Kan niet met andere paarden

Moderators: SayaJones, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ElizeVdS

Berichten: 5923
Geregistreerd: 04-08-02
Woonplaats: Tilburg

Kan niet met andere paarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-03-03 19:22

Ik heb de laatste tijd steeds meer problemen met mijn paardje,
hij liep er eerst steeds onderuit, maar sinds ik hem westerngericht aan het rijden ben is dat over..
Hij kan alleen absoluut niet met andere paarden samen...
Hij staat meestal met 1 merrie in de wei waar hij nu wel mee op kan schieten,
maar zodra er andere bij staan is het vechten geblazen, elke keer zit hij helemaal onder de wondjes.
Zolang onze paarden dus niet op de grote wei kunnen mag hij van mij dus alleen maar met die merrie staan (ze staan nu op mini-weitjes waar ze elkaar ook niet uit de weg kunnen gaan)
Maar hij begint in de bak nu ook.
Ik was aan het rijden en ander meisje was aan het springen (nogal druk bezig, in een keer weg laten spurten enzo)
En ik had haar al paar keer gewaarschuwd dat mijn paard nog wel eens wil schoppen als ze er zo dicht langs spurt maar ze flikte het elke keer opnieuw (normaal doet hij het niet, maar hij werd opgefokt door haar, en kon vandaag niet naar buiten dus was al drukker)
Maar op een gegeven moment begon hij ook, schoppen naar dat paard, bokken stijgeren, bokken met hoofd tussen zijn benen, the whole package, uiteindelijk hield ie er wel mee op, en heb hem toen gestrafd en daarna aan de longe laten rennen, maar zo kan het niet anders


caro_vt

Berichten: 3605
Geregistreerd: 02-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-03 19:37

je paard kan dus niet goed tegen paardengezelschap, behalve de merrie dan.

meerdere paarden kunnen wel eens een schop verkopen of de oren plat leggen als er telkens een 'oververhit' paard voorbij zoeft.

maar het is niet leuk natuurlijk.

ik zou proberen je paard zoveel mogelijk buiten te laten. zodat ie kan rennen en bokken zoveel ie wil, zich kan uitleven , zich kan ontspannen. zo zal hij zowel lichamelijk als geestelijk zich beter voelen.

een kant en klare oplossing weet ik niet direct hoor

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-03 19:42

Is het een ruin? Hij is dan gewoon ontzettend dominant.

:){

ElizeVdS

Berichten: 5923
Geregistreerd: 04-08-02
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-03-03 20:30

Het is inderdaad een ruin,
en hij is nogal dominant,
maar hij zal het toch af moeten leren,
mocht ik ooit wedstrijd met hem willen rijden moet dat gewoon niet gebeuren..
Vandaar dat ik ook zoek naar een oplossing,
sowieso, ik kan niet altijd andere paarden vermijden!

DianaL
Berichten: 195
Geregistreerd: 14-07-02
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-03 13:48

Haai,

Mijn schattige ruin is ook vrij dominant. Hij heeft ook heel lang problemen gehad met andere paarden tijdens het rijden.
Hij is een poosje manegepaard geweest en had toen een vrij slechte naam, omdat ie altijd erg sterk reageerde op de andere paarden om hem heen. Hij ging dreigen; oren plat, kont naar binnen, afremmen en als de ander echt te dicht bij kwam; flink uithalen.. Extreme duivel
Is niet echt leuk.

Maar doordat eigenlijk iedereen wist, dat ie wel eens wat wilde uithalen, gingen alle ruiters er met gemengde gevoelens op. Als er dan iemand maar in de buurt dreigde te komen, was het al feest. Het werd steeds erger. }>

Volgens mij heeft het heeeel vaak te maken met hoe de ruiter omgaat met dit probleem. Hoe meer de ruiter al uit voorzorg maatregelen neemt, hoe meer het paard de bevestiging krijgt dat het dus echt wel nodig is om zo te reageren.. Je komt in een circel terecht.

Hoe minder je als ruiter je iets aantrekt van zijn gedrag (dus eigenlijk gewoon negeren) hoe beter het vaak gaat. Vooral blijven rijden en zijn gefoezel dressuurmatig proberen op te lossen; voorwaarts rijden; even aan de hand houden en weer ontspannen. Dus niet te lang blijven drukken, maar gewoon rijden zoals je dat altijd doet. alsof er nix aan de hand is.

Je schrijft dat je de andere dame al had gewaarschuwd dat jou paard nog wel eens wil slaan; daarmee ben jij eigenlijk al teveel bezig met het feit dat er iets KAN gaan gebeuren. Op het moment dat zij dan wat dichtbij komt ga jij waarschijnlijk zelf al spannen en vergeet je vaak te blijven rijden. Je paard voelt dat.

Bij ons is het ook weggegaan hoor ! *LOL* Gewoon doorrijden en niet letten op de anderen. Zij (lees het andere paard) merken snel genoeg wanneer jou paard gaat dreigen en zullen meestal wel op tijd uit de voeten zijn.
Succes

DianaL

Je paard is je spiegel.

caro_vt

Berichten: 3605
Geregistreerd: 02-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-03 18:26

Gewoon doorrijden en niet letten op de anderen. Zij (lees het andere paard) merken snel genoeg wanneer jou paard gaat dreigen en zullen meestal wel op tijd uit de voeten zijn.
Succes

wat je extra kan doen: hang een rood lintje in de staart van je paard, zo weten de andere ruiters dat ze moeten opletten, en jij kan gewoon doorrijden zonder te hoeven roepen: pas op , kom niet te dicht bij , hij zou wel eens durven schoppen!

ElizeVdS

Berichten: 5923
Geregistreerd: 04-08-02
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-03 09:20

Hmm.. hij doet meestal niet zo moeilijk.. Wel dreigen maar niet slaan tijdens het rijden.. Ik merkte gewoon dat hij anders op dit paardje reageerde, en daarom waarschuwde ik.. Voelde aan hem dat hij zich ging spannen zodra ze in de buurt kwamen, en ze ging er volgens mij ook expres rakelings langs... ik reed praktisch midden in de bak, en zij dook er als het ware als een binnenhoefslag langsheen... 3 of 4 keer na elkaar, en de laatste keer was het dus ook raak...
Hij heeft wel vaker van dit soort geintjes, maar zo erg nog nooit.. Het was niet alleen slaan maar hij ging bekant als een bronco tekeer (waarschijnlijk omdat hij wel op ze hoeven kan natellen dat het niet mag wat hij deed, zo slim is 'ie weer wel)
Ben nu met mijn intstructeur het aan het aanpakken door hem gewoon elke dag flink moet te maken, maar ja, volgens mij is dat niet echt het probleem oplossen...

caro_vt

Berichten: 3605
Geregistreerd: 02-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-03 13:05

kan ook zijn dat ie het niet zo begrepen heeft op dat paard? sommige willen bvb geen vos in hun buurt hebben. natuurlijk als ze zo express je lastig komen vallen zijn er wel meerdere paarden geneigd om eens te dreigen, ja zelfs te schoppen.

je laat zelf ook toch niet op je kop zitten? rood lintje in de staart binden, weet iedereen dat ze voorzichtig in jouw buurt moeten zijn en verder gewoon door proberen rijden, zeker geen andere ruiters mijden.

ElizeVdS

Berichten: 5923
Geregistreerd: 04-08-02
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-03-03 22:46

Vandaag weer met datzelfde meisje in de bak gereden.. Hij wilde een keer dreigen en heb hem op zijn donder gegeven.. Hij deed het best braaf, alleen ik bleef haar fink ontwijken, zij mij helaas wéér niet (een keer rakelings erlangs, maar meneer hield zich in, gelukkig)

Tries_en_Faf

Berichten: 3657
Geregistreerd: 27-11-01
Woonplaats: Koedijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-03 19:36

ja dag he!!
als zij elke keer rakelings langraced, mag je hopen dat ie haar goed raakt! sorry hoor maar als zij weet hoe hij reageert, kan ze een trap krijgen denk! logisch dat ie uithaalt...
ik heb een afkeer voor dat soort grietjes.
Bij ons op stal staat een paard wat absoluut niet met merries kan. hij doet ze niks, maar hij eigent ze toe. Denk maar niet dat je een merrie zomaar even uit zijn paddock kan halen! Die was met rijden ook erg onrustig toen, en in omgang heel vervelend.
nu staat ie bij mijn ruin, en is het goed (toet heeft hem even goed toegesproken) . ze zijn dikke maatjes. eten zelfs uit dezelfde emmer biks, dat had ik echt nooit gedacht dat toeties dat ooit zou toestaan.
Tis misschien ook maar net hoe het klikt.
Mijnes stond ook vaak alleen in de winter. dan stond er een baal kuil in het land, en dat was natuurlijk alleen voor Toet. }> hij stond er altijd de hele dag bij, andere paarden weg te jagen, kwam nieteens aan eten toe. d'r vielen rake klappen en scheurden vele dekens , toen werdt ie verbannnen naar een apart stukje in z'n uppie..... Scheve mond Maar nu gaat het perfect. Raar hoor, maar ik denk dat het gewoon tussen paarden ook moet klikken.
succes

Lieve, mooie, goede ijslanderhengst ter dekking, Flóki frá Feti, gunstige dekvoorwaardenhttp://www.zorgenpaarddagbesteding.nl regelmatig leuke pony's te koop...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ambertjeluna, Azmay, DPTomboy, fjordnina, Lieke_S, loveslimpie, Nathalie18x, niienn, Pinici, sanne83, Sclimpre, xPabloBokt en 12 bezoekers