Hoe werkt een hondenshow?

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Schuur_

Berichten: 4544
Geregistreerd: 09-08-05

Hoe werkt een hondenshow?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-10-22 20:33

Hoi Bokkers,

Ik wil graag mijn teefje showen om te horen wat keurmeesters van haar vinden. Ik heb een aantal lessen ringtraining gehad en het inschrijven voor een show ver voor me uit geschoven onder het mom van 'wedstrijdseizoen' maar nu wil ik er toch aan geloven.

Alleen hoe werkt zoiets? Ik schrijf me in via onlinedogshows.eu maar moet ik dan de hele dag aanwezig zijn? Of krijg ik gewoon een tijd waarop mijn ras(groep) aan de beurt is? Hoe doe je dat met uitlaten in zo een groot beursgebouw?

Ik ben nog aan het ronselen of er iemand meegaat maar is het te doen om alleen te gaan? Ik neem aan dat er wel iemand is die op mijn hond wilt letten als ik even moet plassen. En wat moet ik meenemen? Is er ergens een checklist van handige items buiten voer, water, poepzakjes, snacks, dekentje, paspoort, riem?

De show waar ik me voor ga inschrijven is Lovanium trofee in Leuven op 30 oktober (moest er nog iemand zijn in rasgroep 7 die me onder de arm wilt nemen :') )

HELP -O-

What does the fox say?


Drico

Berichten: 4375
Geregistreerd: 14-06-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-22 20:41

Wat leuk! Ik show met mijn Welsh Corgi Cardigan :j

Via onlinedogshows.eu is het super makkelijk! Als de inschrijving gesloten is krijg je per mail je formulier (maar vaak staat het ook online), hierop staat je nummer + starttijd van jouw klasse.

Vaak hebben ze op het evenemententerrein uitlaatplaatsen, maar dit is vaak niet meer als wat (kunst)gras en een aantal strobalen. Zorg dus dat je hond goed uit is geweest voordat je naar binnen gaat.

Wat heb je qua showlijn om je hond voor te stellen? En ga je dit zelf doen?

Mocht je nog meer vragen hebben: stuur me maar een pb!

Instagram: icehorse_drifandi | sebbiethecorgi
Drífandi frá Ponjée & Sebbie <3

kiwiwitje

Berichten: 19708
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Vught

Re: Hoe werkt een hondenshow?

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-22 20:51

Vaak krijg je een tijdvak. Ideaal. Dan weet je rond welke tijd je hond en ras gekeurd word. Ik zorg altijd dat ik minimaal een uur eerder daar ben. Kun je even settelen.

Uit mn hoofd moet je alleen blijven tot t eind als je hond BOB word en er een ere ring is. Die is er niet altijd.

Ik heb altijd bij: bench, showset + reserve set, waterbak, snoepjes, poepzakjes(al hebben ze die meestal voor je daar bij de uitlaatronde) en paspoort. En een dingetje voor je ringnummer
Alleen is prima te doen. Maar t is wel gezelliger om samen te gaan. Als je bevriende deelnemers hebt willen ze vaak wel even op je hond letten.

BarkKing Hondensnacks - https://www.barkkingdogsnacks.nl/ Gebruik de code BOKT voor 10% korting!
Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://www.staffordshirebullterriers.nl - Instagram: @specialmuchi

8nnemiek

Berichten: 42213
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-22 20:57

Leuk!
Ik ben een aantal keer bij kleinere clubwedstrijden geweest, en een keertje bij een grote in een groot beursgebouw. Die kleintjes zijn veel leuker en laagdrempeliger, met toch dezelfde goede keurmeesters. Lekker buiten op het gras in plaats van in een luidruchtige zaal. En een grotere kans om iets te winnen :))

Op zoek naar een trouwvideo/fotograaf? ABCreatief Videoproducties                 ❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎                 Ons project; ⛵️ Van opknapper naar wonen op een zeilschip

Schuur_

Berichten: 4544
Geregistreerd: 09-08-05

Re: Hoe werkt een hondenshow?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-10-22 21:51

Ok al heel veel meer duidelijk dus. Een tijdvak is wel fijn. Echt veel kleinere zijn er niet meer dit jaar heb ik het idee. Voor volgend jaar staat de Gundogshow wel op het programma en zou ik inderdaad graag de outdoor doen, die hebben denk ik toch mijn voorkeur. Ik heb me nu maar voor eentje ingeschreven om te zien wat het wordt. Ik breng haar zelf voor.

Ik heb zo een dun showlijntje met clipje om vast te zetten. Door de ringtraining loopt ze al heel mooi mee (KEER KEER VOLG KEER hoor ik nog nadreunen) en ook omdat ze natuurlijk net een wedstrijdseizoen van de SJP er op heeft zitten staat ze netjes onder appel.
Het staan en blijven staan is nog een dingetje en het laten aanraken door anderen. Daar ben ik nu volop mee aan het oefenen en tijdens de proeven is ze natuurlijk ook weer door veel DA handen gegaan. Het is geen hond die zich graag laat zien zoals mijn reu die groeit van aandacht van anderen.

Het gaat me eigenlijk enkel om 1 a 2 mooie keurrapporten zodat als ik met haar wil fokken ze deze mooie papieren er ook bij heeft. Volgend jaar staat de SJP-A op het programma dus wil graag voor het seizoen al ervaring op doen met het showen zodat dit niet meer heel veel training vereist tussen de A training door.

Ze wordt op 1 december 2 jaar dus nu best nog Tussenklasse starten neem ik aan?

What does the fox say?

Esplendido
Berichten: 3080
Geregistreerd: 09-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-22 22:12

Bij sommige shows in België moet je voor aanvang van de keuringen binnen zijn en mag je pas weg als de erekeuringen beginnen. Dat is sinds Corona wel bij steeds minder shows het geval. Meestal krijg je via ODS een mail met ringnummer en tijd waarop jouw klasse begint. Het is prettig voor jezelf en je hond om minimaal een uur van tevoren aanwezig te zijn zodat je beide even kan acclimatiseren en je niet hoeft te stressen ik op tijd in de ring te zijn.

Uitlaten kun je het beste vooraf goed doen. Veel teven willen op de uitlaatplaatsen bij een show niets doen. Maar ondanks dat is het toch prettig voor ze om regelmatig even mee naar buiten te lopen.

Je moet zelf goed in de gaten houden wanneer je klasse begint. Voor veel honden is het prettig om vlak voor de klasse begint al even te lopen en de focus op de handler te krijgen.

Tijdens jouw klasse moet je vaak eerst gezamenlijk een ronde lopen. Daarna worden de honden individueel gekeurd. Afhankelijk van de grootte van jouw klasse mag je in of buiten de ring wachten als je niet aan de beurt bent.
Nadat alle honden in de klasse zijn gekeurd worden de honden geplaatst. Nummers 1 t/m 4 komen achter de bordjes.
Ben je nummer 1 of 2 dan moet je blijven voor beste teef.
Bij de verkiezing van beste teef komen alle nummers 1 weer in de ring. Wanneer de beste teef is gekozen mag de nummer 2 uit de klasse waar de nummer 1 uitkwam de ring in voor het reserve.

Nadat de beste teef is gekozen komt de beste reu in de ring en zij strijden samen wie de beste van het ras wordt.
Wordt je beste van het ras dan moet je blijven voor de erering.

De uitslag wordt vrijwel direct gepubliceerd op ODS. Daar vind je ook de catalogus. Het keurrapport wordt na afloop van jouw ras via ODS naar je gemaild.

Op onze paklijst staan de volgende dingen:
- bench met kleed
- paspoort
- toegangsbewijs & ringnummer
- showlijn
- reserve showlijn
- ringnummerhouder
- snoepjes voor in de ring
- waterbak
- flesjes water gevuld met water uit de kraan thuis (soms drinken ze het water dat anders smaakt niet, verwende prinsessen heb ik)
- iets te kauwen voor als ze lang moeten wachten
- nette/passende kleding voor in de ring
- campingstoel(en)
- bolderkar voor alle spullen.

kiwiwitje

Berichten: 19708
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Vught

Re: Hoe werkt een hondenshow?

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-22 22:20

Ik zou inderdaad zo lang als kan in de tussenklasse gaan. Vaak sta je dan niet bij honden die al heel veel shows gelopen hebben of al ergens kampioen geworden zijn.

BarkKing Hondensnacks - https://www.barkkingdogsnacks.nl/ Gebruik de code BOKT voor 10% korting!
Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://www.staffordshirebullterriers.nl - Instagram: @specialmuchi

Esplendido
Berichten: 3080
Geregistreerd: 09-08-11

Re: Hoe werkt een hondenshow?

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-22 22:41

Inderdaad zo lang mogelijk in de tussenklasse.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Astridhorse, yakari123 en 15 bezoekers