Bokt.nl • Bak met open opening
Pagina 1 van de 1

Bak met open opening

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 18:51
door soesje321
Hooi iedereen!

Ik heb een ontzettend leuke verzorgpony, en we houden allebei ontzettend veel van grondwerk. Dit wil ik ook ontzettend graag voortzetten buiten het rijden. Maar het probleem is, ik wil ontzettend graag een join up doen en verdere dingen zonder touw met mijn verzorgpony, alleen moet je pony daarvoor wel loslopen, en in de bak is geen deur, dus er is een opening waardoor ze zomaar kan ontsnappen. Er staan wat pionnen, en er is een longeerlijn om een soort van 'deur' te maken, alleen ben ik bang dat ze erover heen gaat springen.
hebben jullie misschien ideeen om de opening te sluiten?

liefs Sarah

Re: Bak met open opening

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 18:52
door Sizzle
2 haken erop schroeven, balk er door schuiven, klaar.

Re: Bak met open opening

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 18:55
door noox
Ik denk dat het niet jouw bak is?

Misschien aan de eigenaar vragen hoe/of zij dat doen of dat ze het misschien kunnen maken?

Re: Bak met open opening

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 19:40
door soesje321
Nee het is inderdaad niet mijn bak. Maar goed idee. Ik zal het vragen alleen ben bang dat er niet echt iets veranderd kan worden omdat zij de bak ook huren van iemand. Maar bedankt zal het proberen :)

Re: Bak met open opening

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 19:44
door Sizzle
Anders kun je altijd nog 2 touwlussen maken en daar een balk inhangen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 19:47
door ponyparadijs
Mag pony wel los in de bak?

Re: Bak met open opening

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 19:48
door Ipsilonka
Is er geen hindernismateriaal? Ik maakte de bank dicht daarmee.

Re: Bak met open opening

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 19:51
door juliar99
misschien 2 van die grote kruiwagens neerzetten, wat balken erop en eventueel met een longeerlijn dat hoekje in de bak afzetten? (als de opening in een hoek is)

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 19:52
door soesita
En met twee staanders en een hoge hindernisbalk ervoor optisch afsluiten?

Re: Bak met open opening

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 20:31
door soesje321
pony mag los in de bak :) Touwlussen zal evt kunnen maar de opening is zegmaar tussen twee struiken. er is alleen maar een liggende balk, that's is helaas. Kan wel even vragen voor staanders! Bedankt!

Re: Bak met open opening

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-16 11:45
door A_nouk
Vanwege de leeftijd van de TS verplaats ik dit topic naar YRT

TVG - YRT

Re: Bak met open opening

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-16 11:55
door maximuss
Zet een join up uit je hoofd (dat dient eigenlijk alleen gebruikt te worden door mensen die heel goed weten wat ze doen) en ga gewoon los longeren.

Re: Bak met open opening

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-16 12:37
door LoveBodin
Misschien moet je beginnen met eenvoudigere oefeningen los. Geen join-up (er staat op bokt een heel interessant artikel over, lees dat maar eens!), maar bijvoorbeeld los longeren, volgen, misschien samen met jou over een hindernis oid.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-16 13:15
door Itsme_annie
Een join up lijkt altijd heel mooi en makkelijk, maar dat is het echt niet helaas. Na heel veel grondwerken met mijn verzorgpaard en heel veel geoefend te hebben in leiderschap en vertrouwen krijg ik met hem nog steeds geen volledige join up voor elkaar. (En ja ik heb uren speurwerk op internet gedaan en video's gekeken en in real life een uitleg gekregen van iemand die al jaren join up toepast in het trainen en zadelmakmaken van paarden)

Je kunt de bak afsluiten met bijvoorbeeld hindernismateriaal. Maak er dan wel een stevig ogend obstakel van, want anders denkt pony misschien hindernis = springen en helpt het dus nog niet. Zorg dus dat de pony niet de neiging krijgt om er overheen te gaan door het obstakel hoog genoeg te maken en gebruik bijvoorbeeld veel balken om de hindernis 'massief' te maken.

Begin met elkaar een beetje te 'leren kennen' zonder dat touwtje ertussen en probeer uit hoe de pony reageert op jouw lichaamstaal en wat hij jou vertelt aan de hand van zijn lichaamstaal. Probeer veel informatie te verzamelen over (kudde)gedrag van paarden en het principe van de join up wat hierop gebaseerd is. Je komt er vanzelf! Verwacht niet dat dit in een keer lukt, want het is echt een kunst op zich, maar als het eenmaal lukt is dat wel een 'magisch' moment.

Het is wel leuk dat je er zo over nadenkt, want los grondwerk is zeker een leuke afwisseling op het rijden!

Heel veel succes en lekker blijven oefenen dan gaat die join up vanzelf wel een keer lukken!

Re: Bak met open opening

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-16 13:22
door soesje321
Jullie hebben wel een punt over de join up. Ik heb ook zaterdag zonder touw geprobeerd om haar mij te laten volgen. Dat ging soms maar gras aan de zijkant was toch iets interessanter maar best logisch want we kennen elkaar net. Ik heb wel al ervaring met join up ik heb 3 lessen in grondwerk gehad en daar werd veel join up in verwerkt.

Nu weer over de opening. Helaas kan de eigenaar het niet veranderen dus moet ik het zelf regelen zonder dat anderen er last van hebben. Er zijn dus geen staanders en verder ook geen touw. Alleen de longeerlijn is inderdaad een optie maar weet niet goed hoe

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-16 13:27
door Itsme_annie
Ai, zonder staanders word het inderdaad wel wat lastig om er echt iets voor te bouwen... Misschien proberen om er stoelen ofzoiets voor te zetten?
Wat staan er verder voor losse objecten die je er eventueel voor kunt zetten? Misschien kun je die gebruiken? Zolang er niks scherps of puntigs aan zit waaraan de pony zich kan verwonden zou ik zeggen dat je alles er zo'n beetje voor kan zetten.

Edit: Wees natuurlijk altijd voorzichtig met dit soort experimenten.