meebetalen eigen paard/pony

Moderators: balance, Melissa0304, Ymor, RianneH, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
durkje2007

Berichten: 44
Geregistreerd: 09-11-16

meebetalen eigen paard/pony

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-08-18 20:21

Hey bokkers!

Ik ben 14 jaar en ik ga binnenkort wedstrijden rijden. Wedstrijd rijden is super duur, dus ik snap wel dat mijn ouders een bijdrage van mij vragen. En ik ben ze al super dankbaar dat ze al het voer, hoefsmid, dierenarts etc. betalen. Maar ik ben benieuwd of jullie veel moeten meebetalen aan jullie paard/pony.

groetjes!

Durkje is the best pony ever! Love for Shawn Mendes <3


Anoniem

Re: meebetalen eigen paard/pony

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-18 20:25

Alles. :)

Af en toe vinden mn ouders het wel leuk om mee te betalen aan de hoefsmid bijv. of laatst met mn vliegendeken. Maar dat wijs ik liever af omdat het mijn paard is en ik vind dat ik dan ook alle kosten moet betalen. Super lief dat ze het aanbieden en dus soms ook iets mee betalen. Maar het allerliefst betaal ik alles zelf.

pateeke
Berichten: 1324
Geregistreerd: 12-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-18 20:32

Ik was een jaar ouder dan jij toen ik mijn eerste paard kreeg. Ik betaalde een deel van het stalgeld, de lessen die ik volgde, de hoefsmid, ontworming, tandarts, dierenarts (tenzij grote ingrepen nodig waren) en de spullen die ik nodig had voor mijn paard.
Dat paard werd verkocht na +- 9 maand en ik kreeg wat later een andere pony die nog steeds bij mij is (vele jaren later). Ik betaalde vanaf mijn 18e denk ik alles zelf.

Persoonlijk vind ik het normaal dat je een deel meebetaalt voor je paard. Mij heeft het geleerd om met geld om te gaan, verantwoordelijkheid op te nemen en met respect om te gaan met het materiaal wat ik had voor mijn paard. Als ik dat vergelijk met andere tieners die een paard hadden op de stal waar ik destijds stond... dan ging ik toch echt wel anders om met mijn paard, mijn spullen, met geld in het algemeen (en met mijn ouders).

In elk geval: heel veel plezier met je nieuwe vriend!

Castilja

Berichten: 1886
Geregistreerd: 21-08-18

Re: meebetalen eigen paard/pony

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 22:29

Ik vind dat het echt aan je leeftijd ligt of je 'moet' meebetalen aan je paard of niet. Ben je 18 en kun je een bijbaantje nemen vind ik het niet meer dan normaal, ben je 14 en heb je geen bijbaan (of misschien eentje waar je amper 4 euro per uur verdient) vind ik het eigenlijk een beetje lastig. Ja je hebt een paard, ja zo'n dier kost enorm veel geld, maar je bent 14 en ik kan me heel goed voorstellen dat je ook wel eens geld uit wil geven aan een snoepzak bij de Etos of je eerste mascara. Het feit dat je ouders een pony voor je hebben gekocht betekent dat ze die zelf zonder problemen kunnen betalen en dat jouw bijdrage meer een soort 'figuurlijke bijdrage' is omdat je gewoon geen inkomsten hebt. Wel vind ik het een goede manier om met geld om te gaan; als je bijvoorbeeld zelf een zadel moet kopen denk je drie keer beter na over je keuze dan wanneer je ieder exemplaar uit kan zoeken omdat je ouders het betalen. Bij wijze van spreken. :)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: SentiBot en 2 bezoekers