Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
KimD schreef:Het is onmogelijk om een goed advies te geven over zo'n onduidelijk beschreven situatie. Een hond geeft vaak ontzettend veel signalen vooraf die het grote gros van de mensen missen maar wel noodzakelijk zijn in verhalen zoals deze.
Dat gezegd hebben, spelen met een tennisbal, zeker voor langere tijd, is nooit een goed idee. Er zijn online behoorlijk wat goed onderbouwde artikelen te vinden waarom je dat beter niet kunt doen en waarom dat zeker in deze situatie een rol speelt.
Onze roedelleidster lost zulk soort problemen zelf op, ongeoorloofd naar elkaar grommen en snauwen tolereert ze niet. Als het wel geoorloofd is bemoeit ze zich ermee of ze laat het gebeuren en op mijn beurt laat ik het gebeuren. Echte gevechten ontstaan op die manier niet, wel onenigheden die op de juiste manier opgelost worden. Als twee eigen honden echt met elkaar gaan vechten en het gebeurt vaker dan zou ik zeker ervoor zorgen dat je erachter komt wat het probleem is. Ik bemoei me er alleen mee als mijn honden in gevaar dreigen te zijn, ooit een keer moeten ingrijpen omdat een vreemde hond zich onredelijk gedroeg en duidelijk niet fatsoenlijk gesocialiseerd was en één keer omdat een DH onze auto in vloog en zich botvierde op de benches. Die hond vloog terug richting baas.
Maar ik gok hier vooral op het tennisbal-junkie-probleem. Nogmaals, er mist teveel informatie om ook maar een correct antwoord te krijgen.
Dat 2x per jaar de rangorde opnieuw wordt bepaald is echt onzin, waar is dat op gebaseerd, de zomer & wintertijd, langer of korte licht, de stand van de maand, het geloof van de hond of de ruiperiode of waar doelt die therapeut op?Is deze therapeut gediplomeerd of is het Hetty van op de hoek die zichzelf gedragstherapeut noemt? Want het is geen beschermd beroep.
EllaBellaah schreef:Ten eerste zou ik bij regelmatig vechten zeker een gedragstherapeut inschakelen.
Daarnaast is vechten niet iets wat bij rangorde bepalen hoort. Vaak is het juist zo dat de roedelleider de meest rustige en zelfverzekerde hond is en deze zal dus niet zomaar gaan vechten.
MyWishMax schreef:Blijkbaar heb je de op aangepast, maar echt duidelijker wordt het daar niet van. Zijn het reuen of teven? Vechten ze echt en hoe vaak gebeurt dat?
Want normaal is echt vechten niet, nee. Snauwen kan wel gewoon, maar zelfs als dat veel gebeurt kijk ik mee waarom en grijp ik soms in. Niet degene die snauwt, maar juist de ander. Maar 9 van de 10 keer laat ik het gaan, omdat het hier gewoon stabiel was en niet tot vechten kwam.
Die 2 keer per jaar vind ik heel erg bijzonder? Wie heeft dat gezegd? Dat is echt niet normaal, nee.
En wat gebeurde er voordat ze gingen vechten?
MyWishMax schreef:Twee teven vind ik gevaarlijk qua vechten. Gevaarlijker als andere combinaties, want die stoppen over het algemeen niet itt anderen. De meest heftige gevechten met soms fatale afloop die ik ken of meegemaakt heb waren 2 teven
Maar als de gedragstherapeut gezegd heeft dat het 2 keer per jaar normaal is zou ik heel snel een nieuwe zoeken. Dit is wel iets wat goed begeleid moet worden wil je ze nog een kans geven op bij elkaar leven. Als het niet goed gebeurd en je hebt pech kunnen ze helemaal niks meer met of bij elkaar.
LaPluche schreef:Ongeacht wat er gebeurd, nooit laten vechten!
Als je ziet dat ze verstarren, gelijk uit elkaar halen.
LaPluche schreef:Ongeacht wat er gebeurd, nooit laten vechten!
Als je ziet dat ze verstarren, gelijk uit elkaar halen.
Esther schreef:Hoe oud zijn de honden en welk ras/kruising?
Twee teven die vechten wil nog wel eens flink fout gaan, als het onrustig blijft tussen de honden moet je ze gescheiden houden of er eentje herplaatsen.
pateeke schreef:Vechtende honden uit elkaar halen is idd niet zo simpel. Ik heb eens gehoord dat je de achterpoten van een even moet optillen zodat ze schrikken en even loslaten. Dan kan je ze als je voldoende handig en snel bent, uit elkaar halen.