Mijn rijtechnische problemen liggen duidelijk aan mij

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Manon 2

Berichten: 2726
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-02-01 09:08

gisteren heeft een kennis van mij, die op een africhtingsstal/nationale springstal werkt met Bolivia gesprongen:

ze liep op beide handen netjes nageeflijk, was niet zwaar op de hand, sprong netjes en heeft geen een keer geweigerd.

Het is superleuk om je eigen paardje zo goed te zien lopen.
Ik wist natuurlijk al dat ik het gewoon nog niet goed genoeg kan, maar dit maakte het wel weer erg duidelijk.
Ik had eigenlijk foto's moeten maken, zo mooi liep ze bij hem.

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-01 10:50

Manon, je bent een lieverd! fijn dat je gewoon lekker kunt genieten als je paardje bij een ander beter loopt. Ik ken nl. ook heel veel mensen die dan meteen gaan lopen te vuilbekken over die andere ruiter, over gemene trucjes enzo.
En ach, er is altijd wel iemand te vinden die beter rijd. Laat je daar niet door uit het veld slaan hoor! Je geniet toch lekker van je paardje? Da's het allerbelangrijkste!
Liefs, Sonja.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-01 10:56

Om je aan te moedigen: toen die ruiter erop zat, kwam de mooie Bolivia gewoon tevoorschijn, je hebt er dus niks aan verpest. Want als je haar wel verpest had, dan had ze bij die ruiter ook niet mooi gelopen moet je maar denken.
Het zit er gewoon wel in en het is aan jou om het te leren vinden. Leren paardrijden duurt een heel leven hoor.
Je zult zien, straks gaat het allemaal beter.

Manon 2

Berichten: 2726
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-02-01 11:50

Wat een lieve reacties! Top hoor die bokkers!

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-01 11:52

Dat is bij miij ook zo....
Mijn instructrice zat van de week even op Amiga om het halthouden eens te voelen, ze heeft hem best wel bijgeschoold....het gaat nu ineens veel beter. Heeft veel voordelen hoor, iemand anders even op je paard.
Loopt die van jou nou ook bij jou beter?

grtx, Rieja

Lisette

Berichten: 2676
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-01 11:57

Mijn instructrice rijdt hem nu ook 1 x in de zoveel weken. Daar loopt hij uiteraard ook super bij. Maar het fijne dat zij hem rijdt is ook dat ze voelt wat hij fout doet en ik dan weer van haar te horen krijg hoe ik dat moet oplossen. En Manon we moeten het allemaal leren en we zijn helaas niet allemaal vanaf ons 3 e jaar op een paard gezet. Volhouden loopt ze straks ook zo super bij jou. Groetjes Lisette

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-01 14:06

WOW kikken is dat joh! Ik vind het ook altijd erg leuk om te zien dat een ander er veel beter mee rond stuurt dan ik. Jij moet dus ook lekker trots zijn dat jou paard super goed kan lopen! Nu rij je nog niet zo goed als die ruiter die haar reed, maar ja, jij bent ook nog niet zo lang bezig! Ik hoop dat dit je een hoop plezier en inspiratie heeft gegeven om lekker met je paard aan het werk te gaan.

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-01 20:09

En zelfs al zitten we vanaf ons derde levensjaarop een paard, zelfs dan kunnen we niet allemaal goed rijden.

(kijk maar naar mij, dressuur kan ik bijna helemaal niet, *LOL* maar ik was ook niet 3 hoor, *LOL* )

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-01 21:07

Mijn instructeur gaat wel eens op Herculesje zitten. Dan LOOPTIE.... Oh Kwijl, wou dat ik dat kon. Maar voor mij is hij gewoon een slag te sterk, en mijn instructeur is nogal een beer. Dus met wat hulp lukt het mij ook wel, maar toch, zou willen dat ik Hercie zo kon laten lopen, alsoffie nooit anders doet. Ik baal er altijd wel van dat ik het niet kan. Dan voel ik me zo'n nul. Maar ja, ik ben allang blij dat het paard het kan, mooi streven om het dan zelf eruit te krijgen. Jopie loopt bij mij ook redelijk, maar als er iemand op gaat zitten die van wanten weet, dan doettei alles. En daar kan ik dan inderdaad NIET tegen. Heb m bijna alles bijgebracht en dan krijgt iemand anders er méér uit, naja, ik rijd hem meestal zwaar in de dressuur, dus ook geen jaloezie meer. Was wel mooi toen mijn instructeur ging proberen offie kon wisselen in de galop (ik ben daar niet voor geboren Verdrietig), kreeg mooi wel een compliment want hij was mooi voor elkaar. Dus het is niet allemaal de hand van de meester (gelukkig). Vind het ook zo mooi als Joop Stokkel rijdt. Mèn, met 1 arm en 1 been, en dan een paard beter rijden dan ik! Petje, pruikje, hoedje e.d. af hoor!

Laui

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-01 08:27

Ik vind het ook wel jammer Lot is een paard met gebruiksaanwijzing Sanderijn rijd 'm wel eens en dat is leuk om te zijn zij rijd ook netjes maar Lot moet wennen aan een andere ruiter is dus vrij onrustig in z'n hoofd hij zwalkt een beetje etc.
Janneke heeft 'm ook wel eens gereden zo jammer want dat loopt ie echt bagger.
Dat terwijl ze ook echt netjes rijd.
Lot z'n gebruiks aanwijzing is namelijk niets doen drijven opvangen met je zit en 1 keer hand sluiten dan heb je 'm voor een heel uur nagevelijk.
Anders wordt ie dus best onrustig in z'n hoofd Janneke speelt teveel met d'r hand en dan heb je hele stukken sterrenkijken ertussen. Grappig is dus dat ie super loopt bij m'n nichtje van 12 die pas 3 jaar rijd.
zal eens kijken of ik er een foto van bij kan zetten.
Zij doet namelijk ook niet veel drijven en teugels op maat en na 2 rondjes geeft ie na bij haar..
Toen ze 11 was reed ze de Apeldoornse kampioenschappen met'm 5 de van de 36! en 163 pnt.
Mijn instructeur stapt zelden op een paard vanwege zijn schouder als het echt niet wil dan pas stapt ie erop.wel jammer 1 keer is ie op m'n vorige paard gestapt...die slome knol die niets wou bij mij veranderde in een paardje dat zo een dressurtopper leek te zijn.. ooohhh wat was ik jaloers zeg! ik wou ook zo kunnen rijden.
wat iemand al zegt een leven is te kort om perfect te leren rijden.. gelukkig maar

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-01 08:53

Het is eigenlijk helemaal niet belangrijk hoe je rijdt zo lang je er maar ieder moment van kan genieten. We hebben ook niet allemaal hetzelfde talent meegekregen. Mijn instructeur is een jaar jonger dan ikzelf, rijdt [pas] vanaf zijn 16e paard en start nu GP. Daar kan ik nog niet eens bij in de schaduw staan, maar ik denk dat ik minstens zo veel plezier in het rijden heb en daar is uiteindelijk waar het om draait.

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-01 15:54

Manon, geeft nix iedereen moet het leren. En er staat altijd iemand boven. Je leert nooit rijden. JIj niet ik niet. het is nooit goed genoeg. Het kan altijd beter. Het ligt ook altijd aan jezelf en nooit aanhet paard.
Manon, Ook jij krijgt Bolivia ooit zo aan het lopen. ERvaring komt met de jaren. En op een gegeven moment lukt alles. alles waar je jaren aan gewerkt hebt lukt end at is zooooooooo stoer dan! dan voel je je zo goed!

Jippie, magikw eten van wie jij les hebt?

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-01 12:32

Omdat Hicky ook best een moeilijk paard is, laat ik haar oude eigenaresse er vaak oprijden. Hicky past echt bij haar, en hick is helemaal gelukkig om marga weer te zien. Dat wil ik niet van haar afnemen, en hickory word loopt de dag erop super bij mij! Ik ben simpel weg gewoon (nog) niet zo ver als Marga.
Marga voelt hickory goed aan, en vertelt weer aan mij, waaraanik moet werken. Ik heb er plezier in, en ben gelukkig als ik Hickory zo bij marga ziet lopen. Dus ik kan me voorstellen manon, hoe jij je voelt!!

groetjes, Kim

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-01 12:33

Omdat Hicky ook best een moeilijk paard is, laat ik haar oude eigenaresse er vaak oprijden. Hicky past echt bij haar, en hick is helemaal gelukkig om marga weer te zien. Dat wil ik niet van haar afnemen, en hickory word loopt de dag erop super bij mij! Ik ben simpel weg gewoon (nog) niet zo ver als Marga.
Marga voelt hickory goed aan, en vertelt weer aan mij, waaraanik moet werken. Ik heb er plezier in, en ben gelukkig als ik Hickory zo bij marga ziet lopen. Dus ik kan me voorstellen manon, hoe jij je voelt!!

groetjes, Kim

RiimkJe
Berichten: 125
Geregistreerd: 24-06-05
Woonplaats: Amsterdam

Re: Mijn rijtechnische problemen liggen duidelijk aan mij

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-05 13:44

Het komt mij heel bekend voor, ik heb weleens problemen met mijn verzorgpony, en dan rijdt mijn vriendin erop en die heeft die problemen weer helemaal niet! En dan krijg je zo'n jaloers gevoel, van, oh.. kon ik dat ook maar! Er zijn nou eenmaal mensen die beter kunnen rijden dan andere mensen. Maar dat is toch juist goed? Je moet het toch van iemand leren?!

Groetjs

Petra_O

Berichten: 2652
Geregistreerd: 24-10-03

Re: Mijn rijtechnische problemen liggen duidelijk aan mij

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-05 14:50

Zo! dit is een oud topic zeg!


Nothing lasts forever but the earth and sky

[IM] Slaap lekker lieve schat!

Kwanyin

Berichten: 18443
Geregistreerd: 14-08-03
Woonplaats: belgië

Re: Mijn rijtechnische problemen liggen duidelijk aan mij

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-05 15:35

dit topic is al bejaard en beschimmeld, daarom een slotje.

I used to walk in a room full of people and wonder if they liked me.
Now I look around and wonder if I like them.


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers