Wat doen jullie allemaal met je (actieve) hond?

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

 
 
Anna79

Berichten: 3250
Geregistreerd: 30-11-15

Wat doen jullie allemaal met je (actieve) hond?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-09-20 10:51

Hallo hondenbezitters,

Ik ben in het bezit van de allerliefste koningspoedel. Een teefje van bijna 2. Ik ben zo iemand die veel nadenkt over hoe mijn dieren zich voelen. Doe ik het goed? Wat kan beter? Ik ben perfectionistisch en wil het graag goed voor ze doen.
Dus nu mijn hond, het is mijn eerste eigen. Wel opgegroeid met honden maar van een heel ander type energie (sint bernard).
We wonen in een groot dorp in het centrum met voor centrumbegrippen een redelijke tuin. Onze hond is een makkelijk dier maar heeft veel energie.

Dit is hoe de dag er ongeveer uit ziet. Doordeweeks 9 uur en in het weekend 10 uur eerste wandeling (ik weet het best laat, maar Mila is een echte uitslaper, die ligt als ik beneden kom nog zo te knorren dat ik niet eens begroet word en er maar net een kwispeltje af kan :')
S Ochtends een wandeling van meestal een uur, soms iets korter. Mila heeft veel jachtinstinct en kan niet overal los. Terwijl ze wel de behoefte heeft om flink te rennen. Ik probeer dus regelmatig naar een geschikt losloopgebied te gaan en laat haar als het rustig is (illegaal) in het park losrennen. Er zijn hier bijna geen losloopplekken waar geen wegen of fietspaden langslopen. Het park is het meest veilige maar daar mag het officieel niet :(.
Tijdens de wandeling doe ik wat speurspelletjes en gehoorzaamheid.
In de middag doen we nog een vergelijkbare wandeling en s avonds een kortere. Verder heeft ze een snuffelmat, voerspellen, elke dag wat te knagen.
Af en toe fiets ik met haar. Ik heb diverse cursussen gedaan en wil dit ook weer gaan oppakken om het appèl te verbeteren. Speurles staat ook hoog op het verlanglijstje, maar dit is erg duur. We hebben 1 proefles gehad en ze vond en deed het geweldig. Toen zag ik wat een werkhond ze is en sindsdien vraag ik me af of ik haar genoeg uitdaging bied.
Ze vertoont verder geen probleemgedrag hoor, behalve een enkele keer staart najagen en ze heeft vaak de zoomies op wandeling en dat kan ook gerust s ochtends vroeg zijn, dan lijkt ze me nog niet overprikkeld. Verder is ze bijna niet alleen, soms 3 uurtjes daarin is ze altijd perfect braaf en rustig.

Ik ben heel benieuwd wat jullie allemaal met je hond doen wellicht doe ik nog wat ideeën op en om even te vergelijken.


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


MarlindeRooz
Correspondent

Berichten: 33398
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 10:56

Kan je geen playdates regelen? Onze hond is nu 13 en heeft artrose + is nu veel aan het slapen

maar wat wij deden:
- mee op buitenrit / paarden
- agility (eigen parcours in de tuin en ook eens cursus)
- speuren in het bos
- speuren naar knuffel in huis (nu nog en ze is 13 dus)
- elke dag 1 of 2 keer met andere honden wandelen
- mee hardlopen
- elke middag flink stuk fietsen (los lopend)
- apporteren met hockeystick + bal (vroeger haha)
- kunstjes leren
- in de tuin spelen

Maar mijn ouders wonen in het bos en ze loopt altijd los. Haar vader is een zwarte labrador en haar moeder Mechelse herder x boerenfox. Maar ze is van zichzelf erg lui. Wil wel graag werken en is graag met haar hersenen bezig.

Met haar huidige knuffel! :D

Afbeelding

Anna79

Berichten: 3250
Geregistreerd: 30-11-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-09-20 11:04

Playdates is momenteel een beetje lastig, ze loopt af en toe kreupel na spelen. Ik laat haar enkel met kleinere hondjes spelen maar dan moet je net één treffen die haar aan kan. Vanmorgen wel gespeeld met een jack Russell. Ik heb voor de kreupelheid over twee weken een afspraak bij een specialist.
Behendigheid lijkt me ook wel wat maar daarvoor moet ik eerst afwachten of dat wel verstandig is. Ik vind wel dat haar energie daarbij heel erg gevoed wordt zelfde met apporteren, dat doe ik ook niet, wordt ze hyper van.
Vandaar inderdaad speuren dat wil ik graag, staat ook wel op de planning. Bedankt voor je input

MarlindeRooz
Correspondent

Berichten: 33398
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Wat doen jullie allemaal met je (actieve) hond?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 11:09

Oh ja dat hyper worden is lastig. Onze hond ging meestal na een x aantal keer gooien rustig met de bal langs de kant van de weg liggen. Dan beloonde ik haar en liep ik naar binnen. Ze weet dat ze de bal bij de achterdeur moet laten dus dat doet ze ook netjes. Daarna is ze wel rustig. :j Maar dat verschilt natuurlijk ook per hond. Maar dat is denk ik wel iets waar je op kan oefenen. Dat je het rustig afsluit met haar.

Kaus

Berichten: 9566
Geregistreerd: 30-07-11
Woonplaats: Vaals

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 11:13

Onze focus ligt eigenlijk voornamelijk op rust en ik heb daarom ook erg rustige honden in huis. Wij gaan één keer per dag uit (en natuurlijk een paar keer per dag even plassen). Dat uitgaan kan op elk willekeurig moment van de dag zijn, soms om half 9 's ochtends, soms pas om half 9 's avonds. Afhankelijk van hoe mijn dag er verder uit ziet.

Wij fietsen eerst naar een losloopgebied, 1,5km, 3km of 5km verderop, afhankelijk van waar ik zin in heb :Y) Daar gooi ik ze los en dan mogen ze grotendeels doen wat ze zelf willen. Bij water zwemmen ze veel en op open velden gooi ik weleens een balletje. Wandelingen duren vaak een uur of langer excl. fietsen. Als ik het idee heb dat ze nog niet voldoende beweging hebben gehad maak ik een omweg op de terugweg met de fiets. Op sommige dagen fiets ik liever met ze, dat is dan minstens 10km (voornamelijk in de winter, met de warme temperaturen afgelopen tijd kan dat niet).

Daarnaast werken we regelmatig bij de schapen maar dat gaat natuurlijk lastig met een poedel := Regelmatig trainen we met de frisbee waarbij we ook gehoorzaamheid meenemen, moet ze toch een beetje scherp houden :))

Al met al hebben de honden hier weinig verwachtingen omdat ze nooit weten wat ze wanneer kunnen verwachten. Ik heb dan ook een hekel aan honden die zenuwachtig heen en weer lopen te dribbelen omdat ze uit willen op een bepaald tijdstip. Ik ben nu ook nog niet uit geweest met mijn hond (ja, wel laten plassen) en hij ligt nog steeds heerlijk te slapen :z Hij ziet wel wanneer we op avontuur gaan :D

Afbeelding

Op zoek naar hondenlijnen en halsbanden van echt leer? Check Unleashed Leather!

TrIjNiE__

Berichten: 2507
Geregistreerd: 05-03-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 11:14

Onze Mechelse herder is ook een echte sporter! Hij is nu bijna 10 jaar bijna en wordt stilaan een oude hond maar vroeger deed ik de gekste dingen met hem! :D

- Hardlopen (tot 16 km is hij ooit mee geweest, probleemloos)
- Meelopen langs de fiets (21 km, peanuts volgens hem :') )
- Skeeleren (mij vooruit trekken vond ie geweldig)
- Hindernisjes springen in de tuin. Ook op wandeling vaak geoefend: over en op boomstammen, op en af bankjes etc.
- Mee naar mijn oppashonden, dus veel wandelen en veel sociaal contact op een dag

Nu hij ouder wordt gaan we vooral wandelen. Af en toe nemen we de auto en ga ik met een vriendin en haar hond wandelen, vindt ie altijd leuk! Hardlopen lukt nog tot max. 10 km en zolang hij het nog leuk vindt mag ie mee :) Ook een rondje fietsen doen we nog regelmatig, gewoon op zijn tempo.

Wat ik vroeger wel eens met hem gedaan heb in de tuin is cirkeltraining. Ik ben het ooit tegengekomen, ik denk zelfs hier op Bokt, en onze hond pakte het heel snel op! Ik deed het niet te vaak i.v.m. gewrichten etc., maar het was wel een leuke training omdat het zowel fysiek als mentaal uitdagend is! Hij moet namelijk constant op je letten :) Hier is een voorbeeldje: https://www.youtube.com/watch?v=bjvj3v81tqU In het begin wandel je mee aan de binnenkant van de cirkel, maar ik kon al snel in het midden blijven staan en met mijn armen wijzen in welke richting hij moest lopen :)

I hope your day is as nice as your butt! ;)

Lukasje
Berichten: 10770
Geregistreerd: 06-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 11:16

Speuren is superleuk maar idd best duur. Als alternatief kan je detectie doen, ook leuk en toch goedkoper. Ik betaalde voor een (prive)speurles 45€ en nu doe ik dus detectie en daar betaal ik 15€/keer voor.

Naast gehoorzaamheid heb ik ook hoopers gevolgd maar daar vond mijn hond niks aan. Wat ze echter ook superleuk vindt is hersenwerken, wat bovendien ook veel energie vraagt en een handig alternatief is wanneer het weer niet mee zit.

Don't take anything for granted

Anna79

Berichten: 3250
Geregistreerd: 30-11-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-09-20 11:22

Marlinde; ja dat ben ik aan het trainen met de bal. Apporteren zit ook in de gevorderde gehoorzaamheid. Ik gooi de bal nu 4x en ze moet hem voor me brengen, zitten, af geven en aan de voet komen. Daarna sluit ik af en zeg ik klaar en krijgt ze een beloning. Dat gaat echt al heel goed en ze focust er ook minder op, verder gooi ik nooit en mag ze de bal soms in de tuin hebben om er alleen mee te spelen.

Kaus: interessante manier van uitlaten, ik wil ook weer meer gaan fietsen in de winter dan kom je ook wat verder. Wel het onderzoek afwachten. Ik moet zeggen dat ze vrij rustig is in huis hoor, wel wat blafferig in de tuin, maar we hebben een garagepleintje achter ons huis en daar is vaak wat te doen waarop ze reageert. Haha schapendrijven, nee dat moet maar niet :+

Anna79

Berichten: 3250
Geregistreerd: 30-11-15

Re: Wat doen jullie allemaal met je (actieve) hond?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-09-20 11:28

Trijnie ja wij doen ook aan free-running, alles wat op ons pad komt, vindt ze prachtig. Ik ga je filmpje even bekijken!

Lukasje; is je hond na een detectie les net zo moe en voldaan? Heb je ook tips voor hersenwerk? Ik ben zo niet creatief :n . Ik maak wel eens een rol van een handdoek met voertjes erin en lege wc rolletjes

mvdende

Berichten: 5376
Geregistreerd: 14-12-08
Woonplaats: Ossendrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 11:36

Ik doe 1x per dag een langere wandeling met Skip. Dat is dan zn 3 kwartier- uur, maar ook vaak genoeg langer als we met iemand samen lopen.

Verder nog 1 of 2 keer een kort rondje van 5-10 minuten voor een plas en poep.

1x per week gaan we naar jachttraining, dan is hij wel lekker aan het werk gedurende 1,5 uur. Moet natuurlijk ook veel wachten, maar dat is mentaal best vermoeiend, hij wil zo graag, maar moet dan naast blijven zitten. (Omstebeurt apport ophalen, dus als de andere aan de beurt is...)

1 of 2 keer per week gaan we half uurtje balletje gooien, totdat Skip er zelf klaar mee is, of ik het genoeg vind om zn lichaam te sparen.

Nu het kouder wordt, ga ik weer meer fietsen en misschien wil ik gaan bikejorgen deze winter.

Britta31

Berichten: 12836
Geregistreerd: 26-11-13
Woonplaats: Naast Britt,Nappie,Aag en Sasa en Max.

Re: Wat doen jullie allemaal met je (actieve) hond?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 11:39

Nou,elke 3 uur naar buiten in de tuin.3 minuten spelen en slapen op de bank.O,ja lekkere hapjes geven.Ze is 16.

Britta, OUWE TAAIE.Mijn kerstmutsje.Old but still going samen met onze knuffelruin Nappie.Britt, ik mis je.

KimD

Berichten: 19913
Geregistreerd: 02-01-10
Woonplaats: Vijlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 11:43

Onze dagen verschillen enorm omdat wij beide flexibel werken, voornamelijk omdat de honden dan zo min mogelijk alleen thuis zijn.

's ochtends laat ik ze altijd even plassen en daarna krijgen ze hun eten. Als ze hebben gegeten gaan ze rustig verder slapen. Na het eten hebben we minimaal een uur rust voordat we iets ondernemen. Vaak moet ik de ochtend werken dus ik ga dan weg. Als de wederhelft opstaat gaat hij met ze wandelen, minimaal 45 minuten (zo lang is onze kortste ronde). Als we ons overlappen wat betreft werk dan gaat hij sowieso nog eens die kleine ronde (we overlappen maximaal 2,5 uur). Drie keer per week trainen we 's avonds en nu de temperaturen zakken ga ik 's avonds nog vaak een rondje steppen met de honden. Lekker het bos in of door het veld. We wandelen ook minimaal drie keer per week op het losloopgebied en dan mogen ze doen en laten wat ze willen. Ik bemoei me dan zo min mogelijk met ze. Ik probeer minimaal één keer per week op een vreemde of nieuwe plek te gaan wandelen zodat er veel nieuwe dingen te snuffelen en te ontdekken zijn.

Woensdag is altijd rustdag, dan wordt er op de kleinste ronde na niet gewandeld of iets gedaan.

Onze honden hebben altijd grote dingen om te knagen rond liggen. Momenteel zijn dat hertenpoten, XL kophuidplaten en aan kleine dingen liggen er momenteel krabbetjes in huis. Allemaal dingen waar ze zonder toezicht op mogen knagen omdat daar in principe niks mee kan gebeuren. Daarnaast krijgen ze zo'n een à twee keer per week iets 'bijzonders' om te knagen. Kiwitje hier op Bokt heeft een super fijne webwinkel in gedroogde en gezonde snacks en ik bestel daar geregeld een doos gevarieerde snacks. Zo blijft het voor de honden een trigger en tevens gezond. Dan krijgen ze één keer per week een varkensoor en liggen er enkele dagen de 'gewone' knaagbotten rond, die doen we wel weg als ze alleen zijn.

Vaak train ik dagelijks ook 10 à 15 minuten met onze sporthonden wat basisdingen of wat onderdelen die extra aandacht nodig hebben.

Ongeveer één keer per maand ga ik met de werpstok erop uit, de honden vinden dat echt fantastisch maar ik wil absoluut geen junkies creëren en beperk dat dus tot een minimum. Thuis hebben ze ook geen tennisballen liggen. Wel ballen in andere vormen en maten om mee te spelen of waar de buurkinderen met ze mee mogen spelen. Bijvoorbeeld JW rollers en Jumblers.

We hebben ook een grote tuin (40x10 gras) en de honden kunnen 24/7 naar buiten, als ze zelf vinden dat ze nog teveel energie hebben of behoefte hebben om te spelen dan kunnen ze altijd naar buiten. Ze moeten wel zelf een slachtoffer vinden die met ze meegaat. :Y)Wat een hondenleven! Volg jij ons al?
Website; Vihaan Aditi - Border Collie / Smooth Collie
Facebook; Vihaan Aditi

Lukasje
Berichten: 10770
Geregistreerd: 06-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 11:59

Anna79 schreef:
Lukasje; is je hond na een detectie les net zo moe en voldaan? Heb je ook tips voor hersenwerk? Ik ben zo niet creatief :n . Ik maak wel eens een rol van een handdoek met voertjes erin en lege wc rolletjes


Ja hoor, stikop is ze na de les!

Deze site is wel interessant :
https://hersenwerkvoorhonden.nl/
Zij hebben ook boeken waar spelletjes in worden uitgelegd, allemaal op basis van keuken-Action-Ikea materiaal. Erg leuk!

Don't take anything for granted

_San87_
BKB 2023 winnaar 2D

Berichten: 40213
Geregistreerd: 18-05-09
Woonplaats: Het bos

Re: Wat doen jullie allemaal met je (actieve) hond?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 12:22

Wij hebben een Weimaraner en een teckel, die eerste staat ook wel bekend om actief te zijn. Hij wordt nu wat ouder en ik merk dat het hem allemaal wat zwaarder valt, dus doen we rustiger aan: dagelijks ca. 1 uur wandelen in het bos of ca 4 - 5 km fietsen, als het goed weer is gaan we zwemmen, dan zijn we ook ongeveer een uur onderweg. Ook doen we regelmatig hersenwerkspelletjes.

Toen hij nog jonger was deden we dit:
- 1-1,5 uur wandelen of
- Ca 10 km fietsen, dit wisselde ik per dag af.
- Behendigheid 1x in de week
- Gehoorzaamheid 1x in de week
- Jachttraining 1x in de twee weken
- Snuffelspelletjes mbv een snuffelmat, brokjes in de tuin verstoppen, denkspelletje, dat deed ik op de dagen dat we niet trainden.

En dan sowieso 's ochtends voor het eten een plasje, tussen de middag een plasje, 's avonds voor het slapen gaan een plasje. Na de grote toer moesten ze verplicht naar hun bed om uit te rusten/slapen.

De honden komen er minimaal 4x per dag uit.

Sjong
Berichten: 859
Geregistreerd: 10-02-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 13:07

Ik heb 2 grote poedels. S'ochtends ga ik eigenlijk altijd naar het bos. Ik loop dan ongeveer een uur. De dames spelen dan ook de hele tijd samen. Nu is mijn jongste loops. Ik durf haar nu niét in het bos te laten maar ben nu een paar keer met haar gaan mountainbiken. Dat vindt ze super leuk. De oudste speelt ook graag apportspellen maar dat kan bijna niet als de jongste erbij is. Die nakt de bal en geeft hem alleen maar terug áls het echt moet. Met de oudste ga ik daarom wel eens alleen een balletje gooien

Sintara

Berichten: 7095
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 13:54

Gewoon op het erf loslaten de hele dag, samen houden ze zichzelf aardig bezig. Daarnaast met de jongere hond nog een half uur ofzo met de bal spelen, de oude hond haalt hem soms ook een paar keer maar die vind dat korte draaien niet meer zo fijn.
Verder gaan ze allebei nog een paar keer per week mee hardlopen (al ga ik hooguit mee op de fiets, broertje en m'n moeder doen dit).
De oudste hond is nu 11 en houdt het hardlopen beter vol dan de hond van 2. Maar hij was toen hij 2 was ook al meer een duurloper, was toen niet moe te krijgen. Nu uiteindelijk wel :P

moonsparkle
Berichten: 21406
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 14:31

Mijn poedel van bijna 11(over een week) hoeft niet meer zo nodig ver dus ga ik soms nog alleen een stuk lopen :') hij loopt altijd overal los.

Een keer per dag een lange ronde van ongeveer een uur en dan nog twee keer zo'n 15/20 minuten. Verder spelen we nog wel elke dag, ongeveer om de dag met een balletje buiten en binnen eigenlijk elke dag wel. Hij kent ook heel veel trucjes, sterker nog mijn trucen inspiratie is er wel een beetje doorheen,maar ja met 11 hoeft hij ook niet zo nodig nog nieuwe dingen te leren denk ik.

Wist je dat veel planten eetbaar zijn en dat sommige ook heel gezond zijn? Je leert er meer over tijdens een wildplukwandeling

Anna79

Berichten: 3250
Geregistreerd: 30-11-15

Re: Wat doen jullie allemaal met je (actieve) hond?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-09-20 15:08

Leuk om te lezen hoe jullie met je honden omgaan. Bedankt voor de input! Het lijkt mij ook leuk om er in de toekomst nog eens een hond bij te nemen zodat ze wat aan elkaar hebben. Ik denk dat ik wel wat meer met haar kan gaan fietsen om de energie wat te lozen. Ik neem haar zo even mee te hardlopen, alleen loop ik niet zo hard en ook nog niet zo lang dus of ze daar nou moe van wordt :')

Moonsparkle wat voor trucjes heb jij je poedel geleerd? Mila vindt dat ook leuk, ze kan tot nu toe mooi zitten, high five en door een hoepel springen.

moonsparkle
Berichten: 21406
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 16:27

Nou komt ie :
Zit
Af
Been(tegen m'n been opstaan)
Plat(plat op zij)
Rol (omrollen)
Turn (rondje draaien)
Draai (andere kant om rondje draaien)
Twist(draai met sprong)
Jump (spring omhoog)
Hoera (op achter poten staan)
Buig (door voorpoten buigen)
Op (zitten en z'n voorpoten omhoog dat ie rechtop zit zeg maar)
High five (opzitten en high five geven)
Blijf
Zachtjes (vanuit blijf zachtjes naar de bal toelopen die ik heb gerolt)
Tussen (tussen mijn benen staan)
Voet (op mijn voeten met zijn poten en dan zo lopen)
Back (achteruit)
Boom (rondje om boom rennen)
Hoep(ik maak een rondje van m'n armen en hij springt erdoor)
Wachten (bij de stoep)
Over (oversteken)
Vooruit (vooruit rennen)
Door (door m'n benen)
Rond (om mij heenlopen)
Poot en andere poot
Kus
Neus(met zijn neus tegen mijn neus aan)
Ogen dicht (pootje op zijn neus leggen)
Smeken (legt hij z'n voorpoten op mijn been als ik geknield zit en doet hij z'n kop tussen z'n poten)
Pak de pantoffels
Pantoffels uittrekken
Zij (overkruist opzij lopen)
Let op (onder mijn hand blijven lopen dus ook langzamer en sneller, mijn tempo houden)

Dan iets wat niet op commando gaat maar wel geleerd is is zitten als zijn halsband word gepakt tot de halsband om is.

En nog wat standaard dingen als zoek, hou vast, hop(op de bank of in de auto springen), los, kom, doorlopen en agility hebben we ook een tijd gedaan.

Wist je dat veel planten eetbaar zijn en dat sommige ook heel gezond zijn? Je leert er meer over tijdens een wildplukwandeling

Anna79

Berichten: 3250
Geregistreerd: 30-11-15

Re: Wat doen jullie allemaal met je (actieve) hond?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-09-20 16:41

Leuk, ik zal es proberen of ik Mila ook wat meer aan kan leren. Het duurde al best een poosje voordat ik mooi had aangeleerd, dat is dan bij jou op. Mila heeft weleens wat last van positieve stress, dat ze het zo graag goed wil doen dat ze van alles door elkaar haalt. Dan gaat ze af en poot geven als ik mooi vraag bijvoorbeeld.

Mlies

Berichten: 14112
Geregistreerd: 23-07-03

Re: Wat doen jullie allemaal met je (actieve) hond?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 16:52

Misschien is Nadac Hoopers een leuke sport? Actief, maar fysiek niet zo zwaar als behendigheid.

En speuren kan ik alleen maar aanraden, dat is voor elke hond leuk!

http://www.skyesearchdogs.nl
Reddingshonden, mantrailen, vlaktezoeken, detectie

Anna79

Berichten: 3250
Geregistreerd: 30-11-15

Re: Wat doen jullie allemaal met je (actieve) hond?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-09-20 16:58

Misschien kan ik iets Hooper achtigs thuis wel proberen, op een veld met andere honden gaat ze waarschijnlijk een feestje bouwen :o :+

SoofO
Berichten: 368
Geregistreerd: 17-09-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 17:12

Een poedel werd vroeger gebruikt voor de jacht, het apporteren van waterwild. Als ze een balletje apporteren al leuk vind, zou ik toch eens naar een echte jachttraining gaan kijken;) Want je kan heel wat meer uitdaging halen uit apporteren, dat is niet alleen een beetje een balletje gooien en heel wat anders als wat je in de gehoorzaamheidstraining leert..En door jachttraining leren ze ook beter samen te werken met de eigenaar en kan je ook beter leren omgaan met het jachtinstinct en het onder controle krijgen. Als je meer info wilt, mag je wel een berichtje sturen, misschien kan ik een leuke training bij jou in de buurt vinden.

En thuis kan je daar dan ook mee aan de slag, met wat je in de training leert. Ipv een uur wandelen, ging ik dan trainen, zijn ze gelijk heerlijk moe en tevreden.

mika11

Berichten: 10958
Geregistreerd: 12-12-10
Woonplaats: Noord Veluwe

Re: Wat doen jullie allemaal met je (actieve) hond?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-20 17:44

Ik heb 2 honden waarvan de oudste een Franse waterhond van bijna 7 jaar is.
Hij is van nature een echte werkhond.
Wandelen aan de riem en verder niets doen, dat vindt hij niks aan, dan loopt hij sloffend als een oud mannetje mee.
Dus dat doen we ook nooit, 's ochtens en 's avonds gaan we 5 minuten eruit zodat hij zijn behoeftes kan doen en verder wonen we buitenaf waar hij de hele dag buiten kan lopen.

Gemiddeld gaan we elke dag een uur/anderhalf uur naar het bos (hangt van mijn werk af).
Daar kunnen ze altijd los en lekker rennen en spoortjes volgen.
Hij heeft wel jachtinstinct en gaat ook wel eens achter een konijn aan, maar komt gelukkig zo altijd snel weer terug.

Hij heeft puppy jacht training gedaan, maar hij wou geen dode beesten pakken dus daar zijn we mee gestopt.
Hij heeft 2 jaar detectie gedaan, hij heeft het tot de meest ervaren groep gebracht.
Speuren hebben we gedaan, totdat die trainer ging verhuizen.
En ook doen we al 5 jaar behendigheid, zo'n 2 a 3 series van 8 lessen per jaar.

Hij vindt apporteren uit het water geweldig, dat is voor hem spel/werk in één.
Dus we gaan ook regelmatig naar het water, waar hij kan apporteren.


Afbeelding

Anna79

Berichten: 3250
Geregistreerd: 30-11-15

Re: Wat doen jullie allemaal met je (actieve) hond?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-09-20 17:50

Soof ik heb hier meerdere keren naar gekeken omdat ik het instinct graag wat meer wil beheersen. Helaas is de cursus die hier het dichtste bij is telkens vol, toen corona en nu weer vol. Ik woon in Drachten


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GrapeshotBot, Zeeuwsemeid en 17 bezoekers