buitenrijden

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nimmy

Berichten: 3499
Geregistreerd: 01-02-03

buitenrijden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-05-03 18:23

mn pony heeft buiten een nieuw spelletje ontdekt, nl alles wat je ook maar eng kan vinden eng vinden, dit deed hij aan het begin 4 maanden geleden ook en toen had ik hem na 2 buitenritten zover dat hij daarmee stopte, maar sinds een krappe maand doet hij weer, hij "durft" nergens langs en gaat er steeds vandoor, ik rij 1 x per week buiten als afwisseling, en ondanks dat hij het niet zo leuk vindt gaat het wel goed tot voorkort. Ik begin alleen bijna bang te worden buiten want ik ben al een keer voor een vrachtwagen aan het uitgalloperen geweest met een andere pony en nu hij ook elke keer er vandoor gaat ben ik bang dat het een keer egt fout gaat. longeren van te voren helpt niet, hij gaat er toch vandoor moe of niet. Wat kan ik nu nog doen om hem weer rustig te krijgen buiten Ik zet altijd door dat hij erlangs moet en op de terugweg doet hij niks, maar elke week is het t zelfde liedje op de zelfde plekken met dezelfede zogenaamd enge dingen, en een andere route zit er voor mij niet in, this het enige bospad in de buurt en mn vader kan me niet ergens heenbrengen met de trailer hij is namelijk nogal weinig thuis.


xtostarlight

Berichten: 9229
Geregistreerd: 03-02-03
Woonplaats: Best/Boskant

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-03 18:26

en als je met meerdere gaat rijden? is ie dan niet rustiger?
Wel niet opgeven, anders kun je dalijk niet meer met m naar buiten omdat ie het blijft doen!

evelyn
Berichten: 254
Geregistreerd: 29-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-03 18:47

heeft hij inderdaad geen 'maatjes' die het wel durven, en waarmee je samen kunt gaan rijden. ik heb namelijk ook een paard gereden die nooit buiten durfde, ik ben toen met mijn beste vriendin en haar pony (die het beste maatje van mijn paard was) gaan rijden en na al een week zag ik verandering! misschien een oplossing..?

SharirBobby

Berichten: 2409
Geregistreerd: 28-02-03
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-03 18:58

Volgens mij maak ik uit haar verhaal op, dat het paard niet echt bang is, maar dingen zoekt om bang te zijn.
Heel vervelend, van een bloemetjes kunnen ze dan al aan de kletter gaan.
Met een ander paard helpt misschien, maar het kan ze ook alleen maar opfokken. Het ligt er net aan wat hij is gewend.
Sommige paarden worden juist druk als ze alleen zijn, maar sharir bijv. die wordt juist veel drukker als er andere paarden bij zijn, omdat hij jaren alleen buiten heeft gelopen.
Hij heeft ook weleens van die dagen dat hij voor elk grassprietje dat scheef staat wegspringt of er niet langs wilt.
Als hij heel druk is en overal voor wegspringt of wel wil rennen blijft ik meestal heel lang stappen, soms de hele buitenrit. en dan probeer ik met lange teugel te rijden, het klinkt misschien heel stom, maar dat werkt bij hem heel kalmerent. al moet je ze niet zo lang geven dat als hij weer een sprintje wilt trekken je hem niet snel terug kan pakken.
Heel de tijd gepluk in de mond daar worden ze vaak nog drukker van.
En als jij gespannen zit en je steeds afvraagt wanneer hij weer schrikt dan merkt hij het ook, en zal hij gaan kijken of er niet iets engs is, want dat moet haast wel als jij gespannen bent.
nu weet ik niet of jij gespannen bent hoor met buitenrijden, maar omdat je zei dat je al bijna bang begint te worden...
Wel heel goed dat je steeds door blijft zetten, dan kom je er wel, 4 maanden geleden is het je ook gelukt moet je maar denken dus jullie kunnen het wel
misschien heb je niets aan mijn reactie, maar ik dacht ik schrijf maar wat ik doe, proberen zo ontsnappen mogelijk te doen als ze druk worden, maar wel doorzetten als ze ergens niet langs willen

gast361
Berichten: 25879
Geregistreerd: 07-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-03 19:25

Hoe staat hij in t voer?
Krijgt ie haven? staat ie overdag in de wei?
Hoevaak rijdt je in de week?
Oja een titpje zit ontspannen, denk als je wat engs ziet, ik ben er al voorbij, of ga zingen!! het helpt echt!!
Oja en als er wat engs is, teugels losjes in de hand en drijven, niet gaan trkken aan de teugels, maakt een bange pony alleen maar meer in paniek Scheve mond
Succes!
Oja en doorzetten ,niet laten winnen!!! Pling

Bella

Berichten: 4051
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Wanneperveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-03 20:41

Ik ken een beetje het idee.....hier hebben we ook zo'n paardje. Wanneer de eigenaresse erop rijd vind hij vanalles eng, rij ik 'm dan valt het reuze mee....Kortom hij doet het er een beetje om.
Het verschil tussen haar en mij hebben we ook al wel uitgevogeld. Daar waar zij denk; Ohw hier kan hij van schrikken....schrikt hij van.
Daar ben ik niet zo mee bezig en al is er iets waar hij van zou kunnen schrikken, dan ben ik al gauw een die hem voor is en met mijn stem aangeeft, dat hij het niet moet wagen om er bang voor te zijn. Is hij wel een keer ergens bang voor.....dan laat ik hem er net zo lang naar kijken, totdat hij of ik het echt zat ben en dan kunnen we vaak weer rustig door.

Maar die stemondersteuning, dus praten tegen het paard werkt vaak erg effectief......Blijf rustig en wordt vooral niet kwaad, streng kan wel, maar zodra je kwaad wordt gaat je paard vaak in verzet of wordt wel (echt) bang.
En gaat je paard er vandoor. Paarden zijn vaak niet meteen terug te krijgen. Vroeger reed ik amper in het bos, toen kwam ik op een stal waar er 's winters veel buiten werd gereden omdat dat de enige mogelijkheid was. Toen heb ik wel geleerd dat zodra je paard er vandoor gaat je niet meteen aan de teugels moet gaan trekken als een gek, om 'm meteen terug te krijgen. Wanneer ze nu er vandoor gaan laat ik ze enkele passen gaan en haal ze vervolgens rustiger terug....op dat moment is zowel jij als je paard gecontroleerder bezig, tenminste dat ervaren wij hier zo!!

Misschien heb je hier iets aan, schrijf maar zo op wat we hier meemaken!!

Nimmy

Berichten: 3499
Geregistreerd: 01-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-05-03 20:38

ik ben nu nog ontspannen, en als ik voel dat ik gespannen wordt draai ik langs de weg een oprit in en adem een paar keer diep in en ga weer rustig verder. dat helpt heel goed.
Met andere paarden werkt niet, want ik heb maar 1 vriendin in de buurt met eigen paard waarmee ze ook naar buiten gaat, alleen dat beest is steegs en ze kan dus allen weg op momenten dat ik niet kan als haar vader er is, meestal op zondag en dan werk ik. en nim wil per se vooraan lopen en vindt dan dat hij samen wel leuk kan gaan klieren.

Ik wandel daarom nu ook een paar keer per week met hem aan de hand en dan is er absoluut nix mis maar zodra je erop zit is het feest. hij doet t ook bij anderen waarbij ik van te voren niet zeg dat hij gaat klooien en die zijn dus ook niet gespannen op zn rug

beautyfull_mickey

Berichten: 5718
Geregistreerd: 04-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-03 21:15

hmm,ik zit een beetje in hetzelfde schuitje Lachen
ik heb een keer buiten een behoorlijk ongeluk gehad met me pony,en ze is er zo nog stukjes vandoor gegaan.
ik werd dus ook bang en durfde niet meer.
wat ik heb gedaan is eerst mijn stal eigenaar,die is sterker,en minder bang en zo,die is er vaker op naar buiten geweest,en gaat nou nog steeds 1 a 2 keer per week met haar naar buiten.
ik ben ondertussen bv na het rijden klein stukje buiten droogstappen,al was het maar 10 meter van het terein,maakt niets uit,goed belonen en terug gaan.
ik ben zo steeds wat verder gegaan.
ik ben nou langzaam gewoon lekker opzadelen,ook al is het weer 5 minuutjes,gewoon met een klein stukje opbouwen,je kunt dan steeds wat verder gaan.
ik doe nou nog altijd gewoon stappen,als ik weet dat ik haar weer 100% aan kan ga ik weer draven,maar eerst vertrouwen met elkaar opbouwen.
bij mij helpt dit nou best goed.
trouwens wat jij schreef met als ik erop ga is het feest,dat had ik ook,aan de hand ging super,ging ik erop was het dribbelen enz.
ik zelf werd daar ook zenuwachtig van,gewoon rustig blijven en praten en veel belonen en praten,praten,praten Haha!
en tja bij mij helpt dit dus wel,en dus met kleine stukjes opbouwen in stap.

Je kunt gedachtens niet controleren,Je kunt alleen leren stoppen ze te geloven....

Hobbelende Vosjes Pester #44 *LOL*


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: aeolusnr1 en 6 bezoekers

cron