houterig paard

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-01 06:36

Mijn paard heeft toch wel zulke kl*te gangen.
Hij beweegt kort, vlak en stijf. Ik moet hem echt helemaal loswerken/kneden/inbuigen noem maar op voordat je uberhaupt aan een oefening toe komt. Eerlijk gezegd denk ik dus dat ie wat mankeert, maar aan de veeartsen van vandaag heb je ook geen hol want zolang je paard geen bekende ziekte uit het boekje heeft weten ze toch niet wat ze er mee aan moeten. Dat zweefgedoe met naalden, vodoo en instralen daar geloof ik al helemaal niet in. Blijft staan een paarden chiropracter. Of zijn dit ook van die alternatieve jopies? Ik baal dus echt wel zo dan ik niet weet wat er aan de hand is. Hij is heel gevoelig voor een slechte bodem. Ook met koud weer loopt ie slecht. Maar daarentegen kan ie weer goed springen (als ie zin heeft). En dit vind ik zo raar want een goed springpaard heeft toch op z`n minst een nette galop en een soepele rug nodig? Maar z`n galop is hakkeprakkie en zwijg maar over zijn rug. Kun jullie nog oefeningen bedenken waarbij je je paard soepel maakt en de gangen verbetert?


moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-01 10:40

Heb je al eens geprobeerd hem met pessoateugel te longeren?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-01 17:45

Ik vroeg me af of je paard altijd al zo is geweest en dat je je het nu pas realiseerd of is hij zo geworden?
Zou het misschien in zijn voeten kunnen zitten, misschien verbeend hoefkraakbeen?
Hoe werk je je paard los, gebruik je hulpteugels? en hoe longeer je hem?
En wat noem je goed springen? Met gemak een Z-parcours rondsturen of een losse hindernis van 1 meter kunnen spingen?
Veel vraagjes maar die kwamen zo in me op toen ik dit las. liefs

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-01 18:46

Voor suzanne: dat wil ik inderdaad eens gaan proberen zo`n pessoa teugel. Alleen ik vind 149,- (divoza) best veel voor een bundel touw. Kun je het ook zelf maken, of werkt het dan niet zo goed?

Voor Jippie: Super gangen heeft ie nooit gehad maar hij heeft toch wel beter gelopen dan dit. Nu ik ook andere paarden rijd valt toch wel op dat dit paard erg stijf en houterig is. Hij heeft van die kramperige achterbenen. Dus als je een been oppakt trekt ie `m eerst heel hoog op en als ie `m weer laten zakken is ie heel zwaar. Ook bij het minste geringste vliegt dat been opnieuw in de lucht (o wat is mijn hoefsmid hier toch altijd blij mee....). Tijdens het rijden laat ie zijn achterbenen juist (in draf) over de grond slepen. Wat betreft het springen: tja, of het echt een goede springer is betwijfel ik. Maar als ie dus goed springt dan hangen de kopers meteen aan de lijn, moet er toch wel wat extra`s inzitten, niet? Helaas laat ie het ook heel vaak afweten, breekt uit of neemt een balk mee en vertikt vevolgens nog verder te springen. Ik denk dat ie van nature wel goed kan springen maar dat "iets" hem dus gewoon in de weg zit waardoor ie niet in staat is om constant goed te springen. Hij stijgert ook ontzettend veel en ALTIJD rechtsom. Dus dat klopt ook al niet. Appuyement naar recht, eerste keer kan goed gaan, tweede keer recht de lucht. Naar links is er niks aan de hand. Keertwending naar recht idem dito. Helaas komt ik er ook nooit uit of ie die dag toevallig in een pesthum is of dat ie weer ergens last van heeft. Want het kan ook een vuillak tussen de oren zijn. Als je een buitenritje maakt aan de lange teugel in stap kan ie dus ook plotseling heel hoog stijgeren, omkeren en naar huis rennen. Dit is dus gewoon eigewijsheid. Lastig hoor.

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-01 19:24

Hoihoi Pril,

Ik zou er denk ik toch even een goede dierenarts naar laten kijken voordat je hem verkeerd gaat belasten zonder het te weten.
Aanrader qua boek, is (paarden)Benen van dr. Evert Offereins.

Succes. Pling

Manon

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-01 23:31

Voor het deel wat tussen zijn oortjes zit laat ik het helemaal aan jezelf over. Maar voor de rest zou een kraker of een fysio geen gek idee zijn. Vraag eens rond in de buurt of iemand ervaring heeft. het kan heel goed zijn dat ie ergens een blokkade heeft in zijn rug of een of ander spiertje of bijv, zijn bekken.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-01 23:43

Net als Lov zat ik ook te denken aan een blokkade in zijn rug of een scheef bekken. Hiervoor moet je echt naar een gespecialiseerde paarden arts of kliniek.
Wat betreft het gedrag kan ik alleen maar zeggen dat geen enkel paard het leuk vind om afgestraft te worden. En ik neem aan dat je hem [in het verleden] vaak genoeg hebt afgestraft voor dit ongewenste gedrag, ik neem dus aan dat hij weet dat dergelijk gedrag niet wordt getolereerd. Wanneer een paard blijft volharden in zijn verzet is de kans erg groot dat het een lichamelijk probleem is.
Maar zelfs wanneer de pijn is weggenomen zal dit gedrag nog een tijd blijven bestaan. Je paard associeert bepaalde bewegingen met pijn en zal daarom op voorhand bepaalde oefeningen weigeren. En misschien heeft hij intussen wel uitgevonden dat dit gedrag ook prima werkt om onder het werk uit te komen.
Heel veel succes er mee.

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-01 06:14

Tja, ik denk dat ik dan eerst maar naar een gespecialiseerde paardendierenarts ga. Ik wil nou wel eens een keer weten wat er aan de hand is. Het is zo jammer want het is in de omgang zo`n leuk paard. Hij kent zijn eigen naam, als ik een andere naam roep komt ie niet. Maar roep ik zijn eigen naam, staat ie meteen naast me! Hij loopt ook als enige altijd los. Het is net een hond. Als ie terug zijn paddock of wei in moet, roep ik: "Leroy hierrrrr" en dan wandelt ie door het hek. Hij zit ook altijd aan de ritsjes van m`n jas te frunniken. Als ik aan het rijden ben, bv in de bak, en ik moet iets halen uit zadelkamer dan zeg ik "ho en stay" en reken maar dat ie nog precies op de zelfde plek staat als ik terug kom! Dit doe ik ook weleens op wedstrijden (tot grote ergernis van mijn moeder!). Dan moet ik naar het secretariaat en dan parkeer ik hem ergens bij de inrijring en zeg: "ho en stay", blijft ie ook staan! Goed ik dwaal weer af, maar ik kan echt een boek over dit paard schrijven! Hij is echt m`n beesie en ik kan het niet uitstaan dat ik niet weet wat ie mankeert. Kon ie maar praten. In ieder geval dwing ik hem tot niets totdat ik meer weet (daarna natuurlijk ook niet!) en anders wordt ie maar een grasmaaier! Bedankt voor jullie reacties!
Afbeelding

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-01 11:24

Pril, ik zou er eens een fysiotherapeut naar laten kijken. Die heb ik ook ooit bij mijn paard gehad. En dit zijn geen hocus pocus mensen, zij hebben een opleiding gedaan over het bewegingsapparaat van dieren (en eerst van mensen, en dat zal niet zo heel veel uit maken). Waar woon je ergens? misschien weet ik anders wel een goeie voor je. Wat oefeningen betreft weet ik er ook wel een paar maar eerst je paard effe laten checken.

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-01 18:56

Ze zit in Texas Knipoog Dees.

Groetjes.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-01 21:31

Mischien dat ik een "kraker" heb gevonden. Tja en als het niet helpt dan "hopelijk" baadt het niet schaadt het niet!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-01 23:34

Ik denk dat je hier heel snel maar eens een arts naar moet laten kijken Pril. Als ik lees hoe je paard in de omgang is dan is het een grote schat, dat rijmt niet met zijn gedrag onder het zadel. Succes er mee

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-01 11:20

Laat in overleg met je dierenarts een pysio erna kijken of inderdaad een Kraker zij vinden vaak veel. Laat je er ook wel eens andere op rijden? Loopt hij dan ook zo en hoe vinden zij hem lopen? Wees voorzichting met een Passoa als je hem niet goed zet rij je je paard helemaal naar de KL**. Bij ons is het op dit moment een hele trend die Passoa maar ze gebruiken hem bijna allemaal verkeerd. Ze gaan te diep en doen achter helemaal niets.

Gebruik je ook extra vitaminen zo ja welke?? Je kan hem daarmee misschien een handje helpen.

Ik zag niets over je paard bij je profiel staan. Wat is het voor een paard ? leeftijd groote enz.

Succes Pris

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-01 16:50

Vreselijk he, zo'n houten klaas. Ik rijd er ook een, een trakehner. Hij heeft nu een half jaar in de wei gestaan (was 4 jaar, en al bijna M gerechtigd). Ik ben er nu net weer mee aan het rijden, en hij loopt nu iets beter dan in augustus, maar optimaal is het niet. Als je in stap of draf wil uitstrekken, kan hij gewoon niet weg, hij laat in stap zijn voorbenen uit de lucht vallen (steekgang), en in draf springt hij aan. In mijn geval is het denk ik een beperkte schoudervrijheid, waar dus weinig aan te doen is. Misschien dat je er bij jouw paard wel wat aan kan doen?

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-02-01 20:42

Janna-wat jij beschrijft is inderdaad een beetje het geval met mijn paard ook. Hij is een tikkie kort in het voorbeen en zijn schouder is wat stijl en daardoor heeft ie ook wat weinig schoudervrijheid. Als ie goed in zijn vel zit krijg ik hem wel wat lichter op de voorhand en dan purren we er nog wel eens een 6 uit voor de uitgestrekte draf. Een keertje had ik een wedstrijd en er lag werkelijk een perfecte bodem. Als je er zelf per voet overheen veerde je nog! Maar goed, mijnpaard reageerde daar heel goed op en was heel goed te rijden, een 9 voor de uitgestrekte draf! Dit gebeurt dus nooit meer he! Hij heeft afentoe zo zijn hoogtepunten en vaker zijn dieptepunten (nu dus!) Maar we gaan naar de kraker!

Prisca-Vroeger reed m`n springinstructeur er nog wel eens op. Hij reed hem altijd met heel veel druk en ik moet zeggen dat het in een dressuurproef een absolute wanvertoning had geweest. Hij werkte hem echt door z`n verzet heen, soms ging ie echt hoog de lucht in! Maar hij kreeg hem op die manier uiteindelijk wel altijd goed aan het springen en als ik er weer opstapte voelde ie wel losser aan. Tegenwoordig krijg ik er niemand meer op en m`n nieuwe instructeur is 81 dus..... Ik gebruik geen voedingsupplementen.....over mijn paard: Hij is een ruin van ik denk zo`n 1.70 m. Hij is 7 jaar (wordt 8 in juni), loopt Z1 dressuur en ik zou M gaan springen met hem maar dat plan hebben we maar heeeeeel ver opzij geschoven.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 11:48

In de laatst Bit staat iets over osteopatie. Ik zou dat artikel eens lezen als ik jou was. Het zou wel eens heel informatief kunnen zijn.

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 12:27

Citaat:
Op 2001-02-28 20:42, schreef Pril:
Janna-wat jij beschrijft is inderdaad een beetje het geval met mijn paard ook. Hij is een tikkie kort in het voorbeen en zijn schouder is wat stijl en daardoor heeft ie ook wat weinig schoudervrijheid. Als ie goed in zijn vel zit krijg ik hem wel wat lichter op de voorhand en dan purren we er nog wel eens een 6 uit voor de uitgestrekte draf. Een keertje had ik een wedstrijd en er lag werkelijk een perfecte bodem. Als je er zelf per voet overheen veerde je nog! Maar goed, mijnpaard reageerde daar heel goed op en was heel goed te rijden, een 9 voor de uitgestrekte draf! Dit gebeurt dus nooit meer he! Hij heeft afentoe zo zijn hoogtepunten en vaker zijn dieptepunten (nu dus!) Maar we gaan naar de kraker!

Prisca-Vroeger reed m`n springinstructeur er nog wel eens op. Hij reed hem altijd met heel veel druk en ik moet zeggen dat het in een dressuurproef een absolute wanvertoning had geweest. Hij werkte hem echt door z`n verzet heen, soms ging ie echt hoog de lucht in! Maar hij kreeg hem op die manier uiteindelijk wel altijd goed aan het springen en als ik er weer opstapte voelde ie wel losser aan. Tegenwoordig krijg ik er niemand meer op en m`n nieuwe instructeur is 81 dus..... Ik gebruik geen voedingsupplementen.....over mijn paard: Hij is een ruin van ik denk zo`n 1.70 m. Hij is 7 jaar (wordt 8 in juni), loopt Z1 dressuur en ik zou M gaan springen met hem maar dat plan hebben we maar heeeeeel ver opzij geschoven.


Raar dat het zo verschillend is. Misschien zit er inderdaad wat vast in zijn lijf. Jammer dat paarden af en toe niet kunnen praten. Zelf geef ik mijn paard wat basis vitamine (Vitamine E, Lysine en selenium) puur om hem een handje te helpen in zijn lijf. Misschien toch een optie om te proberen. Hij moet denk ik hard werken dus hi kan wel wat hulp gebruiken.

Met regelmatig een sprongtje te maken bv in-uitjes worden ze losser in hun lijf en vooral in hun rug. Wat ik bij ons veel zie is dat ze hoog in de dressuur rijden maar nooit een sprongtje maken( voor de ontspanning). Ze lopen dus ook wat stijfer door hun lijf.

Succes laat even horen hoe het gaat.

gr Pris

roelina
Berichten: 57
Geregistreerd: 08-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-09 12:05

werk netzolang door aan de longe tot hij nit meer stijf is

JOYCE - you're the one for me!' ~ *

sjorsie

Berichten: 6486
Geregistreerd: 20-05-05
Woonplaats: naast de buren

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-09 12:05

roelina schreef:
werk netzolang door aan de longe tot hij nit meer stijf is

:(:) arm paard

Vakantietip! snijd je waterbed open en zet m in de achtertuin.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers