Moderators: Coby, balance, Dyonne, Sica, C_arola, Neonlight, Firelight
Jackytje schreef:Benodigheden:
~ een emmer
~ een halve schep bix
~ véél wortels (stuk of 10)
~ water
~ een rasp
~ honing/appelstroop
~ een beetje oud brood
Recept:
Pak een emmer en doe daar vervolgens de bix in. Voeg er nu water bij, maar zorg dat je er niet te veel in doet! Het is wel belangrijk dat de bix goed week word, zodat je het goed kan gaan kneden. Dan rasp je de wortels. Je gaat met je handen de bix kneden. Als dat gedaan is en je hebt te veel water in je emmer, kan je dat voorzichtig proberen weg te gieten. Nu voeg je er de geraspte wortels erbij en kneed je het opnieuw. Doe er nu de honing/appelstroop bij, liefst niet te veel, maar ongv 2 eetlepels. Vervolgens kan je het oude brood erbij doen -dat je vochtig gemaakt hebt- zodat je gemakkelijk een balletje kan rollen. Dan maak je dus de bolletjes, je kan ook allerlei vormpjes maken of gebruiken! Doe nu de oven op 170° en bak ze een halfuurtje. Haal ze eruit en voel of het korstje een beetje hard is geworden, maar het vanbinnen nog een beetje mals is. Je kan ze nu in een doosje doen om ze even te laten afkoelen!
Smakelijk!
Niet erg simpel, maar de paarden zijn er dol op!