Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
nikilover schreef:ik heb ook een kitten,en als ik thuis ben is hij bij me en zo niet zit hij op mijn kamer met speelgoed eten/drinken en een kattenbak.Of mijn zus neemt hem even als ze thuis is.Als ik dan thuiskom ligt hij meestal languit op mijn bed te slapen.Elke keer na het eten zet je hem even op de kattenbak,en als je merkt dat hij wat doet goed belonen,dan hebben ze het zo door,heb die van mij wel 40 keer per dag op de bak gezet,maar hij is nu wel zindelijk!verder heel veel zijn/haar naam roepen dat de kat eraan went.als je tv kijkt ofzo gewoon lekker op schoot nemen.(niet te veel melk geven dan gaan ze aan de diarree of ze spugen het uit)maar voor de rest zorgen dat er eten/drinken is.die van mij heeft tot nu toe niks kapot gemaakt als ik weg was,maar dat kan ook nog een keer komenin iedergeval veel plezier en succes ermee als er een kitten komt!
Mist schreef:Ik raad je heel sterk aan er iig 2 te nemen als je gewoon werkt en dsu vaak weg bent, ik plaats (via het asiel) zelfs geen kitten alleen, tenzij er al een kat aanwezig is.
Verder, als je een geent kitten neemt zoals het hoort is hij al minimaal 12 weken en dan is hij/zij al zindelijk, ongelukjes kunnen nog wel gebeuren natuurlijk.
Zilfstar schreef:En inderdaad met 2 hebben ze meer gezelschap aan elkaar. maar als je nog geen ervaring hebt meteen met 2 beginnen...? Het zijn wel handen bindertjes die eerste maanden (euh.... jaren) hoor
Zilfstar schreef:Oja, katten hebben in principe alleen brokjes nodig (als ze kitten zijn kan dat al hoor, speciale kittenvoer). Vlees is voor lekker en krijgen ze slecht gebit van. In vlees zit verder weinig voedingsstof, Veel water wat er in die blikjes etc zit.
Chubby schreef:Zilfstar schreef:En inderdaad met 2 hebben ze meer gezelschap aan elkaar. maar als je nog geen ervaring hebt meteen met 2 beginnen...? Het zijn wel handen bindertjes die eerste maanden (euh.... jaren) hoor
Als ze met 2en zijn heb je écht minder 'last' van ze hoor, dan vermaken ze elkaar ook grotendeels!Zilfstar schreef:Oja, katten hebben in principe alleen brokjes nodig (als ze kitten zijn kan dat al hoor, speciale kittenvoer). Vlees is voor lekker en krijgen ze slecht gebit van. In vlees zit verder weinig voedingsstof, Veel water wat er in die blikjes etc zit.
Dit mag wat genuanceerderM.i. zijn brokjes absoluut geen geschikt voedingsmiddel. Denk maar aan álle narigheid die je momenteel ziet bij de huiskat: nier- en blaasproblemen, gedragsproblemen, allergien, etc. Een groot deel van deze problematiek is te herleiden op voeding!
Lees de website van http://www.voernatuurlijk.nl maar eens over gezonde voeding voor carnivoren (honden, katten en fretten). Hier wordt heel duidelijk uiteen gezet waarom een menu van vers vlees te prefereren is boven brokvoeding..
Zilfstar schreef:Als Paraveterinair en dietician ben ik een andere mening toegedaan. Het gaat daarbij ook om de kwaliteit van het voer (de brok dus) en zelf klaar maken is leuk. maar moet je wel even zin in hebben en kunnen en elke dag tijd voor hebben. Dat brokjes lijden tot de door jou genoemde kwalen ben ik absoluut niet van overtuigd. Gedragsproblemen door brok? Sorry daar geloof ik niet in. niet en blaasproblemen: komen vaak door OF bijvoering met niet geschikt voer (menselijk voedsel) of door goedkope merken waar te veel en foute zouten en mineralen in zitten. Allergien: gaan lang niet altijd over door over te stappen op natuurlijk voer. Heeft allemaal (alle aandoeningen) ook te maken met erfelijkheid, doorfokken en fout fokken (net als bij honden) Maar dat is verder allemaal nogal Off Topic.
Chubby schreef:Zilfstar schreef:Als Paraveterinair en dietician ben ik een andere mening toegedaan. Het gaat daarbij ook om de kwaliteit van het voer (de brok dus) en zelf klaar maken is leuk. maar moet je wel even zin in hebben en kunnen en elke dag tijd voor hebben. Dat brokjes lijden tot de door jou genoemde kwalen ben ik absoluut niet van overtuigd. Gedragsproblemen door brok? Sorry daar geloof ik niet in. niet en blaasproblemen: komen vaak door OF bijvoering met niet geschikt voer (menselijk voedsel) of door goedkope merken waar te veel en foute zouten en mineralen in zitten. Allergien: gaan lang niet altijd over door over te stappen op natuurlijk voer. Heeft allemaal (alle aandoeningen) ook te maken met erfelijkheid, doorfokken en fout fokken (net als bij honden) Maar dat is verder allemaal nogal Off Topic.
Geloof jíj er niet in of gelooft je commercieel bij brokvoeding betrokken werkgever er niet in?
Adviseer jij als dietician (is dat hetzelfde als dietist of voedingsdeskundige?) astronautenbrokvoeding voor carnivoren?
Ik vind vers vlees voeding zeker het noemen waard als iemand zich verdiept in het hoe en wat van huisdieren houden. Een beetje kritische houding naar wat 'algemeen' als normaal wordt gevonden kan nooit kwaad. En investeren in de mentale en fysieke gezondheid van je aankomende beessie is natuurlijk ook maar relatief. Er zijn manieren om op een eenvoudiger wijze toch het beste voor je diertje te kunnen doen, zonder dat je de hele dag bij de slager in de keuken doorbrengt
Mist schreef:@zilfstar, wettelijk gezien mag het helaas met 8 weken ja, maar hoe langer ze bij de moeder blijven hoe beter het is voor ze ! en tuurlijk kun je zelf inenten en chippen etc. maar als ze van een goed tehuis komen (of asiel) dan is dit allemaal gedaan !
Chubby schreef:Ik zou graag de discussie met je aangaan Zilfstar, maar we gaan er zo enorm off topic mee![]()
Basisprincipe van vers vlees is uiteraard dat je een uitgekiend menu geeft, inderdaad inclusief botten (de katten eten hier zonder enige moeite complete haaskarkas en konijnentorso's, hele kwartels en kippenpoten, om maar wat te noemen) met voldoende lever en hart (en ander orgaan) en inderdaad: bij voorkeur van biologisch gekweekte dieren of wild, minstens 5 verschillende diersoorten.
Een góede brok bevat echt geen kwaliteitsvlees, een goede brok bevat nauwelijks vocht en een goede brok geeft geen mentale uitdaging..
Het gaat simpelweg te ver om hier uitgebreid op in te gaan, maar het is zéker de moeite waard je te verdiepen in de materie. Er zijn verschillende ontzettend goede informatieve sites en dierenartsen die inmiddels overtuigd zijn.. Uiteraard spelen erfelijke eigenschappen en andere invloeden een rol in de gezondheid van je huisdier. Maar voeding is zó belangrijk! Zeker bij jagers als honden en katten, die fysiek nog duidelijk die rol toebedeeld zijn...
En die kritische noot wilde ik TS wel even meegevenen mocht iemand geinteresseerd zijn in deze voeding maar de kennis en kunde missen: ik ben een service aan het opzetten waarbij men complete uitgekiende menu's bij mij kan afhalen, tegen een goed tarief. Krijg je een compleet week- of maandmenu van me mee, alles per maaltijd verpakt zowel voor hond als voor kat..
Up_to_Date schreef:Daarom gaan de kittens ook pas met 12wkn weg.
In de 11e week krijgen ze nog een enting namelijk.