Voor de manon van Bolivia

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-01 14:34

Hoi, ik las dat je paard in de draf niet zo nageeflijk was en dat je soms pijnlijke armen had. Kennelijk probeer jij spierkracht te gebruiken om je paard rond te rijden. DAt zul je dus altijd verliezen. Bolivia is ongeveer rond de 550 kilo aan pk, daar kun jij niet tegenop. Als je die ophoudingen met je handen nu eens omzet in flink aandrijven? Desnoods moet je sporen aan doen. Je kunt beter geen kracht gebruiken. Daarbij denk ik ook dat je het ontbreekt aan timing: op het moment dat je had moeten ontspannen in de hand ben je te laat en komt het paard vaster i.p.v. nageeflijker. probeer "lui" te zijn in je handen en armen, en kracht met je benen te gebruiken. Voorwaarts oplossen. En nog een tip: een paard is in de lengtebuiging vaak nageeflijker dan waneer hij rechtgesteld is. Dus ga op een volte zitten.


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-01 20:31

Goeie tip en heel erg waar. De enige spieraanspanning die je nodig hebt is om je handen op zijn plek te houden, meer niet. Dat is dus ook hetgeen je steeds moet blijven doen: je handen stil houden tov de mond. Als Bolivia gaat trekken of drukken, drijf je aan. Ze gaat waarschijnlijk wat harder lopen, maar je hoeft zelf niet terug te trekken, probeer liever wat stelling te vragen (binnenhand naar binnen, niet naar je toe) en haar op een volte te zetten.
Onderwijl terwijl je aandrijft knijp je eens wat in je teugel terwijl de hand op de plek blijft. Knijp en los, je paard voelt dat natuurlijk. Als ie echt niet reageert hierop doe je het een keertje heel snel naar boven. Je tilt je hand een vingerbreedte snel op en knijpt en weer terug in normale positie. Oefen dit anders droog het moet namelijk niet langer duren dan een pas.
(droog oefenen: riempje onder je knie door terwijl je zit en oefenen, wederom: het klinkt suf, maar helpt wel)

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ilsse, soeboenoe en 12 bezoekers