ookal zei, dat ze maar 1 kant worden op gereden op de baan.

In ieder geval veel plezier!!

Hoe heette ze? *ben niet nieuwsgierig* Schijnheilig

22 Januari verwachten we ons kleintje

Chantal173

Berichten: 1112
Geregistreerd: 29-06-02
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-11-03 20:25

Haagsemeid schreef:
Vaak is het een kwestie van oefenen en oefenen, elk paard heeft natuurlijk zijn moeilijke kant. Het kan komen wat iemand anders ookal zei, dat ze maar 1 kant worden op gereden op de baan.

In ieder geval veel plezier!!

Hoe heette ze? *ben niet nieuwsgierig* SchijnheiligMaakt niet uit ze heet Grandeur( ik noem er weleens gek deurtje Haha! ) is 14 jaren jong en haar ouders zijn: Heeres en Ushi(nog iets) Knipoog

WendyBZ

Berichten: 12687
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-03 20:51

Da's anders wel een goed paard geweest Ze heeft een record van 1.17,5 en een winsom van 13000 gulden. Ze heet voluit Grandeur M, en is moeder van o.a. River Deep M en Private Dancer (koersen nu). Vader is Heres en moeder is Uschi Fibber.

Chantal173

Berichten: 1112
Geregistreerd: 29-06-02
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-11-03 00:13

wkoekoek schreef:
Da's anders wel een goed paard geweest Ze heeft een record van 1.17,5 en een winsom van 13000 gulden. Ze heet voluit Grandeur M, en is moeder van o.a. River Deep M en Private Dancer (koersen nu). Vader is Heres en moeder is Uschi Fibber.Lol kan niet spellen(moeilijke namen allemaal hoor) Haha! Maar wat leuk dat de naam van een dravertje na zoveel jaren nog blijft hangen,ik ben benieuwd hoe River deep en Private dancer presteren.Wat betreft haar prestaties schijnt ze het idd goed gedaan te hebben,de fokker heeft me er al bijna alles over verteld(als ie eenmaal begint,dan is ie niet meer te stoppen Knipoog )

prompter

Berichten: 6164
Geregistreerd: 28-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-03 00:30

River Deep M is een goed paard, maar hij springt erg makkelijk in galop. Private Dancer is een stuk minder in zijn prestaties Lachen.

Dat een draver alleen maar linksom getraind wordt, is niet altijd waar. Wij rijden ze om de dag links- en rechtsom, om problemen met slijtage aan 1 kant te voorkomen, en dat doen de meeste beroepstrainers.

Ik ben niet zo'n fan van longeren met een paard dat een oude blessure heeft, ik vind longeren vaak een te grote belasting geven omdat het constant op een cirkel loopt, die vaak ook nog te klein is. Veel wandelen is natuurlijk wel heel goed, het longeren zou ik beperken tot 1-2 keer per week. Veel succes met Grandeur Lachen!

Extremely rare and Beyond Compare

Ilse

Berichten: 11627
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-03 12:25

Je hebt iig geluk dat ze wel rechtsom gaat, die van mij weigert dat te doen Scheve mond .
Vorige week lukte het me wel hem rechtsom te laten stappen, maar zodra ik hem liet aandraven stond hij alweer stil.
Met rijden zijn beide kanten geen enkel probleem, maar dat longeren.. grr echt verschrikkelijk irritant.
Ans eens zin om te helpen hem longeren? Knipoog

No hour of life is wasted that is spent in the saddle -Winston Churchill

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-03 14:18

Hahaha de goede dingen heeft ze niet aan private dancer doorgegeven.
Pfff wat een paard zeg Scheve mond

Heeft denk ik zo een half jaar geleden een aantal maanden bij ons op stal gestaan. Hij had wat aan een van ze voor benen en was absoluut NIET te rijden, of je wil je leven op het spel zetten.

Heb ook gehoord dat hij wel eens een sulky had gesloopt.

Zijn prestaties, niet geweldig. Ik zou ook absoluut niet weten bij wie hij nu staat, want hij ging geloof ik door naar een handelaar, naar uuhhh hoe heettie ookal weer oja Toon de Lange. En daar ging hij geloof ik weg als recreatie paard.

22 Januari verwachten we ons kleintje

Chantal173

Berichten: 1112
Geregistreerd: 29-06-02
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-11-03 21:35

Haagsemeid schreef:
Hahaha de goede dingen heeft ze niet aan private dancer doorgegeven.
Pfff wat een paard zeg Scheve mond

Heeft denk ik zo een half jaar geleden een aantal maanden bij ons op stal gestaan. Hij had wat aan een van ze voor benen en was absoluut NIET te rijden, of je wil je leven op het spel zetten.
Hoe bedoel je met was niet te rijden?Grandeur schijnt daarin ook geen makkelijke tante te zijn.Ik heb van horen zeggen(dat zeg ik er speciaal bij omdat ik haar nooit onder het zadel heb gezien)dat ze om de zoveel passen schijnt te stijgeren.Leuk,kijk er al naar uit om er een keertje op te zitten Clown Haha!

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-03 12:38

Een zadel erop leggen was al een probleem, toen dat ging vond hij aansingelen dood eng. Toen dat ging vond hij stijbeugels heel eng.

Je kon hoogstens 1 minuut aan hem hangen, misschien niet eens. Laten we het dus maar niet over rijden hebben, want met een stro pop op ze rug, rende hij als een gek door de bak, net zo lang tot hij moe werd.

Hij accepteerde gewoon helemaal niemand op zijn rug.
Steigeren, bokken, briezen, rennen etc.

Oja en voordat we hem kregen was hij trouwens al velen jaren onder het zadel om het zo maar te zeggen, hij was niet meer groen.

22 Januari verwachten we ons kleintje

Amy77
Berichten: 11206
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Op de mooiste plek in Drenthe :)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-03 12:55

Hai hai, mocht je gaan rijden en ze gaat erg hard draven onder het zadel, wat wij altijd deden met onze draver, is expres langzaam ligtrijden, dan zit je hem als het ware goed dwars en gaat hij zich op den duur aanpassen aan jou. Omdat onze draver altijd erg stijf is geweest(nu ook weer helaas) reden we hem altijd goed op de achterhand, daardoor ontspant hij zijn rug en loopt hij minder stijf. Veel overgangen maken en voltes rijden. Zodra hij te hard gaat, meteen weer terug nemen en weer opnieuw proberen. Ga geen gevecht aan, want dan gooit hij zijn hoofd gelijk omhoog en komt die draver weer tevoorschijn. Het kost veel tijd, geduld en liefde, maar als je hem eerlijk behandeld, nou dan heb je een gouden paardje. Succes.

Zelfst. werkende hoefsmid met jaren ervaring (opleiding in Zwolle gevolgd) en veel geduld. Werkzaam in provincie Drenthe, Flevoland en Z- Friesland, van mini's, belgen, hengsten, opfok, gespecialiseerd in gangenpaarden

scallie

Berichten: 168
Geregistreerd: 07-11-03
Woonplaats: belgië

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-03 19:24

hoi

Heb ook een ex-dravertje, een gouden beestje, vooral voor bosritten OK dan!

Is het zo dat dravers zowiezo stijver lopen, want heb de de indruk dat ze regelmatig stijf loopt, vooral bij vochtiger weer en minder beweging.. Verward

scallie

Berichten: 168
Geregistreerd: 07-11-03
Woonplaats: belgië

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-03 08:40

scallie schreef:
hoi

Heb ook een ex-dravertje, een gouden beestje, vooral voor bosritten OK dan!

Is het zo dat dravers zowiezo stijver lopen, want heb de de indruk dat ze regelmatig stijf loopt, vooral bij vochtiger weer en minder beweging.. Verwardniemand een antwoord hierop???

WendyBZ

Berichten: 12687
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-03 10:16

Misschien bij de achterbenen? Verward Verder hebben geen van onze vier er last van. Ofir is juist ontzettend soepel, Rival is alleen achter wat stijf, maar dat heeft een andere reden.

scallie

Berichten: 168
Geregistreerd: 07-11-03
Woonplaats: belgië

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-03 11:40

wkoekoek
inderdaad bij haar achterbenen, na wat beweging lost dit probleem wel altijd op hoor

inka

Berichten: 937
Geregistreerd: 27-03-03
Woonplaats: Bemmel.

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-03 13:26

Mijn dravertje is nooit echt stijf ( behalve als ze een aantal dagen heeft stilgestaan Knipoog ).
Verder zou ik veel met haar gaan wandelen dat alle spieren lekker los worden en dan pas gaan longeren.
Dit dan wel heel rustig op pakken en wat ik altijd veel deed was ook aan de longe veel overgangen. Dan hebben ze minder de gelegenheid om te racen en de achterhand word getraind.
Ik zou echter ook niet te veel gaan trainen met haar als ze in maart een veulen krijgt, maar het daarna pas echt serieus oppakken.
Succes. OK dan!

Iris22

Berichten: 125
Geregistreerd: 27-04-02
Woonplaats: onder Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 16:47

Voor dit soort vragen is er nu ook een yahoogroup opgericht, speciaal voor draverliefhebbers/bezitters...jullie zijn in ieder geval welkom hoor.
(zie onderstaande link)

Iris

Te Koop (thuis veeel belangrijker dan de prijs!!): viewtopic.php?f=5&t=457007&p=9886666#9886666


Voor draver liefhebbers: http://groups.yahoo.com/group/dravers


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 15 bezoekers