Advies gevraagd voor blaffend hondje?

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ohio
Berichten: 164
Geregistreerd: 23-10-04
Woonplaats: bennebroek

Advies gevraagd voor blaffend hondje?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-12-18 22:05

Graag wil ik jullie advies vragen voor mijn hondje. Ik zal in het kort onze situatie uitleggen.

Het is een twee jarig gecastreerd reutje. Kruising border terrier x Cairn terrier. Ik heb hem gekocht als 3 maanden oud pupje.
Tot 3 maanden geleden woonde wij bij mijn ex op een boerderij bij de stal waar de paarden staan.
Nu hebben we tijdelijk bij mijn broertje in zijn appartement gelogeerd in een groot appartementen complex maar daar klaagde de bewoners van de andere appartementen over de blaffende hond. Mijn hondje is erg waaks maar daar waren we op de boerderij juist blij mij omdat de waakhond is overleden.
Nu woon ik inmiddels in mijn eigen appartement. Gelukkig niet in een appartementen gebouw maar slechts 4 appartementen met elk een eigen voordeur. Er zullen dus minder geluiden zijn maar natuurlijk als nog meer als op de boerderij.

Nu zou ik graag advies willen hoe ik hem kan leren dat hij niet overal naar hoeft te blaffen.
Hij blaft bijvoorbeeld naar auto portieren die open en dichtgaan, voordeuren die open en dicht gaan, andere honden die hij hoort blaffen (zelfs op tv ) de deurbel, iemand die binnenkomt ook met de sleutel, momenteel ook naar vuurwerk, pratende mensen op straat en er zullen vast wat dingen zijn die ik vergeet.

Mijn hondje gaat overdag altijd mee naar stal, als ik werk is hij daar ook. We zijn eigenlijk alleen thuis met avond eten en s nachts voor de rest is hij altijd mee en veel buiten.
Ik denk vooral dat het blaffen komt omdat hij de meeste geluiden niet gewend is. en hij wellicht hier wel aan gaan zal wennen. Maar ik weet niet goed hoe ik moet reageren als hij gaat blaffen en wat ik kan doen hem zo snel mogelijk stil te krijgen.
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!


Ineke2

Berichten: 28560
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-18 22:12

Wat doe je op dit moment als hij blaft?
Hoelang blaft hij als hij wat hoort?

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

ohio
Berichten: 164
Geregistreerd: 23-10-04
Woonplaats: bennebroek

Re: Advies gevraagd voor blaffend hondje?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-12-18 22:20

Soms blaft hij 1 of 2x maar hij kan ook echt aanslaan dan blaft hij harder/sneller en blijft dan ook wel door grommen/ brommen.
Ik probeer hem bij me te roepen of op een andere manier af te leiden.

Ineke2

Berichten: 28560
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-18 22:25

Door duidelijk voor jezelf op te schrijven waar je hond nu eigenlijk écht naar blaft (en waar niet naar), wordt het ook duidelijker waar je op kunt trainen. En als je weet waar je hond nu precies naar/om blaft, is het ook gemakkelijker om management-maatregelen te bedenken zodat je hond zo weinig mogelijk aan die prikkels wordt blootgesteld.

Leer hem AAN dat stil zijn veel meer oplevert (lees: leuker is) dan blaffen. Als je het probleem wilt aanpakken door je hond te corrigeren voor het blaffen, is er erg weinig kans dat het gedrag op de lange termijn verandert.

Beloon als eigenaar het blaffen nooit, door bv. een speeltje, aandacht, spel of voer te geven.
Leer basiscommando’s (waaronder “blaffen” en “stil”) om meer controle te krijgen.

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

ohio
Berichten: 164
Geregistreerd: 23-10-04
Woonplaats: bennebroek

Re: Advies gevraagd voor blaffend hondje?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-12-18 22:30

Eigenlijk blaft hij naar elk geluid wat van buiten het huis komt.
Ik heb bij het raam in de woonkamer het onderste deel afgeplakt zodat hij niet naar buiten kan kijken, tot nu toe de gordijnen dichtgehouden( rolgordijnen en daarvoor nog gewone gordijnen) en alle deuren steeds dicht om zo min mogelijk geluid te horen.
Als we thuis zijn staat de tv aan en s nachts een radio in de hoop dat hij wat minder hoort, dus ik zou niet weten wat ik nog meer qua management maatregelen kan nemen heb jij nog een tip?

ohio
Berichten: 164
Geregistreerd: 23-10-04
Woonplaats: bennebroek

Re: Advies gevraagd voor blaffend hondje?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-12-18 22:34

Hoe kan ik hem het beste een commando leren om stil te zijn? Ik heb met hem puppy cursus en de cursus die daarop volgde gedaan dat vond hij super leuk en leerde erg snel dus zal dit commando wellicht ook kunnen lukken als ik het op de goede manier aan leer?

bigone
Berichten: 33705
Geregistreerd: 03-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-18 22:37

Ik had hetzelfde probleem met een van mijn vorige honden, waaksheid prima maar die blafte ( en niet zo zachtjes) naar elk blaadje dat ritselde. Ik heb hem het redelijk af kunnen leren door het commando stil en dan direct iets lekkers te geven. Natuurlijk niet van uit een blaf situatie maar gewoon in de dagelijkse omgang. Na een korte periode was het commando stil al voldoende. Afgeleid en maar 1 blaf.

Mensen eisen vrijheid van meningsuiting als compensatie voor de vrijheid van denken waar ze zelden gebruik van maken. Kierkegaard.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense, Googlebot en 6 bezoekers