Benthe krijgt nu Breed Labrador Junior 33 van Royal Canin. Erg 'zeldzaam', bijna geen een winkel verkoopt het en het is in principe alleen bij fokkers te krijgen. Nu is het ook nog eens heel duur: 18,- voor 3 kilo. Ik wil dus graag op veelvoorkomend voer overstappen, mij was Royal Canin Maxi Junior aangeraden maar zag net dat het vanaf 5 maanden was, dus het zal wel RC Maxy Babydog worden. Of raden jullie mij ander voer aan?
Maar hoe stap ik het beste over op ander voer, zodat ze geen last krijgt van haar maagje? Ik dacht dat ik kleine beetjes voer door haar normale voer te voeren en dat steeds op te bouwen?
Krijgt ze toevallig ook nog vers vlees (uit de diepvries) van de fokker? Naar mijn idee zou het beter zijn om daar op over te stappen. Lees eens wat mee op www.barfplaats.nl
Ik wil in de toekomst 1 of 2 dagen vers vlees voeren, en de overige 5 tot 4 dagen brok.
We gaan overstappen op prins puppyvoer denk ik. Op de prins site staat iets over dat de samenstelling van hun puppyvoer naar volwassen voer dat dat hetzelfde is en daarom probleemloos overstappen in de toekomst. Moet ik ook echt op de samenstelling letten van RC naar Prins, of kan ik het gewoon geleidelijk aan voeren?
Prins heeft overigens totalcare diepvriesvlees. Ga me daar even in verdiepen, dan kan ik dat 1 of 2 keer voeren!
(of sla ik nu wartaal uit? God pupje opvoeden ken ik de theorie wel van, maar nu komt er weer voer bij..)
Nee hoor, zet hem maar eerst een week op dat prins diepvriesvoer en dan 'cold turkey' over op die brok van hun. Waarom wil je persé brok voeren?
Wanneer mijn honden de ene dag pens, de andere dag kip en de volgende dag vis krijgen dan doe ik niks aan geleidelijk overschakelen. Geleidelijk overschakelen doe je een dier met een zwak maagdarmstelsel en het is toch niet de bedoeling dat'ie dat heeft?
Ik wil het toch wel verdelen omdat er in brok (als je t goede voer hebt) alle voedingstoffen zitten die een hond nodig heeft, en het ook beter is voor de tandjes, minder tandsteen. Uiteindelijk wil ik wel overgaan op vers, of in ieddr geval dagen in de week.
Het is mij zo aangeraden en ik kan mij er wel in vinden. Te meer omdat een van de zwakke punten van een Labrador toch wel hun darmpjes zijn (en dat is een van de belangrijkste redenen dat k versvoer er wel in wil hebben omdat de darmen er sterker van worden)
Maar diepvries is me afgeraden omdat alles wel netjes is ingevroren maar je nooit weet of dit voor het in de winkel lag ontdooit is geweest?
[quote="Pam"]en het ook beter is voor de tandjes, minder tandsteen. [quote]
Ai, als ze ergens tandsteen van krijgen........ dan is het van brokjes Vandaar dat door dezelfde fabrikanten dingen als Rask uitgevonden zijn......... Slimme mannen zijn dat he?
Laat je niks wijsmaken door mensen die er financieel belang bij hebben (brokjesverkopers dus) maar lees/kijk/luister naar ervaringsdeskundigen. Het maag- darmstelsel van de hond is gemáákt om eiwitten van dierlijke oorsprong te verteren. Álle brokken hebben als hoofdbestandeel granen.
Ik heb hier onder andere 2 West Highland White Terriers lopen van respectievelijk 14.5 en 15 jaar oud. Hun tandsteen blijft bij een minimaal randje, tandvlees is prachtig roze en gezond. En dat zonder in de afgelopen 6 jaar ook maar 1 brokje gezien te hebben Verder hebben mijn honden een minimale stoelgang, stinken niet uit hun bek en de afgelopen HD-uitslagen waren allemaal A.
Hoe halleluja wil je het hebben? En dat allemaal zonder enig merk te noemen, het enige wat ik zou willen doen is je álle merken van de mij bekende vleesvoeren geven en hopen dat je ertussen gaat afwisselen. Altijd maar hetzelfde eten is ook niet alles.
Enne, diepvries patat eet je ook niet? Bang dat het ontdooit is geweest?
Ga toch maar een uurtje op barfplaats rondsurfen dan raak je best een paar van die vooroordelen kwijt.
Patat is iets anders dan rauwvlees En inderdaad, het vlees uit de vriezer van mijn vriend eet ik ook niet
Ik zal even informeren, heb een week de tijd nog. Echt alles is op orde, ik heb alles geregeld van haar slaapplek tot haar enting tot de eerste cursus les. Maar voedsel is zoiets essentieels dat ik bang ben om haar het verkeerde te geven dat ze er alleen maar erger op wordt.. Ik neem je advies wel aan hoor, graag zelfs! Maar de een zegt dit, de ander zegt dat, en zo weet ik t niet meer
Nope, dat snap ik wel....... daarom 'duw' ik je ook in de richting van een grotere bron van informatie.
Ooit dacht ik ook dat ik het denken over de voeding van mijn dieren wel aan de fabrikant kon overlaten. Die had daar per slot van rekening voor geleerd... Maar als je dan bedenkt dat die ook alleen maar op hun eigen verdiensten uit zijn en ze vaak gerelateerd zijn aan multinationals waarvan ze de restanten moeten verwerken...... dan ga je toch maar zelf denken.
Heb je wel eens gezocht naar het artikel 'de waarheid over hondenbrokken' via google? Wanneer je dat leest en er ongeveer de helft van geloofd....
Royal Canin krijgt ze nu en er staat mij een ding heel erg tegen: Bij dit merk betaal ik niet alleen het voer maar ook voor de kosten van sponsors etc. Martin Gaus, shows die worden gesponsort door RC etc..
Rosita ik kan nergens een auteur vinden en zon bronnending?
Nee Pam, dat heb ik ook nooit gekund. Vandaar dat ik je aanraad om maar de helft te geloven. Het artikel is op Amerikaanse ervaringen gestoeld want ingeslapen (huis)dieren komen hier niet in het hondenvoer.
Het BHA/BHT-gehalte in hondenvoeders blijft een bron van zorg.
Kan me helemaal aansluiten bij Rosita's advies. Zeker bij een pup is het goed om vers te geven. Die moet zijn darmflora immers nog ontwikkelen en daar draagt een brok die door verhitting bijna steriel is gemaakt niet toe bij. Over bacterievorming a.g.v. van het (gedeeltelijk) ontdooien hoef je je niet druk te maken. Een normaal gezonde hond heeft een heel sterk maagzuur en wordt daar niet snel ziek van, áls het al ontdooid zou zijn geweest. Ik koop wel eens barfmateriaal dat in grote hoeveelheden is ingevroren. Deze laat ik gewoon gedeeltelijk ontdooien, zodat ik het van elkaar kan halen en dan vries ik het vervolgens opnieuw in. Nooit problemen mee gehad, ook niet met mijn oudste hond, die in de tijd dat ik nog brokken gaf heel vaak aan de diarree was.