Omspringen vanuit galop

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-01 10:32

Raldi springt van de linker galop over op de rechter galop. Voor mijn gevoel heb ik alles al geprobeert. Gewicht verplaatsen, stelling veranderen, door galopperen vanuit die galop, voltes draaien, keihard in galop, rustig in galop, enzovoort enzovoort. Maar we krijgen het er niet uit! Wat kunnen we er tegen doen?! Dit wordt nou wel erg lastig!

Groetjes, Kim


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-01 10:41

Raldi is niet genoeg gebogen om je binnenbeen. Misschien heeft hij zijn hals wel netjes naar binnen afgebogen maar zijn kont zeker niet. Daardoor wurmt hij zich iedere keer onder die moeilijke galop uit.
Ga dus veel oefenen op de lengtebuiging en het rechtstellen. Let goed op je buitenteugel want dit paard zal waarschijnlijk over de buitenschouder weglopen. Rij op de lange zijde een beetje travers en stel hem daarnaa weer recht.

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-01 10:46

het is inderdaad een moeilijk paard om in te buigen, maar ze is ook slecht voor het been. Travers enzovoort kan ze niet. Of dat lukt mij niet, eerst mijn kuit spieren beter trainen (denk dat ik maar op voetbal ga hihi). Ik rij niet vaak op Raldi, dus dat voor de kuit maken, dat lukt gewoon niet in dat ene uurtje dat ik erop zit per week. Dus de eigenaar zou er maar aan moeten werken. Is het verstandig om met of zonder sporen te rijden op Raldi? Want ik heb het gevoel dat ze echt niet meer op het spoor geeft. De eigenaar zit er ook best vaak in te poeren als ik het mag zeggen.

groetjes kim

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-01 21:08

Zorg er in elk geval voor dat je je teugels niet te lang hebt. Als je die namelijk te lang hebt, (ook al is het maar een klein beetje) dan kan ze stukken makkelijker omspringen.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-01 13:25

Ik denk dat je eerst aan de lengtebuiging moet werken. Die moet gemakkelijk kunnen gaan. Dan kun je hem altijd in de galop zetten en houden d.m.v. de lengtebuiging in te zetten. maar wat is je bedoeling, springt hij om in een gewone galop? of in contra galop? doet hij het in een bepaalde galop?

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-01 19:46

ja, ze doet het alleen in de linker galop en altijd bij het bordje B en soms bij E. Maar dinsdag heeft ze het helemaalniet gedaan! Ik reed, of probeerde, een soort schouderbinnenwaarts in galop te doen.toen bij B op de kleine volte en weer verder met dat schouderbinnenwaarts. ze sprong niet om, dus heb ik d'r goed beloont, en ben niet meer verder in galop geweest. Eerst moet ze meer beter voor het been worden, dan de andere problemen op te lossen. Om een paard tig keer te 'schoppen' paar keer met die sporen in te poeren is ook niks. En ik vind het zonde van het beest. Jammer dat sommige mensen niet met sporen kunnen rijden.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-01 11:34

Nu wordt het me duidelijker. Het paard is waarschijnlijk niet goed voor het linkerbeen, en dat is omdat hij moeite heeft met de linker lengtebuiging. Advies is om veel op de linkervolte te rijden en deze te sluiten en ook weer te vergroten. Goed inwerken met het binnenbeen en tegelijkertijd buitenteugel er goed aan houden (alsof je schouder naar binnen wil). DAarnaast moet je je buitenbeen goed naar achteren leggen om te voorkomen dat de achterhand uitzwenkt. Als deze namelijk uitzwenkt is het paard recht en loop hij alleen maar scheef. En jij wilt juist lengtebuiging. Als jij die lengtebuiging goed voor elkaar hebt, is de linkergalop geen probleem meer.

Nimber

Berichten: 25648
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-01 13:31

maar kun je dan niet beter in de draf en stap aan die lengtebuiging oefenen? toen Lot 3 was sprong ie altijd verkeerd aan op rechts maar aan de longeerlijn deed ie het wel omdat ie zich dan recht maakte om aan te springen en zodra ik stelling vroeg deed ie het niet meer ik heb toen heel veel aan de stelling gewerkt in stap en draf en zo loste het eigenlijk vanzelf op

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-01 10:11

Kijk, wat ik wil zeggen, ik rij er 1 tot 3 keer in de week op. De rest rijden zijn verzorger er nog op en haar vrouwtje. Ik kan alles niet voor mekaar krijgen in die 3 of minder keer. ze zeggen dat Raldi door mij losser wordt, en daarom stap ik op haar. tja, ze moeten eerst denk ik maar oefenen om het paard voor het been te maken.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-01 15:07

antwoord op Kim; ik bedoelde deze oefening voornamelijk te doen in draf ja. als dat paard nu maar om het linkerbeen gebogen wordt, en dat makkelijker wordt, lukt de linker galop wel. Dus die volte niet in de galop oefenen. Eerst A, dan komt B.

Tim
Berichten: 12
Geregistreerd: 10-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-01 20:44

Hallo, wat ik nu zeg zal heel stom klinken, maar hij is juist het minst aan het BUITENBEEN. Hij valt waarschijnlijk weg voor je buitenbeen, anders gezegd: "hij valt over je buitenbeen".Nu je in de schouderbinnenwaarts in de galop ging, maakte je het makkelijk voor je paard! hierdoor bleef hij braaf in de goede galop. Het beviel hem wel zoals het was. Pak je zweep in de galop eens in de rechterhand, ga dan bij a of c op de grote volte rijden, en rijd dan "travairachtig" op deze volte. Dus

Je drijft met je rechterbeen de achterhand naar binnen. Met links laat je hem om je binnenbeen buigen, dat zijn hoofd is rechtgesteld. Als dit in de galop lukt, op de volte, probeer weer travairachtig de hoefslag te volgen. Let wel op, vaak gaan ze in het begin juist erg tegen het been in.


Je kunt je paard ook beter aan het rechterbeen krijgen door van de hoefslag, naar de middellijn te wijken. Dit kun je het beste in de draf doen.
Voor vragen of toelichting kun je altijd mailen.

Visit www.toppaarden.nl, deze site is nog in aanbouw, maar neem gerust een kijkje.

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-01 21:19

uhhh, tim. travers wil echt niet op dat ding hoor! Wat ik nou al 100 keer gezegd heb, hij is super slecht voor het been. en travers gaat gewoon niet. ze is niet gevoelig voor het spoor en ook niet voor de zweep. ze lacht er gewoon om. tja, en ik met mijn kuiten, kan er echt niet tegen werken. Dus stelling naar binnen, is niet goed. >zucht< weet het nou ook allemaal niet meer.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 bezoekers