pittig paardje...

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
mikkel
Berichten: 13
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: gemert

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-01 21:04

hoi bokkers,
als ik aan het trainen ben met mijn 5 jaar jonge arab mikkel, is hij soms zo pittig dat hij niet in draf wil. niet zo'n probleem zul je zeggen, maar hij doet dan zo raar met z'n benen dat ie telkens tegen zijn achterhoef aantrapt met zijn achterhoef en zo steeds zijn ijzer aftrapt. ik heb al veel geprobeerd, beenbeschermers, eerst losgooien of longeren, zodat hij zijn energie een beetje kwijt is, ander voer, maar niets helpt. het is trouwens niet altijd hoor, maar zo een keer in de week is het wel raak. ook een keer trapte hij niet op zijn ijzer, maar tegen zijn been, steeds weer. hij heeft toen 3 weken met een enorm dik been gelopen. weet iemand wat ik nog meer kan proberen?
groetjes van laura Party!! Pling

mikkel, kanjer in de dop1


Manon

Berichten: 5495
Geregistreerd: 25-06-01
Woonplaats: IJsselstein

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-01 21:16

Is hij zo pittig dat hij niet in draf wil? Natuurlijk...
Kun je het probleem wat duidelijker uitleggen, ik ben donkerBLOND namelijk.

Charmotte

Berichten: 4245
Geregistreerd: 16-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-01 21:31

Ik denk dat ze bedoelt dat ie alleen gallopeert? Verward

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-01 21:34

Laat hem dan eens vanuit de stap flink voorwaarts in galop gaan. Even de benen strekken. En daarna terug nemen. Nog een keer proberen. Als hij dan weer niet normaal doet, nog een keer flink voorwaarts en even later weer terug. Dit steeds herhalen.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-01 21:44

Ik bedenk 2 mogelijkheden:

1. Jouw paard is nog jong en zwabbert behoorlijk onder het zadel. Ik denk dat hij een redelijk sterk achterbeen heeft maar dat hij nog niet snel genoeg is van voren. Het is belangrijk dat je je paard recht houdt tussen 2 teugels. Als dat lukt kun je hem ook eens flink aansporen om direct te laten galopperen. Nu is hij nog te veel terug op je been, gaat zwabberen, maar wel een snelle pas met het achterbeen maar raakt daarbij de bal van zijn voorvoet. Wat ook nog wel eens kan helpen is een springschoen.

2. Je doet je hand niet voldoende naar voren bij het aangalopperen. Je geeft been waardoor je paard naar voren wil maar jij houdt hem tegen met je hand. Op die manier druk je hem eigenlijk in elkaar waardoor hij de ballen van zijn voorvoet raakt.
Probeer eens aan te galopperen met een losse teugel en kijk of je paard het dan ook nog doet. Als dit verbetering geeft weet je dat je je paard te veel pakt van voren.

Je moet zelf maar kijken welk scenario het meest van toepassing is. En misschien zit ik er zelfs wel helemaal naast *LOL*

mikkel
Berichten: 13
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: gemert

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-01 16:50

het probleem is dat hij dan inderdaad alleen maar wil galopperen. hij raakt dan niet zijn voorbenen, maar zijn achterbenen. (dan trapt ie zijn ijzer eraf) hoe hij het voor elkaar krijgt? geen idee. zwabberen doet ie al helemaal niet. hij loopt M! hij heeft een goed evenwicht, want hij jumpt zo over een hindernis van 1.30 m!! teugels heb ik nooit echt strak, hij luisterd naar de kleinste hulpen (stemhulpen) en is goed aan het been. dus daar kan het ook niet aan liggen. aan het bit trouwens ook niet, ik heb een dubbelgebroken trensbitje. nu staat hij al 4 weken zonder ijzers, maar eerdaags ga ik weer op wedstrijd, en dan moet ie toch echt ijzers hebben...
groetjes Laura
Party!! ps: longeren met een pessoatuig is perfect!! de spieren van je paardje komen perfect los!!

mikkel, kanjer in de dop1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MariekeS_, sanke96 en 14 bezoekers