Kitten gevonden - hoe tam te maken/wat te doen?

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

 
 
Sodera

Berichten: 5203
Geregistreerd: 25-09-04
Woonplaats: Ireland

Kitten gevonden - hoe tam te maken/wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-10-20 20:44

Gisterochtend hebben wij een kitten "gevonden" in onze tuin. Er mist een plank uit onze veranda en daar heeft ie onder gezeten, hoe lang weten we niet precies. Hij/zijlijkt nog behoorlijk klein te zijn, maar heeft al wel echt tandjes, hoektandjes en wat kiezen.

Ik heb gisteren bij de buren even wat brokjes opgehaald en een zakje van dat natvoer, gewoon even om te kijken hoe hij zou reageren en er heel scharminkelig uitzag. De buurvrouw vertelde dat haar dochter vorige week iets vergelijkbaars had gezien bij kinderen hier in de wijk en dat ze daar niet zo leuk mee omgingen. Het buurmeisje is hier gisteren ook nog even geweest en die bevestigde dat het idd dat katje was. Het schijnt hier ergens in een schuurtje geboren te zijn uit een wilde/verwilderde moeder. Die kinderen hebben ze gevonden in dat schuurtje maar nooit wat aan hun ouders verteld :roll: en dat ze hem in een dekentje hadden en er mee aan het overgooien waren en de hond er tegen op aan het hitsen waren..... Met hoe bang het is voor mensen, verwacht ik dat er nog wel meer gebeurd is dan alleen dat :'(.

Het is vooral echt vreselijk bang, komt inmiddels bij tijd en wijlen binnen (wij zitten hier al 2 dagen in de kou met de tuindeur open :') ) maar als je ook maar iets of wat beweegt, schiet ie weer naar buiten en onder de veranda.

We hebben gisteren iig even een mandje voor hem gekocht, kittenbrokjes en wat zakjes natvoer. Overdag heb ik een mandje gelijk naast de veranda staan met wat voer en water, afgelopen nacht had ik dat bij het mandje in de openstaande schuur gezet. Ik weet niet of ie daar ook echt naar toe gaat maar een mandje buiten lijkt me ook niet wat. Onder veranda zit ie alleen echt op het koude beton en dat vind ik heel sneu....

Hij eet alsof zijn leven er vanaf hangt, ik zorg dat hij met zn natvoer iig extra water binnenkrijgt zodat het voldoende water binnenkrijgt.

Maar dan de volgende vraag is, wat nu......

Wij zijn allebei geen kattenmensen maar dit is zo'n schattig klein ding, dat we hier wel voor willen zorgen.
Voor mij is alleen de vraag hoe oud hij/zij ongeveer gaat zijn, ook ivm castreren/steriliseren en of het eventueel zelfs nog afhankelijk zou zijn van zijn/haar moeder.
Een van de buurkatten kwam eerder even aanlopen en daar werd ie helemaal blij van en er word ook heel klaaglijk en zielig gemiauwd bij tijd en wijle, alsof ie om zn moeder roept.

Ook, van mij mag hij tzt best 's nachts binnen maar te pakken krijgen we hem nu echt niet en ik heb ook niet echt een ruimte waar we hem op zouden kunnen sluiten. De enigste mogelijkheid zou de wc zijn maar ja... Doe je daar goed aan? Ook, hoe ga je een kattenbak aanleren aan zo'n diertje? Ik las iets over pootjes vasthouden en dan graven maar we kunnen niet eens in de buurt komen,


Afbeelding
(ter verglijking, het tijdelijke mandje is een Kallax box van 33x33x38 cm....


Afbeelding


Hier miauwt ie dus een beetje maar dat gaat soms maar door en door, een heel sip en klaaglijk miauwtje.


Het is een heel verhaal geworden maar als er mensen hier tips etc hebben, heel graag!!! Ik heb echt geen ervaring met katten maar wil hier wel graag goed voor gaan zorgen.

[I want you by my side]
Je hebt altijd de middelen om te doen waarvan je droomt.

    [So that I never feel alone again]


Nanu

Berichten: 87
Geregistreerd: 27-06-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 20:51

Wij hebben 3 jaar geleden ook een aanlopertje gehad, net zo jong gok ik, die van ons werd op 7 weken gegokt. Na 3 dagen was ie in de auto (onder de motorkap) gekropen en hebben we ‘m eindelijk te pakken gekregen. Toen in een kleine eigen ruimte binnen gehouden met eten, drinken, kattenbak (kartonnen doos met grind) en een mandje. Ook hij liet zich niet aaien, rende in blinde paniek tegen de glazen deur en was heel hard aan het mauwen, maar we hebben hem tijdens het eten geaaid en tussendoor af en toe in een dekentje gewikkeld en vastgehouden en gekroeld. Na een week kwam ie ons zelf opzoeken en hij had de kattenbak heel gauw door

Edit: we hebben toen na 2 weken nog een kitten erbij gehaald zodat ze lekker konden spelen
Laatst bijgewerkt door Nanu op 03-10-20 20:54, in het totaal 1 keer bewerkt

Go where no one goes.

KittyDylan

Berichten: 8621
Geregistreerd: 08-09-13
Woonplaats: Kessel (LB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 20:54

Ik volg eventjes.
Hier loopt ook een kitten rond en ook op stal. Helemaal niet erg (behalve dat de honden op moeten letten, geen katten gewend), maar zou deze ook graag handtam willen maken. Moet alleen nog uitvogelen waar hij ongeveer zit.

Just Wibbly Wobbly Timey Wimey It

[KS-MK] Welsh Mountain veulens voor 2022 verwacht

Mirranda

Berichten: 1680
Geregistreerd: 24-09-04
Woonplaats: Melissant

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 20:54

Wat een schatje <3 , maar ik ben dan ook echt gek op poezels.

Denk dat je op deze manier heel langzaam best het vertrouwen gaat winnen hoor.
Je kunt heel langzaam het voer een stukje verplaatsen naar binnen. Gewoon rustig blijven zitten als het katje komt eten en eventueel een beetje tegen praten, maar niet benaderen. Denk dat die stap echt te groot is.

Er komt een moment dat je het vertrouwen een beetje wint en de poezel heel voorzichtig eens bij je komt snuffelen. Ook dan niets doen, enkel blijven zitten en praten. Denk in hele kleine stapjes. Misschien kun je na een paar keer dan heel voorzichtig je vinger langs het kopje of lijfje strijken en dan voelt dan voor poezel fijn aan. Als dat eenmaal als aangenaam wordt ervaren heb je opeens veel gewonnen.

Snap helemaal dat je hier best voor wilt zorgen hoor :D

Grand Prix Haflinger Aragon GP+6 & SGW B +6 / Mara ZZZ +1 & Endurance Klasse II +4 / Almond (GGK Hengst) Z1 +4

Pareltjes
Berichten: 1916
Geregistreerd: 21-07-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 21:05

Je moet gewoon niet te flauw zijn.

Beste is hem trachten te vangen en in een bench zetten. Eten drinken en kattenbak geven. Zet hem midden in jullie “ leefspace “ met een handdoek half over de bench zodat hij zijn eigen veilige plekje heeft. Laat hem wennen aan jullie geluiden en leefpatroon. Laat hem 2 / 3 dagen in de bench en begin daarna met aanraken, aaien oppakken etc...

Ik doe dit zo al jaren met volwassen straatkaters en werkt prima. Zodra ze in de gaten krijgen dat jij hén niets doet en ze er voordeel van hebben ( eten, drinken, een warme droge plek ) gaan ze van zelf om. Soms moet je fysiek contact wat afdwingen door ze op te nemen, te aaien terwijl ze eigenlijk wegwillen.

Anders ben je máánden bezig....

Succes met dit schatje!

Snooty16
Berichten: 136
Geregistreerd: 25-03-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 21:09

jaren geleden hadden wij ook een nestje kittens van een zwerfkat. Ze lagen op een voor ons onbereikbare plek, dus meer dan moeder goed voeren konden we niet. Toen ze begonnen te lopen hebben wij op advies van de kittenopvang met 6,5 week 2 kittens kunnen vangen en die zijn gesocialiseerd en herplaatst in een goed huis toen ze oud genoeg waren. Het derde kitten konden we niet vangen. Pas na een week of 10 kwam hij iets dichter in de buurt en dus nog niet eens zo dicht als het kitten van jou. Eigenlijk werd tegen ons toen ook gezegd dat socialisatie kansloos was, maar op geen gegeven moment ging de knop om en we hebben nooit een leukere gesocialiseerde kat gehad als deze.

Wat je doet is dus helemaal goed. T begint met voeren en vertrouwen winnen en een comfortabele plek buiten om te slapen . Hij eet dus al brokjes en natvoer dan kan hij in ieder geval overleven zonder moeder. Op een gegeven moment kun je hem aanraken en als dat lukt dan gaat het vaak heel erg snel.

Over de kattenbak; maak je daar maar geen zorgen over. Wij hebben gewoon een bak in huis neergezet en in eerste instantie een paar dagen daar wat aarde in gedaan omdat ze daarin in de natuur plassen en hij wist meteen dat de bedoeling was dat hij daarin plaste en poepte. Heel snel kon er gewoon kattengrit in en misschien hadden we dat ook meteen kunnen doen en had hij het dan ook gesnapt. Wij hadden hem binnen in eerste instantie in een hele grote bench omdat wij dachten dat hij anders misschien de boel ging verbouwen, maar dat deed hij ook niet. Toch ging hij s avonds heel vaak vanzelf de bench in omdat dat een geborgen gevoel gaf denk ikl

Tooske

Berichten: 6527
Geregistreerd: 26-07-03
Woonplaats: Almkerk

Re: Kitten gevonden - hoe tam te maken/wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 21:12

Ik zou ook evt een vangkooi regelen en vangen anders krijg je die echt niet tam.

Snooty16
Berichten: 136
Geregistreerd: 25-03-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 21:15

Pareltjes schreef:
Je moet gewoon niet te flauw zijn.

Beste is hem trachten te vangen en in een bench zetten. Eten drinken en kattenbak geven. Zet hem midden in jullie “ leefspace “ met een handdoek half over de bench zodat hij zijn eigen veilige plekje heeft. Laat hem wennen aan jullie geluiden en leefpatroon. Laat hem 2 / 3 dagen in de bench en begin daarna met aanraken, aaien oppakken etc...

Ik doe dit zo al jaren met volwassen straatkaters en werkt prima. Zodra ze in de gaten krijgen dat jij hén niets doet en ze er voordeel van hebben ( eten, drinken, een warme droge plek ) gaan ze van zelf om. Soms moet je fysiek contact wat afdwingen door ze op te nemen, te aaien terwijl ze eigenlijk wegwillen.

Anders ben je máánden bezig....

Succes met dit schatje!


Dit kan ook een hele goede optie zijn! Dat is wat ze in een kittenopvang ook doen. Onze situatie was anders want wij hadden een boerderij en moederpoes was er natuurlijk ook nog in de eerste periode. Die verstootte het kitten na 16 weken (en zo oud is het kitten in dit topic nog niet). Dat het weken duurde was in ons geval dus wel een beetje anders en wij hadden ook een veilige omgeving buiten.
Laatst bijgewerkt door Snooty16 op 03-10-20 21:26, in het totaal 1 keer bewerkt

harriehoef

Berichten: 693
Geregistreerd: 29-11-11

Re: Kitten gevonden - hoe tam te maken/wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 21:23

Ik zou hem ook proberen te vangen in een bench. Ik heb ook vaak zwerfkatten gehad en op deze manier gevangen. Een kuipje paté kopen (dus wat als een “blok” in het bakje zit, geen losse stukjes in saus). Zet de bench neer (evt al een aantal dagen ervoor zodat ie eraan kan wennen dat het er staat). Doe het deurtje open, zet het bakje paté net achter het deurtje maar wel in de bench. Zorg dat je er zelf als een standbeeld naast zit met je voet tegen de deur aan. Ze gaan dan vanzelf likken aan het bakje en dat schuift dan langzaam de bench in omdat ze het er moeilijk uitkrijgen. Als hij er ver genoeg inzit de deur dichtklappen met je voet en goed tegenhouden. Ze gaan even tekeer maar na een paar tellen is dat over. Als je hem gevangen heb kun je hem tenminste echt benaderen etc. Mijn ervaring is als ze blijven lopen het echt wel een hele opgave is om ze tam te krijgen en dat duurt maanden. Nu is ie nog klein en kun je hem op deze manier veel beter tam krijgen, als je de mogelijkheid hebt om hem aan te raken etc. Hoe langer ze buiten zwerven hoe moeilijker het zal worden.

Succes!

When you've reached a certain point in your live, there are people out there waiting to see you fall. But rather than let gravity take you down, sometimes you have to take matters into your own hands and fly.

Snooty16
Berichten: 136
Geregistreerd: 25-03-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 21:29

harriehoef schreef:
Ik zou hem ook proberen te vangen in een bench. Ik heb ook vaak zwerfkatten gehad en op deze manier gevangen. Een kuipje paté kopen (dus wat als een “blok” in het bakje zit, geen losse stukjes in saus). Zet de bench neer (evt al een aantal dagen ervoor zodat ie eraan kan wennen dat het er staat). Doe het deurtje open, zet het bakje paté net achter het deurtje maar wel in de bench. Zorg dat je er zelf als een standbeeld naast zit met je voet tegen de deur aan. Ze gaan dan vanzelf likken aan het bakje en dat schuift dan langzaam de bench in omdat ze het er moeilijk uitkrijgen. Als hij er ver genoeg inzit de deur dichtklappen met je voet en goed tegenhouden. Ze gaan even tekeer maar na een paar tellen is dat over. Als je hem gevangen heb kun je hem tenminste echt benaderen etc. Mijn ervaring is als ze blijven lopen het echt wel een hele opgave is om ze tam te krijgen en dat duurt maanden. Nu is ie nog klein en kun je hem op deze manier veel beter tam krijgen, als je de mogelijkheid hebt om hem aan te raken etc. Hoe langer ze buiten zwerven hoe moeilijker het zal worden.

Succes!


Op deze wijze vingen wij inderdaad uiteindelijk ook de moeder van het kitten voor de sterilisatie. Ook zonder vangkooi dus. Een aantal dagen een bakje met het voer in de kooi/bench zetten en in eerste instantie gewoon laten eten en dan na een paar dagen deurtje sluiten. Ging hier ook perfect.

Sodera

Berichten: 5203
Geregistreerd: 25-09-04
Woonplaats: Ireland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-10-20 21:32

Wat super, al zo veel antwoorden en adviezen +:)+!
Het snuitje zit inmiddels op een stoel aan de eettafel te slapen, we hebben vandaag behoorlijk wat tijd met m doorgebracht. Hij vind ons nog steeds eng, maar komt al wel sneller terug naar binnen etc.

Het idee van de bench ga ik zeker met mijn partner bespreken en lijkt me een goede oplossing; dat zorgt ook dat we de deur dicht kunnen houden en niet zitten te vernikkelen van de kou :')

Hebben jullie enige ideeen hoe oud dit beestje zou zijn?

[I want you by my side]
Je hebt altijd de middelen om te doen waarvan je droomt.

    [So that I never feel alone again]

BigOne
Berichten: 36773
Geregistreerd: 03-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 21:36

Hij is niet zo heel klein meer , denk wel een week of 10 a 12. En ziet er niet slecht uit. Leuk dat jullie er voor gaan, zorgen dat je hem binnen krijgt , eventueel een vangkooi plaatsen of iets heel erg lekkers achterin de schuur en dan deur dicht maar dan moet je heel snel zijn. Leuk dier ! Zie nu net je bericht, kan niemand nu de buitendeur dicht doen?

We live in a time where intelligent people are being silenced so that stupid people won’t be offended.

Snooty16
Berichten: 136
Geregistreerd: 25-03-16

Re: Kitten gevonden - hoe tam te maken/wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 21:41

ik gok ook een week of 10, maar het is lastig vanaf een foto en het kitten ziet er inderdaad goed uit gelukkig. Fijn dat het nu al zo snel beter gaat. Dan komt het vast goed.

marleen_usar

Berichten: 24152
Geregistreerd: 04-04-05
Woonplaats: Pernis

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 21:44

Wat een schatje ik schat hem op zo.n 3 maanden, hij heeft bij jullie een gouden mandje gevonden.

Snooty16
Berichten: 136
Geregistreerd: 25-03-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 21:54

KittyDylan schreef:
Ik volg eventjes.
Hier loopt ook een kitten rond en ook op stal. Helemaal niet erg (behalve dat de honden op moeten letten, geen katten gewend), maar zou deze ook graag handtam willen maken. Moet alleen nog uitvogelen waar hij ongeveer zit.


Voor jou gaat dan wel op wat ik eerder schreef, want het bench verhaal is dan minder handig als het de bedoeling is dat het kitten gewoon op stal buiten blijft. Gewoon blijven voeren en de onze raakte op geen gegeven moment geïnteresseerd in de longeerzweep en dan konden we op een afstandje ermee spelen door de slag voor hem neer te leggen en dan langzaam naar ons toe te trekken en zo kwam hij steeds dichter bij. Toen aaien als hij aan het eten was en uiteindelijk liep hij overal achter ons aan.

Hevonen

Berichten: 5361
Geregistreerd: 21-01-04
Woonplaats: up north

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 22:26

Denk dat hij een week of 10 is. Maar als hij binnen is, kun je ook de deur dicht houden, als dat lukt. Dan zorgen dat hij de eerste 3 weken niet buiten komt en zorgen voor goede verstopplekken (dozen etc) zodat hij zich veilig kan voelen.

Wij hebben net sinds 10 dagen ook een zwerfkitten (volgens DA waarschijnlijk een verdwaalde boerderijkitten). Ze is heel schuw, maar de buren hebben haar met wat moeite kunnen vangen. Ik ben diezelfde dag met haar naar de DA geweest en ze was 8-10 weken oud. Ze is erg mager en zat onder de wormen. Dat dierenartsbezoek was wel heel lastig, ik zit onder de bijtwonden, ze was gewoon doodsbang, zo klein als ze is. (Neem ovenwanten mee!)

De eerste 5 dagen zat ze alleen maar onder de bank, maar nu begint ze langzamerhand steeds vaker tevoorschijn te komen en, geholpen door kattensnoepjes etc, wordt ze steeds tammer. Vanochtend kwam ze zelfs naar mijn zoon toe om geaaid te worden.

Afbeelding

Voor bijzondere (niet paardgerelateerde) replica's en living history spullen.
ARRE remaining history
Zij werken ook op bestelling! (smeedwerk, hout-, hoorn- en beenbewerking, leer, huiden, en nog veel meer)

suus_toes

Berichten: 874
Geregistreerd: 01-05-07
Woonplaats: Eenrum

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 22:49

Ik heb sinds 2 week ook een zwerf kitten. Deze gaat inmiddels super goed.
Aan je foto's te zien is het katje ongeveer een week of 8 a 9? Oogjes lijken tenminste niet meer blauw.
Als je hem/haar kan vangen raad ik je aan om d'r eerst in een bench te doen en goed ontvlooien en ontwormen.
Heb ik met die van ons ook gedaan, spray en een pasta vd welkoop.
Op 9 week is die van ons voor het ingeënt. En houden het kitten schema aan voor ontvlooien/wormen en enten aan.

Misschien heb je er iets aan :)

Foto 9 week
Afbeelding

Foto ongeveer 7 week (gokje)

Afbeelding

#Massagepraktijk & Neuromusculaire therapie Eenrum

ClaudiaHS

Berichten: 7859
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Vriezenveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 22:55

Zo had ik eind vorig jaar ook ineens een kitten lopen.
Was alleen nog een stuk kleiner dan die van jou.
Ik woonde buitenaf op een boerderij.(en dus 2 buitenkatten)

Ik had al een tijdje het idee dat de kattenbrokjes veel sneller opgingen dan normaal.
Toen ik savonds laat nog een keer ging voeren zag ik wat bruins wegschieten.
Schrok me kapot en dacht dus in de eerste instantie dat het een dikke rat was :')

Na een paar dagen eens heel stil in de paardenstal gaan staan nadat ik de voerbak van de katten had gevuld.
Toen kwam het mormel wel aansluipen. Een kitten dus _O-
Afbeelding
Zodra ik bewoog was het weg.
Na een aantal weken kon ik voeren en bij de bak blijven staan en als ik heel langzaam bewoog kon ik een aaitje geven.

In februari dit jaar gingen wij verhuizen.
Mijn eigen katten, de rood/witte in een reismandje mee naar het nieuwe huis.
Maar de kleine kreeg ik niet te pakken en dus vertrokken we zonder hem.
Maar na een week voelde ik me zoooo schuldig, dat ik savonds laat terug ben gereden naar het oude huis met een zakje heel lekker ruikend natvoer en een doos.
1 keer roepen en daar kwam hij wel, natuurlijk ontzettend hongerig.
Dus natvoer voor mijn voeten gelegd en de doos naast me.
Toen hij begon te eten, in een flits in z'n nekvel gegrepen en in de doos gedrukt, snel de auto in en naar huis.
Thuis in de blokhut opgesloten en daar elke dag bij gaan zitten.

Na een maand (en al ietsje tammer) beest opnieuw gepakt en in een reismandje naar de da gebracht.
Met de mededeling: ik weet niet wat het geslacht is, maar er moet iets af of iets uit. :')
Bleek dus een vrouwtje te zijn.
6 weken nog in de blokhut gelaten en daarna mochten ze de tuin verkennen.

Nu zijn we ruim een half jaar verder en ze is superlief en aanhankelijk.
En dikke vriendinnen met mijn rooie <3

Afbeelding

Melliepelliepaard mijn vriend.

Sabri

Berichten: 1189
Geregistreerd: 28-06-04
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 23:22

Heb je de kitten al wel aangemeld op Amivedi? Het kan natuurlijk goed zijn dat een buurman of buurvrouw haar kitten is ontsnapt! De kat maakt niet de indruk van een heel verwildert exemplaar, die was allang weggerend! Heb je ook de dierenambulance er melding van gemaakt? Realiseer je dat dit poesje hoe schattig ook, toch op den duur ziek kan worden/ziek kan zijn, groter wordt. Ook moet hij alle entingen, ontwormingen, castratie etc gaan krijgen. Kan hij mogelijk fip/fiv hebben etc. Ik adviseer(werk al jaren bij een dierenambulance) om in dit soort gevallen het toch via officiële weg te doen. Dus diertje via dierenambulance naar asiel, daar laten onderzoeken etc en als je hem wilt en de kat is van niemand, hem dan later adopteren. Een kitten alleen wordt afgeraden, dus kun je er gelijk een leuk ander kitten bijnemen. Dan betaal je een prijs maar is die wel officieel van jou en weet je ook beter of je dit wel echt wilt. Stel dat de eigenaar zich bij jou naar paar weken meldt, dan heb je namelijk een probleem, al kosten gemaakt etc. Ook kan de dierenambulance eventuele zwerfkatten / de moeder wegvangen zodat er straks niet weer een lief kitten zit.

Barbabientje

Berichten: 8070
Geregistreerd: 12-09-08

Re: Kitten gevonden - hoe tam te maken/wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 00:46

Smeerkaas :+

Wij hebben vroeger veel kittens (verwilderde) opgevangen vanuit asiel.
Uren met smeerkaas op een vinger op m’n buik voor de bank gelegen, maaaar uiteindelijk zijn ze allemaal ontdooit :=

Nymphadora Ria <3 *22-06-2018*
Cadilac <3 *24-05-2007* B+8

Prairy

Berichten: 7736
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: In het bos onder

Re: Kitten gevonden - hoe tam te maken/wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 07:52

Ik heb vorig jaar 2 half verwilderde kittens uit het asiel gehaald.

Inderdaad ook eerst een paar weken in een bench met kleine kattenbak, voer en water, en dan in de bench aaien en ze af en toe oppakken. Het zijn nu redelijke knuffels die graag bij ons zijn, maar ook als eerste weg als ik met vlooien spul aan kom, dat blijft er toch in zitten.

En wat een ontzettend nare kinderen! Bah, dat mensen zo met dieren om kunnen gaan, misselijkmakend.

Fijn dat hij nu bij jou is :)

Maartje1990

Berichten: 21785
Geregistreerd: 05-06-06
Woonplaats: Kessel (Limburg)

Re: Kitten gevonden - hoe tam te maken/wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 08:26

Ik zou wel kijken of je de kitten toch even te pakken kan krijgen voor een stronghold pippet in de nek, is tegen vlooien, mijten en wormen dus pakt meteen veel aan.is vanaf 6 weken en dat is deze al zeker.

Paddock paradise, training en opfok in Noord-Limburg www.ppdegangelt.nl
''Pak m'n hand maar''

palousa_boy

Berichten: 10377
Geregistreerd: 18-12-02
Woonplaats: Frankrijk

Re: Kitten gevonden - hoe tam te maken/wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 10:02

Hier komen er ook steeds katten aanlopen die overal vandaan komen. Inmiddels hebben 2 poezen en iig 1 kater besloten om te blijven en hebben de poezen inmiddels beide 3 kittens lopen dus dan gaat het ineens wel hard met het aantal katten (we hadden er al 4).
De poezen willen we wel laten steriliseren en als we de kater te pakken krijgen mag hij ook :+

Het is iig wel goed voor het aantal muizen, aan het begin zagen we nog regelmatig muizen lopen maar nu al een tijdje niet meer :Y)

je leven is meer waard met een bretons trekpaard! :D

palousa_boy @ [HTT] Ons project in Frankrijk

joelledsr

Berichten: 1641
Geregistreerd: 09-05-03
Woonplaats: ergens ver weg...

Re: Kitten gevonden - hoe tam te maken/wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 10:15

Als het kan zo snel mogelijk naar de dierenarts voor ontwormen en inenten. Ook ontvlooien niet vergeten.
Kittens hebben vaak last van veel wormen als de moederpoes niet ontwormt is.
Wij hebben sinds 2 maanden ook een verwilderde kitten uit de achtertuin van vrienden. Mijn dochter van 14 is met haar vriendin een week bezig geweest om zijn vertrouwen genoeg te winnen om hem binnen te vangen. Toen opgesloten in de keuken voor 2 weken. Wij leven in onze keuken, dus daar was altijd veel beweging. Daar moest hij natuurlijk aan wennen. Veel met hem gespeeld met zo'n speeltje aan een hengel en daarmee, steeds dichterbij laten komen. Toen hij durfde om het speeltje te volgen op onze voeten of benen (we zaten op de grond) langzaam eens een aaitje geven. Dat uitgebouwd naar oppakken en aaien.
Het was een lang proces, gelukkig in de zomervakantie van mijn dochter, die er echt uren en uren aan gespendeerd heeft. Nu is hij enorm tam, klimt continue op schoot en weet niet hoe hij zich moet draaien en keren om maar zoveel aaitjes te krijgen.
Mijn advies is dus, steek er heel veel tijd in.
Onze kitten was wel echt vals en gemeen in het begin, bijten, krabben, in je gezicht springen van paniek.

Wat is het heerlijk om 's ochtends uit je slaapkamer raam de paardjes te zien zonnebaden in de wei :)

Amber_anne

Berichten: 6208
Geregistreerd: 09-04-18

Re: Kitten gevonden - hoe tam te maken/wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 10:27

Ik heb hier vorig jaar ook een wilde kitten gehad. Heb hem op stal gelokt met sterk geurend nat voer, in zijn nek gegrepen en in de reismand geduwd. Na onze reis van 15 min lopen, 40 min bus, 10 min lopen zijn we meteen naar de dierenarts gegaan. Meneer wist niet wat hem overkwam maar zat lekker rustig bij de da. Thuis in een konijnenren in de woonkamer gezet met een kattenbak. De kattenbak snapte die meteen. Snachts ging die met de ren mee naar boven en sliep die naast ons bed. Na twee uurtjes bij ons thuis heb ik hem eruit gehaald en is die in slaap gevallen op schoot.
Heb nog nooit zo'n knuffel kat mee gemaakt als deze. Kan er alles mee en niks is hem te gek. Is ontzettend aan ons gehecht en slaapt bijvoorbeeld snachts nog altijd op bed.

Ik heb na een aantal maanden op aanraden van bokt toen wel nog een kat genomen. Ik merk dat het hem heel goed heeft gedaan dus dat zou ik op den duur zeker aanraden.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PetalBot en 16 bezoekers