niet willen galloperen....

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

niet willen galloperen....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-07-03 22:37

Hallo,
mijn haflingeremerrie heeft een behoorlijk dwars karakter, gelukkig gaat het steeds beter.
alleen galloperen in de bak wil ze absoluut niet. buiten op een zandpad en in het weiland doet ze het wel.
we hadden eerst een kleinere bak die niet groot genoeg was om te galloperen, maar die is nu vergroot naar de bijna originele grootte 20x39.
met een longeerlijn erbij gaat het wel, maar ik heb het idee dat ze moeite met de bochten heeft....

hoe kan ik dit het beste met haar aanpakken?


Ctal
Berichten: 5668
Geregistreerd: 08-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 07:53

is ze nog jong??Loopt ze in stap en draf wel gewoon door??
Mijn ene pony is erg sloom, en in het begin heb ik bij les enzo de longeerzweep er bij gehad, en dan steeds afbouwen, nu gaat het zonder.
Het is natuurlijk ook moeilijk voor je pony om nu opeens door de bochten te gaan galoperen, vooral als ze nog jong is, heb wel geduld zou ik zeggen.Hoe verder je bent hoe beter het gaat denk ik.

missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-07-03 09:04

ze is 7, en is in stap en draf niet echt voorwaarts, je moet haar er echt bij houden. maar ze wordt volgens mij sinds 2 jaar wat vaker gereden, toen ik haar kreeg was er volgens mij alleen nog maar wat rondjes meegestapt, en toen was ze erg dwars, nu gaat het steeds beter en draaft ze ook redelijk goed..
wat zouden jullie in dit geval doen: doorproberen met benen en zweep, met longeerzweep erbij, of hebben jullie nog andere tips?

Kieffertje

Berichten: 1703
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 10:26

Af en toe longeren en haar dan dus ook laten galopperen wil ook wel eens helpen. Dan leert ze door de bocht te galopperen zonder haar evenwicht te verliezen. Maak de volte dan niet te klein, zodat het niet ineens te moeilijk wordt. Op het begin zal het allemaal waarscheinlijk vrij onbenullig gaan, maar het gaat er in eerste instantie alleen om dát ze galopeert, niet hóe ze galopeert.
Je zei dat ze in het weiland wel galoppeert. Rijdt je dan niet ook bochten? Anders is dat wel een slim idee. Zet haar daar gewoon op een grote volte, waar je de ruimte hebt. Als ze buiten makkelijker aanspringt is het misschien ook makkelijker haar in galop te houden.

(We hebben al een paar spellingen van het woord galopperen langs zien komen. Dus heb ik het maar even opgezocht Haha! )

joyce B

Berichten: 14733
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 10:40

Hi, hi, mijn advies wist je al... Ik vind dit een schat van een pony, maar erg slecht voor het been! (nou was ik natuurlijk vreemd en weet ik niet hoe ze bij jullie reageert) Ik zou inderdaad eerst respect bijbrengen met longeren en haar hierbij leren vlot door te lopen, op stem. Ook zodat je haar daarna weer vlot kunt laten stappen en draven op lichte beenhulpen. Als ze in stap en draf makkelijker is, dan gaat die galop vast ook al stukken beter! (en het helpt dat je bak nu een stuk groter is! Dan hebben ze meer de ruimte)
Je bent al heel goed bezig met het nemen van lessen, en dat meisje heeft zelf ook een paard dat niet goed voorwaarts is, dus ze zal je daar waarschijnlijk heel goed bij kunnen helpen. Maar consequent zijn is heel belangrijk. Als je zelf al stevig kunt zitten en je benen netjes stil kunt houden (of 1 van de andere meisjes) zou je kunnen kijken of ze wel beter reageert op een spoortje.
Ik denk dat het probleem er in zit dat ze gewoon helemaal geen zin heeft om te lopen. Dus zeker geen galop...
Nynke, succes met oefenen, het lukt je vast!!!

(ps: je zou je ook af kunnen vragen waarom ze geen zin heeft om te lopen: past het zadel goed (ik heb wel andere zadels als je dat eens wilt proberen), krijgt ze genoeg energierijk voer, vind ze het saai in de bak en alleen naar buiten... (als je het aandurft, eventueel met iemand ernaast of met 1 van die meisjes erop en jij ernaast kun je het ook proberen buiten te proberen. Ik wil als het verkeersrustig is, wel met Andrew mee als Henk niet vertrouwd is)

missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-07-03 10:58

hallo joyce,
tja ik zal haar eens wat vaker longeren....
-ik heb het idee dat het zadel wel goed past, maar zal wel eens een andere proberen....
-ze krijgt momenteel gras en brok(niet zo veel, meer voor de smaak/extra vitamines). Met weinig arbeid zou alleen gras toch genoeg moeten zijn?
- tja als ze het saai vind in de bak en alleen buiten....hihi zou je haar moeten zien buiten met een vreemd paard, dan is ze boos! we kunnen het idd wel eens proberen met andrew erbij, maar die paar keer in de week dat ze in de bak of buiten komt, vind ik eigenlijk dat ze zich maar aan moet passen....natuurlijk is een buitenrit ter afwisseling leuk, maar het veranderd niks aan haar houding in de bak,
-en vergeet niet dat ze toen jij erop reed, net 1,5 uur had gelopen, en daarna weer werd opgezadeld....

joyce B

Berichten: 14733
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 12:21

Nee, dat realiseer ik me ook wel, volgende keer kom ik om naar jullie te kijken Knipoog Ben benieuwd hoe ze dan loopt! Ben je wel eens met haar en Henk samen naar buiten geweest? Desnoods met mensen ernaast? Je hebt gelijk dat ze die paar keer dat je rijdt best zich aan mag passen, maar ik vraag me dan af waarom ze zo weinig zin heeft...

missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-07-03 12:29

ik heb wel kleine buitenritjes met henk gedaan, dat ging beter dan alleen, maar ze is niet anders dan in de bak.....
ze heeft wel wat een chagiie karakter, nu is ze een knuffel in de wei maar dat is ook wel eens anders geweest, ze heeft me wel gebeten, de stal uitgeschopt, anderen geschopt tijdens het borstelen ed. ze moest eerst echt ff weten wie baas was, wat dat betreft is ze echt vooruit gegaan.tegen andere paarden in de wei/elders kan ze eerst ook vreselijk dominant doen....de andere paarden hadden de eerste tijd bij haar (eerst met lintje ertussen, later erbij) geen leven bij haar, dan valt ze ze gewoon af en toe aan. na een maand is dat goed... met draven ging het eerst oook zo, dan gooide ze je er het liefste af, en nu gaat dat wel al redelijk goed.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 5 bezoekers