Verzet

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sansjo
Berichten: 127
Geregistreerd: 18-03-03
Woonplaats: Weert

Verzet

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-09-03 17:01

Hallo allemaal,

Wie heeft er net zo'n paard als ik die wanneer hij echt moet "werken" zich heel erg gaat verzetten. Dit o.a. d.m.v. als een idoot aan de teugels te gaan trekken om vervolgens ook nog te gaan rennen en zijn hals harstikke recht te maken. Die van mij doet dit dus als sinds 3 weken en ik weet niet wat ik moet doen. Mijn instructrice zegt dan vanalles tijdens de les maar als ik dan voor mezelf rijd lukt het gewoon niet. Wie herkent dit probleem en wat heb je eraan gedaan?


Ojasper
Berichten: 1211
Geregistreerd: 29-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-03 17:37

Misschien wat vaker les nemen? Zodat je de aanwijzingen van je instructrice wat vaker hoort, en je het zelf kan toepassen als je voor jezelf rijdt. Ik heb een tijdje een paard gereden die ook vervelend werdt zodra er meer van hem werdt gevraagd, dit is later goed gekomen door niet op te geven en eerlijk te blijven rijden. Ook had ik goede begeleiding.
Waar je misschien rekening mee moet houden (ik weet niet wat voor paard je hebt, hoe oud, ras, welk niveau je rijdt) is dat sommige paarden niet kunnen tonen wat er van hun gevraagd wordt, gewoonweg omdat ze de capaciteit er niet voor hebben.
Succes ermee en ik hoop dat je snel weer lekker aan de gang kan!

Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-03 17:49

Als Par iets moeilijk vindt gooit ze gewoon haar snelheid erin.
Of je het echt verzet kan noemen kan ik neit zeggen, als ze het moeilijk vindt of niet snapt gaat ze gewoon sneller lopen.
Ze is dan nog wel bestuurbaar en de rem zit er dan wel op, maar een relaxed drafje krgij je er dan neit meer uit.

Als ze dit doet moet ik volgens mijn instructrice langzamer gaan lichtrijden, even stoppen met desbetreffende oefeningen en als ze weer rustig is opnieuw proberen. *hahaha moet ja....het lukt namelijk nog niet altijd...reuzemoeilijk om neit in hetzelfde ritme licht te rijden als dat je paard loopt*
Ze heeft dit namelijk alleen nog maar in draf Haha!

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-03 17:51

Marca gaat stuiteren. Het enige dat ik dan kan doen is op mn kont zitten, handen naar voren doen en been eraan ..... gelukkig komt ze dan vrij snel weer in het gareel

josien
Berichten: 2554
Geregistreerd: 15-08-03
Woonplaats: Uddel (veluwe)

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 11:20

de kunst is er net tegen aan te rijden. dus je rijd hem steeds iets verder maar stopt op het moment dat hij in verzet komt. want in de les luister je meer waardoor je op een andere manier rijd. dus voelen wanneer het komt en op tijd stoppen. en dan steeds een stukje verder.

Voor alle info kijk hier http://www.paardenmetplezier.eu

Gezocht boerderij met minimaal 2hec land op de veluwe.

Roxxie

Berichten: 1076
Geregistreerd: 08-06-03
Woonplaats: Eemnes

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 23:03

Ik weet precies wat je bedoeld mijn merrie deed precies het zelfde. Kop in de lucht wegrennen toen ze erachter kwam dat het niet hielp..( iK moest op me kont blijven zitten en me niet uit het zadel laten trekken en gewoon door blijven rijden en doen alsof ik gek was..) Toen ging ze tegen de muur aanleunen met mijn been er tussen en dat lukte ook niet toen heeft ze naar me been gemept gesteigert gebokt en alles tegelijk geprobeert en daarna deed ze het ... Het enige was dat ik om de 2 dagen het hele lijstje moest afwerken omdat ze absoluut niet opgaf en na 3 jaar (heb 3 jaar echt fanatiek gedressuurt met haar) ben ik ermee opgehouden omdat ik er niet van hou om haar constand eerst helemaal kwaad te moeten maken om er wat uit te krijgen... Nu staat ze op het weiland en gaat ze heerlijk mee het bos (dan is ze helemaal top) in en het is nu echt een vrolijk en lief paard aan het worden...
Hoop dat die van jou iets makkelijker is of dat jij het wel kan volhouden...

SIMBA & REDNA


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: LadyKim en 5 bezoekers