alleen maar naar stal willen rennen.

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zonnebloem

Berichten: 6288
Geregistreerd: 14-06-03
Woonplaats: Volendam

alleen maar naar stal willen rennen.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-08-12 17:55

Hallo mensen.
Mijn verzorgpaard waar ik veel mee buitenrijdt heeft bedacht dat ie alleen nog maar terug wil naar stal.
Hij is altijd al wel dwars geweest (fjord :D ) maar door conseqent te zijn was het goed te doen. Nu is hij een tijdje kreupel geweest en mogen we het langzaam weer opbouwen door op de weg te stappen (mogen er gewoon opzitten van DA als we maar blijven stappen, en dan langzaam opbouwen met draven,en in de bak is absoluut verboden). Nou is zijn eigenaaresse best onervaren en wil/durft niet meer de weg op met hem omdat ie onhandelbaar is en dat heeft ie mooi uitgevonden dat ie dat bij mij ook kan doen. Jammer voor hem heb ik wel de ervaring die nodig is bij zo'n boef, maar vind het toch vervelend om aan 1 stuk door met hem te vechten om te voorkomen dat ie als een dolle over de weg vliegt.
Het eerste stuk probeert hij steeds om te draaien, en als ik dat tegen wil houden loopt ie rustig (des noods achteruit) de sloot in. Hem daar dus gewoon in te laten lopen maakt totaal geen indruk op hem, en als hij er weer uit is probeert ie 5 meter verder rustig weer om te draaien. Als hem dat niet lukt wil hij alleen maar keihard rennen, en als we op de terugweg zijn houd hij zijn hoofd heel hoog (en knappe jongen die dat naar beneden kan krijgen) en loopt keihard te trekken, en op zijn plaats te draven doordat ik hem toch echt niet laat gaan. steeds als hij harder wil laat ik hem stilstaan, en hoewel dat moeite kost blijft hij dan wel staan, om daarna net zo hard verder te willen rennen. Vanochtend was ik het zo zat dat ik hem met zijn neus de andere kant op draaide, dus tegenovergestelde richting van de stal laten kijken, en toen werd hij zo boos, ik wist niet dat paarden het konden, maar hij kromde zijn hals, oren strak naar achteren en ogen weggedraaid, en hij begon gewoon te grommen, hij klonk net als een valse hond. Ik vind dit toch vrij ver gaan, op deze manier is het niet leuk meer, het is alleen maar vechten. Ik houd mijn handen natuurlijk wel laag, maar steek mijn onderbenen wel naar voren omdat ie anders helemaal niet meer te houden is. RIjd hem met een enkel gebroken bustrens. Weet iemand hier een oplossing voor? Met wandelen is het het zelfde verhaal, alleen maar terug willen rennen, en zonder hengstenketting hoef je daar ook niet aan te beginnen. Nogmaals zijn eigenaar wil/durft niet meer naar buiten met hem, en moet toch ook niet kunnen. Zelf ben ik absoluut niet bang ofzo, maar dit is gewoon geen doen meer, en stel dat ik hem toch een keer niet kan houden dan kunnen we weer opnieuw beginnen met zijn been. Misschien dat een slofteugel helpt, maar ik ben daar niet zo handig mee

Sterker dan de dood is de herinnering die blijft...
9 januari 2013 bevallen van een gezonde jongen: Jeroen.


aeolusnr1
Berichten: 4290
Geregistreerd: 05-10-08
Woonplaats: St. Job in't Goor , Antwerpen , Belgiƫ

Re: alleen maar naar stal willen rennen.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-12 21:28

Het lijkt me dat dit paardje een beetje vrij gevochten is, er is niet een duidelijke leiding en dat zal enkel dit negatief gedrag nog gaan versterken.
Op deze manier met zo'n paardje gaan buitenrijden is eigenlijk een beetje gekkenwerk, eerst moet er heel duidelijk een leidersfiguur opkomen, respect voor de hulpen, controle over de afzonderlijke delen van het paard en dit dan uitbouwen tot de drie gangen "stap, draf en de galop".
het paardje moet wijken voor druk, nageven.
Ieder paard kan dit leren, dus ook dit paardje.

Zaterdag 09 mei 2015 Clinic schrik en stress training,te Heeze nabij Eindhoven. Er zullen een 7 tal paarden behandeld worden, elk met hun eigen probleempjes. Er zijn nog een paar plaatsen als toeschouwer beschikbaar, deze Clinic zal een ganse dag duren, voormiddag een theoretische benadering, namiddag het praktijk gedeelte.
Deelname prijs 20 euro/pers. iedere deelnemer/toeschouwer krijgt ook een uitgebreide gedrukte cursus tekst.

Zonnebloem

Berichten: 6288
Geregistreerd: 14-06-03
Woonplaats: Volendam

Re: alleen maar naar stal willen rennen.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-12 09:55

Dank je voor je reactie.
Het probleem is, hij kan alles, heeft vroeger Z gelopen dus hij weet het heel erg goed, voordat hij kreupel werd had ik ook geen enkel probleem. Hij probeerde het wel eens, maar als ik gewoonduidelijk was (nee dat doen we NIET) ging alles goed, heb heel veel buiten gerden met hem. Inde bak was ie altijd mega braaf en heel goed aande hulpen, en reed zelfs zonder zadel en hoofdstel met hem. Maar nu we van DA weer mogen opbouwen is het hem bij zijn eigenaar een paar keer gelukt om terug te rennen (lieve mensen maar weinig ervaring, maar doen echt alles wat ze kunnen voor dit paard, en zolang ik hem in het gareel hield ging het bij hun ook goed). Maar nu denkt hij zeker omdat het hem bij zijn eigenaar gelukt is dat ie het altijd kan doen. Het is hem bij mij nog nooit gelukt en ik had gehoopt da tie zou gaansnappendat ik het gewoon niet toelaat van hem, maar hij blijft het doen.

Sterker dan de dood is de herinnering die blijft...
9 januari 2013 bevallen van een gezonde jongen: Jeroen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Balenciaga, Larissa123, Lottexxx, maitestar23, MartinJJ, snikky en 8 bezoekers