Problemen: Stap in algemeen, en Galop op volte.

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Shiloh

Berichten: 16770
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Nijmegen

Problemen: Stap in algemeen, en Galop op volte.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-10-03 16:10

Allereerst de stap... Op zich krijg ik Oscar redelijk netjes aan het stappen. Netjes aan de teugel en de achterhand er redelijk tot goed onder. (mag nog iets beter) Maar nu komt dus mijn probleem, hij loopt dan best wel sloom, maar zodra ik mijn been er iets te veel aanleg dan gaat hij lopen draven/dribbelen. Ik heb vanalles geprobeerd, maar hoe krijg ik Oscar lekker actief aan het stappen, zonder dat hij de neiging tot draven heeft?

Dan de galop. Oscar heeft best veel moeite met de galop, maar als hij dan eenmaal lekker door het lijf loopt dan gaat dat nog best goed. Eerst betekende de galop gelijk koppie in de lucht en heel onrustig en hard galopperen, maar vandaag heb ik hem ook redelijk verzameld en rustig kunnen krijgen in de galop...

Mijn probleem is nu dat als ik in galop een volte wil rijden hij dan dwars door mijn begrenzing heen loopt, en dan zowat tegen de bakrand opbotst. Hoe kan ik dit oplossen.

En wat vinden jullie voorlopig de beste methode?
Toch aan die votle blijven werken net zolang dat ze die netjes rond rijd in galop?
Eerst op de hoefslag aan de verzameling in de galop gaan werken, en dat als die helemaal netjes is, proberen om die volte weer te gaan rijden?


Ow ja en dan nog iets..

als ik van de draf naar halt wil, dan staat hij zo stil. Maar als ik vanuit de draf naar de stap wil, dan blijft hij ook vaak doordribbelen. Hoe kan ik eraan werken dat hij vanuit de draf echt een overgang naar de stap maakt, en niet steeds langzamer dribbelen....

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"


Anne

Berichten: 1367
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 17:20

Over de stap: Mijn pony heeft hele ruime gangen. Als ik dan aan het stappen ben, heb ik het gevoel dat ze niet vooruit de branden is. Mijn instructrices zeggen dan dat ze juist goed actief ( mooi de achterhand eronder ) stapt, en ook van jury's krijg ik altijd mooie cijfers voor de stap. Bij mij is het dus meer mijn gevoel dat zegt dat ze langzaam stapt, misschien dat, dat bij jou ook het geval is? Ik zou dan niet proberen om er meer stap uit te halen omdat je dan alleen maar een onrustig beeld krijgt!

(L)

josien
Berichten: 2554
Geregistreerd: 15-08-03
Woonplaats: Uddel (veluwe)

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 19:18

Jouw paard heeft waarscheinlijk een evenwichts probleem. Het drubbelen het niet op de volte gaan in gallop.
Probeer hem lang laag te werken. Dus veel stuwing van achteren en dan je hand geven naar beneden.
Ga in deze houding veel wendingen rijden op zo ligt mogelijke hulpen. Zodat hij ook geheel op eigen benen die bochten moet maken. hangen of ook maar er ligt druk op de teugels zijn allemaal middelen om in evenwicht te blijven.

Net als een kind dat niet los kan lopen maar wel aan een los draadje kan lopen.

Ik zou daar dus eerst aan werken in draf. De galop eerst zonder vote. probeer hem eerst maar met bolle rug te kunnen laten galoppeeren dus weer lang laag. Gaat dit goed dat pak je een halve grote volte en dit bouw je uit.

let er wel op dat je rechtop blijft zitten bij het lang laag werken. Niet naar voren met je lichaan of ook maar met je schouders. Dat brengt extra gewicht op de voorhand en doet hem dus over de voorhand heen lopen.

Voor de draf naar stap. Maar er maar gewoon is een stem commando van. Dus je geeft je hulp met je stem. Gaat hij dan toch door. Bijna stil zetten en weer weg stappen.

De stap is een moeilijke gang om een paard verzameld te laten lopen. Je kunt de stap wat ruimer maken door veel overgangen naar draf te rijden.

Voor alle info kijk hier http://www.paardenmetplezier.eu

Gezocht boerderij met minimaal 2hec land op de veluwe.

Shiloh

Berichten: 16770
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-10-03 14:11

nog meer mensen suggesties?

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"

Anne

Berichten: 1367
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-03 14:18

shiloh"]
nog meer mensen suggesties?
[/quote]

[quote="Anne schreef:
Over de stap: Mijn pony heeft hele ruime gangen. Als ik dan aan het stappen ben, heb ik het gevoel dat ze niet vooruit de branden is. Mijn instructrices zeggen dan dat ze juist goed actief ( mooi de achterhand eronder ) stapt, en ook van jury's krijg ik altijd mooie cijfers voor de stap. Bij mij is het dus meer mijn gevoel dat zegt dat ze langzaam stapt, misschien dat, dat bij jou ook het geval is? Ik zou dan niet proberen om er meer stap uit te halen omdat je dan alleen maar een onrustig beeld krijgt!Voordat ik nog meer suggesties heb Clown Zou je die vraag misschien kunnen beantwoorden Lachen

(L)

Shiloh

Berichten: 16770
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-10-03 14:21

ow sorry had niet echt door dat het een direct gerichte vraag was.. dacht meer van, iets waar je over na moest denken en dat heb ik gedaan, zal het even moeten uitproberen denk ik? maar uhm.. ik wilde eigenlijk vooral ook van meer mensen advies...

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"

laurae

Berichten: 1465
Geregistreerd: 12-02-03
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-03 14:39

Wat betreft het langzame stappen: veel overgangen rijden vanuit de draf. Op het moment dat je terug gaat naar de stap zorgen dat je dit op je zit doet en niet op je handen. Als hij niet reargeerd op je zit dan 1 keer kort streng doorkomen met je handen zodat ze wel reargeerd. Als je met een overgang terug je handen namelijk gebruikt om terug te komen krop je de hals op waardoor ze zich strak gaat houden en korte (dribbel) pasjes gaat maken. Probeer de overgang te rijden met je handen vóór, dus niet mee terug werken.

Op het moment dat je het idee hebt dat ze teveel op haar voorhand valt draaf je onmiddelijk weer aan. Dus direct drijven en direct reactie opeisen.

op die manier houd je de achterhand actief. Je zult merken dat je op een gegeven moment gewoon een overgang terug kunt rijden zonder dat ze minder activiteit heeft.

Wat betreft het wegvallen: Zorgen dat ze goed op je been gaat reargeren. Ik weet niet of je er al mee bezig bent, maar paar pasjes wijken naar rechts, rechtzetten en dan weer naar inks zijn hele goede oefeningen om te controleren of ze goed tussen 2 benen zit en niet door je benen heen loopt. Als het in draf goed gaat zal het in galop ook een stuk beter gaan. Veel overgangen draf -galop en weer terug zorgen voor een sterke achterhand waardoor de galop makkelijker zal worden en het dus ook voor jou makkelijker wordt om te bepalen waar ze loopt.

succes


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 bezoekers