Probleem met nieuwe poes

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

 
 
chevax

Berichten: 11338
Geregistreerd: 17-05-06

Probleem met nieuwe poes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-22 17:37

Sinds een paar weken hebben we gezinsuitbreiding in de vorm van een 2-jarige Britse korthaar poes. In het verleden heb ik ook poezen van dit ras gehad en ik ben er erg weg van. Tot nu toe heb ik mijn (huis)dieren uit het asiel gehaald, nu kozen we voor een fokker. We hebben nog een andere poes (woont bij onze dochter in haar appartement. Zelfde pand, maar aparte woning. Die poes is een Ragdoll. Kwamen we pas later achter: ze kwam hier broodmager en onder de beestjes plus zwanger aangelopen om nooit meer weg te gaan en uit te groeien tot de mooiste poes die ik ooit zag. De dierenarts vertelde dat ze volgens hem een Ragdoll is, contact gezocht met een vereniging en het is indd een Ragdoll, maar zonder papieren).
Maar... eigenlijk heeft deze nieuwe en overigens erg lieve poes vanaf dag 1 problemen. Toen ze hier kwam, was ze extreem angstig. Zo angstig als dit beestje was, had ik nog nooit meegemaakt. Poezen kunnen lange tijd nodig hebben om gewend te raken, maar dit was echt pure doodsangst. We hadden een enorme handleiding bij de poes gekregen en samengevat kwam het er eigenlijk op neer dat er niks mocht of kon in de buurt van de poes, tot ze volledig gewend was. Ze bleef echter angstig en toen heb ik het gedaan zoals bij onze andere dieren: respect voor het eigen karakter, maar bij ons huis horen bepaalde mensen, bepaalde geluiden enzovoort. Daar reageerde ze heel goed op en binnen een paar dagen was ze al een stuk beter op haar plekje. Ik had wel de fokker gebeld om haar gedrag te melden, want ik hoopte dat ze misschien tips had. Maar na de zoveelste "jullie hebben vast geen ervaring met katten" werd het me duidelijk dat ik niet veel ondersteuning moest verwachten.
Ondertussen leefden we vrolijk verder met z'n allen en poes vindt steeds meer haar draai. Heerlijk, aanhankelijk dier, maar... toch een paar puntjes die me niet lekker zaten. Dus ik ben met haar naar onze huis-, tuin- en keukendierenarts gegaan voor een check up. Daar bleek dat ze stevig ontstoken tandvlees had en ze kreeg medicatie. Maar er bleven een aantal zaken waarvan ik niet precies wist/weet waar het vandaan komt en daarom heb is ze vanmiddag voor een second opinion naar een gespecialiseerde kliniek hier in de buurt gegaan. Een voorbeeld van haar gedrag: ineens uit het niets enorm hard mauwen/gillen, om vervolgens gewoon verder te gaan waar ze mee bezig was. Maar zo hard, at de buren al vroegen wat dat geluid was. Het past ook niet bij het ras: je hoort ze eigenlijk zelden, behalve als er iets is. De eerste DA zag niets anders dan het ontstoken tandvlees (wat ik op zich al erg voor het beestje vond), maar de tweede kwam toch met een paar andere zaken:
- er zijn een aantal tandjes en kiesjes getrokken. Bij de kiezen zijn de wortels blijven zitten en dat kan volgens de DA voor grote problemen zorgen. De DA stelt 2 opties voor: een operatie waarbij de wortels alsnog worden verwijderd, alle tanden goed worden nagekeken en getrokken wat er eventueel nodig is óf al haar tandjes trekken. Dat vind ik nogal iets voor een roofdier van pas 2 jaar. En natuurlijk kan ze prima met aangepaste voeding, maar op één of andere manier voelt het niet goed om nu al zo drastisch in te grijpen. Ze krijgt nu pijnstillers en een ontstekingsremmer om te kijken hoe het daarmee gaat en in die tussentijd moet ik bedenken wat te doen.
- ze heeft bij de fokker een aantal entingen gemist, waar mogelijk hebben we die nu ingehaald
- ze is nog maar kortgeleden gesteriliseerd. De dierenarts denkt dat het "gillen" ook met krolsheid te maken kan hebben. De sterilisatie zou onvolledig zijn (schijnt vaker te gebeuren bij poezen?) en doordat er bijv een deel van de eierstokken achterblijft, blijft ze krols.
De fokker vertelde dat ze gesteriliseerd is omdat ze vaak krols was. Omdat ze niet verder met haar wilden fokken, is ze geopereerd en daarom werd ze verkocht.

In verhouding tot het ras en de huidige prijzen heb ik zeker niet veel voor haar betaald. Maar dat was niet de reden dat ik voor haar koos: haar kleur, leeftijd en karakter spraken me enorm aan. Dat de prijs niet hoog was, was dus absoluut niet de reden voor deze aankoop.
Ze blijft hier ook sowieso. Maar ik wil graag horen wie er ervaring heeft met de problemen die ik hierboven omschrijf.

En dan iets wat bij mij wel "hoog" zit. Zo'n poes komt bij een fokker vandaan. In materieel opzicht ontbreekt het zulke poezen aan niets (dacht ik, nu blijkt echter dat er toch wat dingen niet kloppen), maar ik heb het idee dat ze pas nu gewoon "poes" mag zijn. De eerste week durfde ze absoluut niet buiten (omheinde binnenplaats waar ze niet weg kan) en nu staat ze juichend voor de achterdeur als ik beneden kom, want dan gaat de deur open én is er dus een heel wereld met vliegjes, takjes, andere poes en noem maar op. De eerste keer dat ze een gedruppel voelde: die viel op haar vachtje en ze sprong in één gigantische sprong naar binnen. Ik weet niet of dat is omdat ze een raskat is van een fokker, maar ik heb het idee dat ze vooral erg mooi moest zijn en niet teveel mocht spelen (ze mocht bij niet teveel spelen met ander poezen, want als ze elkaar zouden "beschadigen"...). De fokker bel ik niet nogmaals. Ik heb haar gebeld toen ze eerste problemen ware en ze heeft nooit zelf meer contact gezocht om te vragen hoe het gaat. Voor je de poes mag kopen, moet je nog net geen sollicitatiebrief schrijven, maar weg is blijkbaar weg.

In ieder geval, als iemand advies heeft over hoe dit nu allemaal het beste aan te pakken, dan hoor ik dat heel graag. Bedankt voor het lezen van de lange tekst.


Amber_anne

Berichten: 6898
Geregistreerd: 09-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-22 17:49

Ik denk dat jullie al op de goede weg zijn door de poes lekker op haar gemak de wereld te laten ontdekken.
Als je je toch niet helemaal lekker voelt bij het gedrag is het inschakeling van een gedragstherapeut altijd een goede stap.

Ik heb geen ervaring met de zaken bij de dierenarts dus daar kan ik je niet over adviseren.
Over de gemiste entingen moest ik meteen denken aan het uitvoeren van een titer bepaling. Dat is nu nog een goed idee om te kijken of alles goed heeft aangeslagen. Dan wordt er ook bepaald wanneer je er nog een moet uitvoeren. Bij een van mijn katten werkt een bepaalde enting niet bijvoorbeeld, na het enten met een andere ent stof zijn ze nu voor minimaal 3 jaar klaar.

Zat ze bij de fokker met andere katten ? Ze kan zich ook eenzaam voelen, is dat iets waar jullie al over nagedacht hebben?

chevax

Berichten: 11338
Geregistreerd: 17-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-22 18:42

Amber_anne schreef:
Ik denk dat jullie al op de goede weg zijn door de poes lekker op haar gemak de wereld te laten ontdekken.
Als je je toch niet helemaal lekker voelt bij het gedrag is het inschakeling van een gedragstherapeut altijd een goede stap.

Ik heb geen ervaring met de zaken bij de dierenarts dus daar kan ik je niet over adviseren.
Over de gemiste entingen moest ik meteen denken aan het uitvoeren van een titer bepaling. Dat is nu nog een goed idee om te kijken of alles goed heeft aangeslagen. Dan wordt er ook bepaald wanneer je er nog een moet uitvoeren. Bij een van mijn katten werkt een bepaalde enting niet bijvoorbeeld, na het enten met een andere ent stof zijn ze nu voor minimaal 3 jaar klaar.

Zat ze bij de fokker met andere katten ? Ze kan zich ook eenzaam voelen, is dat iets waar jullie al over nagedacht hebben?


Bedankt voor je reactie. We hebben indd ook gedacht aan eenzaamheid of heimwee. Ze zat daar wel met andere poezen, maar op afstand. En buiten was een kennel met dak. Nu kan ze buiten wanneer ze wil, er zijn een hele dag mensen en er is een andere poes. De poezen kunnen gaan en staan waar ze willen (op het binnenplaatsje, in de woningen en in het bijgebouw): als ze bij elkaar willen zijn, kan dat, maar er is ook meer dan voldoende ruimte voor hun "personal space".

xoranlover

Berichten: 6574
Geregistreerd: 29-10-06
Woonplaats: Limboland

Re: Probleem met nieuwe poes

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-22 19:15

Ik zou denk ik wel de tanden en kiezen laten verwijderen. Katten zijn zo hard voor zichzelf als je merkt dat ze pijn heeft ben je eigenlijk al te laat. Aangepast voedsel hoeft niet. Ja de eerste weken maar katten zonder tanden kunnen prima eten alleen pezig of vlezig vlees zou ik niet geven.

Hoe lang geleden is ze gecastreerd? (Ja gecastreerd want de eierstokken worden verwijderd) of (wat niet gebruikelijk is) is ze gesteriliseerd en hebben ze alleen de eileiders afgebonden?

Weet je hoe de fokker haar gehouden heeft? Apart in een kooi? Had ze echt contact met andere katten of zag ze die alleen?
Ik ben fokker. Ik heb nog contact met eigenaren van alle kittenkopers. Ik heb mijn poezen in huis. Die mogen doen en laten wat ze willen, wanneer ze willen en hoe ze het willen. Ze mogen alleen niet naar buiten. Ja in de tuin als we er zijn. Dus daar kan ik nog inkomen maar het feit dat je een poes herplaatst en dan zo reageert. Arm dier zegt genoeg over de fokker in mijn ogen. Maar daar zijn jullie niet mee gebaat. Wat je kan proberen mocht je twijfelen aan de castratie is om haar op supralorin te zetten. Dat is een chemische castratie. Dat doe ik ook wel in de cattery om een poes rust te geven. Als haar gedrag dan verandert en terug komt als het uitgewerkt is dan weet je genoeg. Maar let op het is voor honden en kan tot zo’n 2 jaar werken. Niet elke dierenarts weet en doet dit.

linoleum

Berichten: 6462
Geregistreerd: 01-03-12

Re: Probleem met nieuwe poes

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-22 19:23

Ik ben absoluut geen kenner van kattengedrag. Maar één van mijn katten is zo ontzettend opgefleurd na het verwijderen van haar kiezen. Komt echt een persoonlijkheid naar boven die ik nog nooit heb gezien, en echt spijt dat ik het nooit eerder heb opgemerkt. Dus ik zou zelf wel aanraden om in elk geval te laten opereren aan haar tanden en kiezen. En dat eten zit inderdaad geen enkel verschil in.

I'm not weird, I'm limited edition :D

Memories

Berichten: 2623
Geregistreerd: 05-05-10
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-22 19:36

Was dit een goed aangeschreven en ervaren fokker? Er gaan bij mij nogal wat red flags af na het lezen van dit verhaal over de kwaliteit van de cattery. Het doet mij denken alsof er vanaf het begin af aan bij de fokker veel te weinig naar het dier is omgekeken. Ik herken dit absoluut niet van de cattery waar mijn eigen Britten vandaag komen. Ja, het zijn dure raskatten maar ze mochten gewoon lekker overal in huis aanrommelen en door de fokker zijn kosten noch moeite gespaard om ze in de eerste weken overdreven goed te socialiseren, altijd alle medische zorg gehad, fokker kende de katjes van binnen en van buiten.

Wat betreft castratie/sterilisatie zou ik goed na laten gaan of dit correct is gebeurd, poes kan daar idd anders veel last van hebben. Zit er een patroon achter het miauw-gedrag of gebeurt dit echt continu at random?
Tandjes vind ik lastig om te zeggen wat daar het beste in is. Ze kunnen er wel flink last van hebben dus ik zou voor de minst ingrijpende optie gaan, als is uitgesloten dat castratie evt een rol speelt.

Verder denk ik dat je goed op weg bent door haar lekker haar gang te laten gaan en tijd en ruimte te geven om vertrouwen te vinden. Niet overdreven voorzichtig doen, gewoon lekker leven en haar daarin meenemen. Wat in de eerste levensfase niet is gegeven of kapot is gemaakt door slecht beleid van een fokker kan maanden, jaren, een leven lang (en soms lukt het nooit, maar ik verwacht niet dat dit bij jou het geval is) duren om te herstellen bij een nieuwe baas.

Esther_

Berichten: 3995
Geregistreerd: 03-09-04
Woonplaats: omgeving Den Bosch

Re: Probleem met nieuwe poes

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-22 19:50

Volgens mij ben je al goed op weg, ik denk dat je echt een ‘fokker’ hebt getroffen ipv iemand die fokt van passie en liefde.

Een kattengedragstherapeut is misschien nog een optie. En kijk eens bij Anneleen Bru van Felinova/ Happy Cats, zij geeft veel tips/cursussen/boeken over kattengedrag.

Mbt het gillen, onze kater doet dat ook regelmatig. Vaak als hij een gekke bui heeft of krijgt of met naar de kattenbak is geweest. Bij hem is het niets medisch.

chevax

Berichten: 11338
Geregistreerd: 17-05-06

Re: Probleem met nieuwe poes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-22 21:40

Bedankt voor alle opties en adviezen. Ik vind het vooral erg dat ze misschien (naast haar tandjes) nog Erens last van heeft en ik weet niet wat. Ze maakt wel echt een gelukkige indruk, na de moeizame start.

Wat betreft de fokker: ik kon er niks over vinden (negatief of positief). Hun FB is een besloten groep. De klik met de poes was er en ik had echt het gevoel dat we bij deze mensen altijd terecht konden met vragen. Maar als de eerste vraag dan wordt afgedaan met "je zei toch dat je ervaring met katten hebt?", tja, dan wordt het moeilijk praten.

Ik ga al jullie adviezen nog eens goed doorlezen. Uitgebreidere reactie volgt nog :-)

Silenna

Berichten: 2986
Geregistreerd: 20-09-11
Woonplaats: Arnhem

Re: Probleem met nieuwe poes

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-22 21:46

Weet je zeker dat dit geen broodfokpoes/moederdier is?

Earth

Berichten: 7890
Geregistreerd: 09-04-20
Woonplaats: 1,5 meter

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-22 21:51

Weet je, ik denk at je het ook tijd moet gunnen. Katten zijn gewoon niet zo van het verhuizen, dat kan ontzettend stressvol zijn en daar kunnen ze maanden last van houden. Pijn kan uiteraard wel de boel verergeren, dus goed dat je naar de dierenarts bent geweest. Ik heb trouwens ook een kat gehad die alle tanden eruit had, en die was echt gelukkig daarna. Terwijl we eerder dachten dat hij ook al gelukkig was. Maar hij bloeide nog eens op.
En ik zou verder niet teveel focussen op de fokker, want daar ga je niet krijgen wat je nodig hebt. En dan kun je beter je focus op je poes leggen. Natuurlijk kun je misschien wel werk ervan maken om geld terug te krijgen, maar bedenk of dat de inzet waard is.

Earth het reisbureau.

Amber_anne

Berichten: 6898
Geregistreerd: 09-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-22 22:14

chevax schreef:
Amber_anne schreef:
Ik denk dat jullie al op de goede weg zijn door de poes lekker op haar gemak de wereld te laten ontdekken.
Als je je toch niet helemaal lekker voelt bij het gedrag is het inschakeling van een gedragstherapeut altijd een goede stap.

Ik heb geen ervaring met de zaken bij de dierenarts dus daar kan ik je niet over adviseren.
Over de gemiste entingen moest ik meteen denken aan het uitvoeren van een titer bepaling. Dat is nu nog een goed idee om te kijken of alles goed heeft aangeslagen. Dan wordt er ook bepaald wanneer je er nog een moet uitvoeren. Bij een van mijn katten werkt een bepaalde enting niet bijvoorbeeld, na het enten met een andere ent stof zijn ze nu voor minimaal 3 jaar klaar.

Zat ze bij de fokker met andere katten ? Ze kan zich ook eenzaam voelen, is dat iets waar jullie al over nagedacht hebben?


Bedankt voor je reactie. We hebben indd ook gedacht aan eenzaamheid of heimwee. Ze zat daar wel met andere poezen, maar op afstand. En buiten was een kennel met dak. Nu kan ze buiten wanneer ze wil, er zijn een hele dag mensen en er is een andere poes. De poezen kunnen gaan en staan waar ze willen (op het binnenplaatsje, in de woningen en in het bijgebouw): als ze bij elkaar willen zijn, kan dat, maar er is ook meer dan voldoende ruimte voor hun "personal space".


Ik denk dat jullie het echt top doen en zou niet weten wat daar nog te behalen valt zonder in details te treden

Ik hoop dat je na de afspraak bij de dierenarts verschil merkt in positieve zin

chevax

Berichten: 11338
Geregistreerd: 17-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-22 22:15

Earth schreef:
Weet je, ik denk at je het ook tijd moet gunnen. Katten zijn gewoon niet zo van het verhuizen, dat kan ontzettend stressvol zijn en daar kunnen ze maanden last van houden. Pijn kan uiteraard wel de boel verergeren, dus goed dat je naar de dierenarts bent geweest. Ik heb trouwens ook een kat gehad die alle tanden eruit had, en die was echt gelukkig daarna. Terwijl we eerder dachten dat hij ook al gelukkig was. Maar hij bloeide nog eens op.
En ik zou verder niet teveel focussen op de fokker, want daar ga je niet krijgen wat je nodig hebt. En dan kun je beter je focus op je poes leggen. Natuurlijk kun je misschien wel werk ervan maken om geld terug te krijgen, maar bedenk of dat de inzet waard is.


Ja, dat klopt, een verhuizing is ingrijpend, zeker als je twee jaar in een volledig gecontroleerde omgeving leefde.
Mocht het beeld ontstaan zijn dat het me om geld te doen, dan spijt me dat, want dat is niet zo. Ik had het alleen fijn gevonden om met de fokker te overleggen. Maar de poes blijft hier de rest van haar leven. We hebben al onze honden en poezen tot het einde gehad.

Mocht er iemand benieuwd zijn naar onze andere poes Sia, een prachtige poes met zo’n bijzonder karakter. Mijn dochter heeft een insta aangemaakt: ragdoll.sia
Van mijn poes komt dat nog wel, als ze volledig gewend is en de lichamelijke problemen zijn opgelost.

HopeMyDay

Berichten: 1282
Geregistreerd: 04-12-16

Re: Probleem met nieuwe poes

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-22 23:12

Oef TS, wat een hoop gedoe in de eerste paar weken met een nieuwe kat.

Het gedrag van de kat kan goed onderdeel zijn van het wennen na een verhuizing. Verder ga ik vooral even in op het medische deel (want dat is mijn expertise in dit geval).

Wat betreft de tanden, ik heb de kat niet gezien maar een kat met zo'n slecht gebit wanneer het 2 jaar oud is heeft vaak onderliggende problemen wat het gebit betreft. Ik zou voorkeur hebben om alles te laten trekken om verdere ingrijpende gebitsbehandelingen in de toekomst te voorkomen. Katten kunnen heel goed leven en eten zonder gebit, ze kunnen zelfs vaak "gewoon" brokjes eten.
Mocht je toch voor die andere optie gaan, kijk of tandenpoetsen lukt bij de kat. Dat is dan wel heel erg belangrijk.

Verder wat betreft het harde miauwen/schreeuwen. Dat baart mij wellicht nog het meeste zorgen want dat doen ze niet zomaar. Pijn aan het gebit geeft namelijk een continue pijn en geen acute pijn terwijl schreeuwen wel een uiting is van acute pijn. Verder heb ik nog nooit gehoord van een "halve" sterilisatie, het kan vast gebeuren maar dan moet er een opmerking over gemaakt zijn in het dossier. Ik denk eerder aan een andere oorzaak waar je het beste een doorverwijzing naar een tweedelijnskliniek voor aan zou kunnen vragen. Persoonlijk zou ik een echo van het hart ten alle tijden aanraden. Heeft een dierenarts ooit een opmerking gemaakt over het hart van de kat toevallig?

Mocht je verder nog vragen hebben dan mag je me altijd een PB sturen, sterke in ieder geval!

Ladyson

Berichten: 3221
Geregistreerd: 03-01-10
Woonplaats: Brabant

Re: Probleem met nieuwe poes

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-22 23:24

Doet ze bij het gillen ook iets? Zo hebben bepaalde honden last van hoofdpijn scheuten waarbij ze dus uit het niets piepen en vervolgens met hun poot naar hun hoofd gaan.

Durquia

Berichten: 196
Geregistreerd: 01-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-22 23:25

Ach wat zielig voor zo’n jonge kat en nu al zoveel problemen met het gebit :(

Wat betreft het harde miauwen, is ze niet slecht horend? Mijn Britje begon op oudere leeftijd toen ze doof en misschien wat dement werd heel hard en klagelijk te miauwen op sommige momenten


BigOne
Berichten: 38183
Geregistreerd: 03-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-22 23:27

Een fokker die een kat met zo’n verwaarloosd gebit laat lopen? Tja, vermeerderen kan iedereen.
Laat haar opereren want met twee al zo’n slechte staat van gebit duid waarschijnlijk op een aandoening waarvan ik even niet op de naam kom. Zonder tanden kunnen ze echt prima leven en oud worden.

We live in a time where intelligent people are being silenced so that stupid people won’t be offended.

Stybba

Berichten: 3015
Geregistreerd: 14-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-22 12:10

Zou het gingivitis stomatitis, chronische ontsteking van het tandvlees, kunnen zijn? Bij sommige rassen komt het vaker voor, maar niet specifiek bij de Britten dacht ik. Ook een reden om er niet mee verder te fokken, en ik vraag me af of de fokker er niet al (deels?) iets vanaf wist aangezien er al tanden getrokken zijn.
Als het iets anders is en vanzelf gaat genezen zou ik niet trekken, maar als het progressief is wel. Ze kunnen goed door het leven zonder tanden en vaak kunnen de hoektanden wel blijven zitten. Ook kunnen ze zonder problemen weer brokjes eten. Scheelt een heleboel pijn voor het beestje.

dierenfan
Berichten: 9599
Geregistreerd: 27-02-10

Re: Probleem met nieuwe poes

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-22 12:17

Is ze wel getest op katten aids? Daar kunnen ook gebitsproblemen door ontstaan. Het is niet normaal in elk geval uiteraard

Jis_

Berichten: 11566
Geregistreerd: 13-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-22 14:11

Wat een slechte zaak dat er wortelresten achter zijn gebleven. Ik zou laten opereren, :j kost wat maar wel de pijn weg.
Zou op zoek gaan naar een arts die gespecialiseerd is in kattengebitten, is best een vak apart, die kleine bekkies. Daar maken ze ook altijd eerst foto's.
In Leusden zit een hele goede. Mijn kater van 4 heeft last van tandresorptie en is daar nu 2 keer geopereerd.


Heb hier ook een opvang kat van 10 jaar gehad die een flinke gebitsbehandeling nodig had. De avond voor de operatie kreeg ze een dubbele doses pijnstiller, kort daarna zo'n zachte uitstraling gekregen, echt een happy face. Ook weer toen ze hersteld was.

Give the ones you love wings to fly, roots to come back, and reasons to stay - Dalai Lama

lucifertje

Berichten: 5608
Geregistreerd: 08-03-06
Woonplaats: in ut stedje van lol en plezeer

Re: Probleem met nieuwe poes

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-22 15:24

Ik heb ook raskatten en bij 1 van de 3 heb ik alle tanden en kiezen eruit laten halen behalve de hoektanden. De beste keuze ooit! Kat zit veel beter in zijn vel en vacht. Gewicht is eindelijk goed en z’n oogjes zijn niet meer ontstoken. Eten gaat als een speer en hij ervaart echt geen hinder dat hij bijna niks meer heeft.

Marcella

Berichten: 36674
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Ergens onder een brug.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-22 10:28

Helaas hier ook minder ervaringen met een fokker. Later toen ik lid was van de vereniging ook achter gekomen dat ze niet goed aangeschreven stonden. Maar ben er ook ingestonken, maar ook hier klik met de kat en kat klik met mij. En veels te veel betaalt.

Ze is hier nu 3 jaar ruim en gaat nooit meer weg. Kwam als een hele bange onzekere kat die bij het minste of geringste geluid/onverwachte beweging weg schoot. Ze zijn in een kennel zitten omdat ze niet sociaal zou zijn. Achteraf gok ik dat ze merendeel van haar leven in de kennel doorgebracht heeft.

Ze probeerde wel al gelijk vanaf dag kijken gelijk contact te maken. Kreeg ineens kopje tegen mijn hand dat de fokker stomv stond met dat doet ze anders nooit. Gelijk eerste dag was gelijk spelen en alleen slapen kon ik ook vergeten. Vanaf dag 1 sliep ze gelijk bij voeteneind.

Was hier alleen blauwe Rus. Had op Google nog naar de fokker gezocht, maar kon niks negatief vinden.

RIP Hero (Sunhild) 21-05-1997 - 17-05-2019 Leven met reuma is waardeloos.[HTT] We wecken een eind door met antieke potten en nieuwe potten. Informatie over wecken.
https://www.unitedconsumers.com/vriende ... id=6JRwR!P = Vriendenbonus

chevax

Berichten: 11338
Geregistreerd: 17-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-22 16:13

Marcella schreef:
Helaas hier ook minder ervaringen met een fokker. Later toen ik lid was van de vereniging ook achter gekomen dat ze niet goed aangeschreven stonden. Maar ben er ook ingestonken, maar ook hier klik met de kat en kat klik met mij. En veels te veel betaalt.

Ze is hier nu 3 jaar ruim en gaat nooit meer weg. Kwam als een hele bange onzekere kat die bij het minste of geringste geluid/onverwachte beweging weg schoot. Ze zijn in een kennel zitten omdat ze niet sociaal zou zijn. Achteraf gok ik dat ze merendeel van haar leven in de kennel doorgebracht heeft.

Ze probeerde wel al gelijk vanaf dag kijken gelijk contact te maken. Kreeg ineens kopje tegen mijn hand dat de fokker stomv stond met dat doet ze anders nooit. Gelijk eerste dag was gelijk spelen en alleen slapen kon ik ook vergeten. Vanaf dag 1 sliep ze gelijk bij voeteneind.

Was hier alleen blauwe Rus. Had op Google nog naar de fokker gezocht, maar kon niks negatief vinden.


Hier eigenlijk precies hetzelfde mbt angst en onzekerheid. Gaat nu een stuk beter, maar je merkt gewoon dat zo'n beestje nooit gewoon kat mocht zijn. Ze huppelt nu hele dagen achter vlinders aan (en ze is nog eens razendsnel geworden ook, dus ik vind dat dan weer zonde voor zo'n mooi vlindertje, maar ja...)

Ze krijgt dus dagelijks haar medicatie en daar hoef ik haar niet voor vast te houden, ze vindt het zo lekker dat ik het zo in haar bekje kan spuiten.

Ik vind het gegil wel vervelend in de zin dat ik maar geen duidelijkheid krijg of het pijn is of een kat die aan de lopende band krols is. Het is voor de buren ook geen pretje... Dat we bij aankoop niet het hele verhaal hebben gehoord, dat is me nu wel duidelijk geworden.

wendy1987

Berichten: 6907
Geregistreerd: 29-10-07

Re: Probleem met nieuwe poes

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-22 16:18

Ik heb niet alles gelezen, maar je ziet gewoon best vaak bij raskatten (en tegenwoordig eigenlijk vele) katten tandproblemen. Wij hadden best veel die voor hun 3e jaar alle tanden al kwijt waren. Daar hebben ze dan meer last van dan zonder tanden. Die kunnen gewoon nog alles eten zonder tanden hoor.
Veel vrolijker werden ze daarna ook.

Wel een tip, laat rontgenfoto's maken, ga naar een specialist toe die dit vaker heeft gedaan. Want problemen oplossen als wortels die er mssn wel of niet zitten, wil je niet onnodig doen. Dus dan beter in 1 keer goed.

Volgens mij was er al ergens genoemd over de benaming hiervan. Dit is namelijk gewoon een bepaald ziekte beeld, die ook daadwerkelijk een naam heeft.

En wat ook al gezegd is, ze geven eigenlijk geen pijn aan.

Ik hoop dat ze verder met rust gewoon zichzelf lekker kan ontplooien :)

Marcella

Berichten: 36674
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Ergens onder een brug.

Re: Probleem met nieuwe poes

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-22 16:52

Hier heeft het een jaar geduurd voor de krolsheid echte een beetje weg was. Alleen de dochter van mijn poes is nog open, maar die heeft nog lang niet de volume knop gevonden.

RIP Hero (Sunhild) 21-05-1997 - 17-05-2019 Leven met reuma is waardeloos.[HTT] We wecken een eind door met antieke potten en nieuwe potten. Informatie over wecken.
https://www.unitedconsumers.com/vriende ... id=6JRwR!P = Vriendenbonus

chevax

Berichten: 11338
Geregistreerd: 17-05-06

Re: Probleem met nieuwe poes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-07-22 14:01

Update: met de poes gaat het beter. Ze reageert goed op de medicatie, eet lekker en vindt steeds meer haar draai. Ik wilde dit toch even laten weten omdat zoveel van jullie de moeite namen om uitgebreid advies te geven. Nogmaals dank daarvoor. Ik hoop dat het goed blijft gaan met de poes. Ik moet nog beslissen wat ik nu definitief met het gebit ga doen (operatie om wortels te verwijderen en berg tandplak weg te halen of operatie waarin alle tanden worden getrokken). Maar daar wacht ik nog even mee: ze komt nu steeds meer op haar gemakje en als ze haar draai helemaal heeft gevonden, laat ik haar opereren. Maar nu weer iets ingrijpends zou haar, denk ik, geen goed doen.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ontherun, Sannens en 132 bezoekers